اعلام آمادگی راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی

۱۳۹۷/۰۱/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۵۵۳
اعلام آمادگی راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی

 بورس کالا آمادگی لازم برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی را دارد و امیدواریم یک بازار مشتقه ارزی قوی داشته باشیم تا بتوانیم نوسانات ارز را پوشش دهیم. حامد سلطانی‌نژاد با اشاره به مطالب فوق عنوان کرد: بازار مشتقه ارزی بازاری است که کمک می‌کند تمامی فعالان اقتصادی که نیاز به پوشش ریسک نوسانات ارز دارند بتوانند خودشان را در مقابل این نوسانات پوشش دهند. به گزارش کالا خبر، وی تصریح کرد: این بازار از طرفی فضایی را فراهم می‌کند که اگر تقاضایی برای مبادلات ارز وجود دارد و این تقاضا در اثر التهابات شدید نوسانات ارز به وجود آمد، می‌تواند نوسانات را پوشش دهد. سلطانی‌نژاد افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا مانند روسیه، ترکیه و چین بازار مشتقه ارزی راه‌اندازی شده و به فعالان اقتصادی کمک می‌کند تا در برابر نوسانات ارزی خودشان را پوشش بدهند. وی جذب سرمایه‌های خارجی را یکی دیگر از مزایای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی دانست و گفت: نوسانات پول ملی در مقابل ارزهای خارجی چالشی برای خارجی‌هاست و راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی می‌تواند با پوشش این نوسانات به جذب سرمایه‌های خارجی کمک کند.

سلطانی‌نژاد افزود: بازار مشتقه بورس کالای ایران در سال ۹۶ به رقمی حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید و به این ترتیب پتانسیل خوبی وجود دارد تا بتوانیم ارز را نیز در این بازار پوشش بدهیم. وی گفت: بازار مشتقه در بسیاری از کشورها برای ارزهای غیر جهان روا هم به وجود آمده مثلاً از زمانی که مناسبات ترکیه و روسیه زیاد شده این بازار را راه‌اندازی کرده‌اند. مدیرعامل بورس کالا با اشاره به اینکه با راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی می‌توانیم نوسانات و التهابات بازار ارز را مدیریت کنیم، افزود: زمانی که تقاضای ارز به خاطر تقاضاهای فصلی یا موارد دیگر ایجاد می‌شود بازار مشتقه ارزی می‌تواند نوسانات التهابات را مدیریت کند. سلطانی‌نژاد در پاسخ به این سوال که چرا با اینکه چند سالی است در کشور بحث راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی مطرح شده ولی هنوز این اتفاق نیفتاده گفت: بانک مرکزی برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی شروطی را چون تک نرخی شدن ارز و همچنین سیستم مبادلات بین بانکی مطرح کرده بود و به همین دلیل هنوز این بازار راه‌اندازی نشده اما برخی کشورها با وجود داشتن این مشکلات، بازار مشتقه ارزی را راه‌اندازی کرده‌اند. وی با بیان اینکه هیچ حساسیتی وجود ندارد که این بازار در کجا راه‌اندازی شود افزود: بورس آمادگی لازم برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی را دارد و ما امیدواریم که یک بازار مشتقه قوی داشته باشیم.

 ۸۵ درصد زعفران دنیا در ایران

مدیرعامل بورس کالا در ادامه به عرضه زعفران در بورس کالا اشاره کرد و گفت: ایران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان زعفران دنیا باید کاشف قیمت زعفران هم باشد. سلطانی‌نژاد ادامه داد: با توجه به اینکه ۸۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، ما باید کاشف قیمت زعفران هم باشیم و در همه جای دنیا بورس‌های کالایی بر اساس مزایایی چون عرضه‌کننده بودن بزرگ دنیا، کاشف قیمت آن کالا هم هستند. وی گفت: برای اینکه این اتفاق بیافتد باید یک بازار منسجم در کشور شکل بگیرد تا بعد از آن بازار مشتقه و بازار جهانی را هم داشته باشیم. سلطانی‌نژاد افزود: در رینگ صادراتی بورس کالا زعفران از سوی سازمان تعاون روستایی عرضه شده و این سازمان با خریداری ۶۰ تن زعفران می‌تواند این محصول را از طریق رینگ صادراتی به بازارهای جهانی عرضه کند. وی ادامه داد: برای عرضه زعفران به بازارهای جهانی رینگ صادراتی بورس کالا انتخاب شده اما فقط باید در قیمت پایه اصلاحاتی صورت بگیرد.

 رشد ۲۶ درصدی صادرات طلای سرخ

در سویی دیگر، نایب‌رییس شورای ملی زعفران از رشد ۲۶ درصدی صادرات زعفران تا پایان بهمن ماه سال گذشته است خبر داد. به گزارش مهر، غلامرضا میری درباره آخرین وضعیت صادرات طلای سرخ از کشور، اظهارداشت: آخرین آمار اعلام شده از سوی گمرک در این زمینه مربوط به پایان بهمن ماه سال گذشته است که تا آن زمان نسبت به مدت سال گذشته با ۲۶ درصد رشد در این زمینه مواجه بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه تعطیلات بازار زعفران در ایام عید حدود یک ماه به طول می‌انجامد، گفت: این وضعیت حدودا تا ۲۵ فروردین ماه ادامه دارد و بازار تقریبا نیمه تعطیل است.

میری ادامه داد: هم‌اکنون صادرات طبق روال انجام می‌شود البته به دلیل شرایط مذکور در فروردین ماه نسبت به اسفند مقداری کاهش در این زمینه داریم.

نایب‌رییس شورای ملی زعفران اضافه کرد: با این وجود قیمت زعفران کاهشی نداشته، نرخ‌ها از ثبات برخوردار بوده و هم‌اکنون قیمت هرکیلوگرم از این محصول حداقل ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و حداکثر ۵ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است.

 

ارسال نظر