اخبار بورس

۱۳۹۶/۰۵/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۴۱۵۳

ارزش ۴۰ هزار و ۵۲۰ میلیاردی سبد سهام عدالت مشمولان

طبق قانون تاکنون 60 شرکت در سبد سهام عدالت قرار گرفته‌اند که اصطلاحا به آنها شرکت‌های سرمایه‌پذیر گفته می‌شود. بر این اساس نگاهی به ارزش سهام شرکت‌های پرتفوی سهام عدالت نشان می‌دهد از میان این 60 شرکت سرمایه‌پذیر تعداد 35شرکت بورسی و 25شرکت غیربورسی هستند که ارزش مقطع واگذاری آنها به ترتیب 22.7هزارمیلیارد تومان و 17.7هزارمیلیارد تومان عنوان شده است. همچنین از این میان 60 شرکت سرمایه‌پذیر حاضر در پرتفوی سهام عدالت ارزش قطعی 49شرکت 27.2هزارمیلیارد تومان و ارزش غیرقطعی 11شرکت نیز 13.2هزارمیلیارد تومان اعلام شده است.

به گزارش«تعادل» ارزش کل شرکت‌های حاضر در سبد سهام عدالت که 60 شرکت سرمایه‌پذیر را شامل می‌شود نیز در مقطع واگذاری 405هزار و 20.7میلیارد تومان برآورد شده است. گفتنی است، چندی پیش رییس کل سازمان خصوصی‌سازی گفته بود تاکنون از 49شرکت در سبد سهام عدالت که قیمت‌گذاری قطعی آنها انجام شده 46شرکت به مجمع رفته‌اند که از این تعداد 30شرکت اقدام به تقسیم سود کرده‌اند و 16شرکت دیگر هم بنا به دلایل مختلف سودی برای مشمولان سهام عدالت تقسیم نکرده‌اند. همچنین تا به امروز سود تقسیمی مجامع 30شرکت متعلق به سهام عدالت برای تقسیم میان مشمولان 334.5میلیارد تومان بوده که با برگزاری مجامع 3شرکت باقی‌مانده این رقم افزایش پیدا خواهد کرد.

عرضه سهام شرکت قند دزفول از سوی خصوصی‌سازی

بلوک 30‌درصد سهام شرکت قند دزفول که روز گذشته به ارزش کل پایه 10میلیارد و 797میلیون تومان به مزایده گذاشته شده بود، فروخته شد. به گزارش«تعادل» بلوک 30.78‌درصد سهام شرکت قند دزفول شامل 923هزار و 430سهم روز گذشته توسط سازمان خصوصی‌سازی روانه میز مزایده ‌شد که به فروش رفت. براساس این گزارش هر سهم این شرکت برای واگذاری در مزایده دیروز 109هزار و 155ریال و ارزش کل این بلوک 30.78درصدی 10میلیارد و 797میلیون تومان قیمت‌گذاری شده بود که بالاترین رقم پیشنهادی برای آن در این مزایده 11میلیارد و 750میلیون تومان بود. این میزان سهام شرکت قند دزفول متعلق به سازمان خصوصی‌سازی بود که به صورت 20‌درصد نقد و بقیه قسطی در مدت 4سال روی میز فروش رفت. این گزارش می‌افزاید: استحصال شکر از چغندر قند فعالیت اصلی شرکت قند دزفول را تشکیل می‌دهد و مبلغ سپرده شرکت در این مزایده نیز 323.9میلیون تومان تعیین شده بود.

فروش ۸ کیلوگرم شمش طلا در بورس کالا

دیروز تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران شاهد معامله ۸ کیلوگرم شمش طلا بود.

به گزارش «تعادل» به نقل از پایگاه خبری بورس کالای ایران ۴۱هزار تن تیر آهن، ۳۰هزار تن تختال و ۶۸ هزار تن انواع ورق در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا در روز دوشنبه به فروش رسید. تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی نیز معامله ۱۵هزار و ۷۱۶تن مواد پلیمری، ۸هزار و ۴۹۰تن قیر، ۲هزار تن لوب کات و ۸ هزار و ۴۰۰تن وکیوم باتوم را در این روز تجربه کرد. تالار محصولات کشاورزی نیز شاهد داد و ستد یک هزار و ۸۷۵ تن شکر سفید، ۶۶۰ تن ذرت دانه‌یی و دامی، یک هزار و ۶۰۰ تن جو دامی، ۴۹۵تن مرغ منجمد و ۱۴۳هزار قطعه جوجه یک روزه بود. علاوه بر این ۴۴۹تن جو دامی و یک هزار و ۲۵۰تن گندم در قالب طرح قیمت تضمینی به فروش رسید. براساس این گزارش، تالار محصولات صادراتی بورس کالای ایران روز دوشنبه شاهد معامله ۵ هزار و ۳۰۰تن قیر و عایق رطوبتی بود.

مهم‌ترین دستاوردهای عرضه جوجه یک‌روزه در بورس

 بورس کالا با توافق میان انجمن تولید‌کنندگان جوجه یک‌روزه و اتحادیه مرغ گوشتی قیمت یک‌هزار و 700 تا یک‌هزار و 800 تومان برای عرضه هر قطعه جوجه یک‌روزه در بورس کالای ایران مصوب شده است تا از افزایش کاذب قیمت‌ها در بازار تحت تاثیر به‌هم خوردن توازن عرضه و تقاضا جلوگیری به‌عمل آید.

به گزارش «تعادل» به نقل از بورس کالای ایران، این قیمت درحالی به‌عنوان نرخ مصوب هر قطعه جوجه یک‌روزه تعیین شده است که انتظارات از افزایش حدود ۳۰درصدی تولید جوجه در کشور طی سال جاری حکایت دارد. پیش‌بینی افزایش میزان تولید جوجه یک روزه درحالی مطرح است که عرضه‌کنندگان این صنعت برای عرضه تولیدات خود در بورس کالای ایران در صف پذیرش هستند. به‌طوری‌که با وجود گذشت تنها چند ماه از پذیرش جوجه یک‌روزه در بورس کالا، نزدیک به ۳۰ مجموعه یا مجوز پذیرش خود را دریافت کرده‌اند یا در حال سپری کردن مراحل قانونی لازم و ارائه مدارک هستند.

برقراری تعادل قیمتی و ایجاد آرامش هر چه بیشتر در بازار با جلوگیری از نوسانات کاذب، شفافیت قیمت‌ها در فضای مبتنی بر رقابت و از همه مهم‌تر تکمیل زنجیره محصولات کشاورزی در حوزه مرغ و تخم مرغ طبق ماده ۳۳ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی مصوب مجلس شورای اسلامی از مهم‌ترین دلایلی است که بر لزوم عرضه گسترده و افزایش تعداد عرضه‌کنندگان جوجه یک‌روزه در بورس کالا تاکید دارد. در همین ارتباط مدیرعامل شرکت اروم چکاوک که به‌تازگی برای عرضه جوجه یک‌روزه در بورس کالا مجوز پذیرش دریافت کرده است، پیرامون عرضه این محصول در بورس کالا و تکمیل زنجیره تولید مرغ و تخم‌مرغ گفت: یکی از مهم‌ترین مزایای این امر تثبیت قیمت‌ها در بازار است و به دلیل نبود پنهان‌کاری و اطلاعات نادرست، فضای معاملات کاملا شفاف است. قاسمی با اشاره به شرایط پذیرش در بورس کالا و رعایت برخی استانداردهای کمی و کیفی برای عرضه محصول در این بازار عنوان کرد: رعایت استانداردهای کمی برای عرضه در بورس کالای ایران منجر به این امر می‌شود که فضای بازار شفاف شده و به تعادل لازم بین عرضه و تقاضا دست یابیم. ضمن اینکه لزوم رعایت این استانداردها طبق شرایط بورس، افزایش کیفیت محصول را نیز در پی خواهد داشت. وی تسهیل و روان‌سازی فرآیند فروش محصول را نیز از دیگر مزایای عرضه جوجه یک‌روزه در بورس کالا برشمرد و گفت: البته هر کالایی وارد بورس شود مزایای خاص خود را دارد؛ اما نکته اساسی برای عرضه هر نوع محصولی در بورس کالا انجام معاملات براساس نظام عرضه و تقاضاست که این امر شفافیت را بالا می‌برد.

 

ارسال نظر