اخبار بورس

۱۳۹۶/۰۵/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۴۶۴

خروج از قیمت‌گذاری دستوری با بورس کالا

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: با وجود توسعه خدمات و پیشرفت‌هایی که بورس کالا طی سال‌های اخیر داشته تاکنون صنایع در حوزه تامین مالی به طور ویژه از ظرفیت‌های این بورس بهره نگرفته‌اند که این موضوع هم‌اکنون در دستور کار قرار گرفته است. به گزارش«تعادل» به نقل از تسنیم، محمدرضا مس‌فروش در ادامه به اهمیت استفاده از ابزارهای مالی برای تامین مالی صنایع اشاره کرد و گفت: در همین راستا جلسه‌های هم‌اندیشی با مسوولان بورس کالا جهت بررسی راهکارها و ظرفیت‌های این بورس برای تامین مالی واحدهای تولیدی در استان تهران خواهیم داشت.

به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، تامین مالی صنایع از طریق شیوه و ابزارهای مدرن یکی از ضروریات امروز است که تامین سرمایه تولیدکنندگان از طریق بورس کالا یکی از مسیرهای اصلی در این حوزه به شمار می‌رود. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران درخصوص حرکت به سمت اقتصاد آزاد و خروج از نظام قیمت‌گذاری دولتی و دستوری با بهره‌گیری از مکانیسم بورس کالا گفت: همواره باید تلاش شود، کالاهایی که ضرورتی برای دخالت سازمان‌های نظارتی در قیمت محصولات را ندارد از قیمت‌گذاری معاف شوند که در این زمینه طی سال‌های فعالیت بورس کالا موفقیت‌های بزرگی را در راستای شفافیت و برقراری نظام مبتنی بر بازار به دست آورده‌ایم. وی اظهار کرد: در گذشته سازمان حمایت در تعیین نرخ همه کالاها دخالت می‌کرد اما هم‌اکنون سازمان حمایت فقط درخصوص کالاهایی که تکالیف دولتی دارد، دخالت می‌کند و سایر محصولات از این قیمت‌گذاری معاف هستند. او اضافه کرد: در این زمینه نیز طی سال‌های اخیر شاهد توسعه فعالیت بورس کالا و عرضه انواع محصولات و کشف قیمت‌ها براساس نظام عرضه و تقاضا بوده‌ایم.

به گفته این مقام مسوول، امروز شاهد معاملات پرحجم محصولات پتروشیمی، فلزات، معادن و به تازگی کالاهای کشاورزی در بورس کالا هستیم و به این ترتیب در حوزه خروج از قیمت‌گذاری دستوری قدم‌های بزرگی برداشته شده است.

مس‌فروش در پاسخ به این پرسش که بعضا شاهد برخی مخالفت‌ها نسبت به عرضه محصولاتی خاص در بورس کالا حتی از سوی وزارت صنعت هستیم، دلیل این مخالفت چیست، گفت: در کشور ما نظام توزیع و بازار برخی محصولات در یک حالت خیلی خاص قرار دارد؛ برای مثال خیلی از شرکت‌ها و تولیدهای بزرگ مثل پتروشیمی هنوز در اختیار نهادهای دولتی و نیمه دولتی است. وی گفت: از این رو این شائبه به وجود می‌آید که امکان جهت‌دهی به معاملات با نوسان میزان عرضه توسط تولیدکنندگان بزرگ وجود دارد؛ البته باید توجه شود که این امر به وجود انحصار و تولید پایین برخی محصولات در کشور مربوط است و اعتراض‌هایی که بعضا مطرح می‌شود به اینگونه عوامل است. وی گفت: برای رفع این مشکلات در انحصار عرضه محصولات با کمک بورس کالا پیگیری‌هایی انجام شده و می‌شود تا روند معاملات به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تاکید کرد: نقشی که بورس‌های کالایی در همه اقتصادهای دنیا به عهده دارند، شفاف کردن و از بین بردن محدودیت‌هاست که این بورس می‌تواند در اقتصاد ما نیز نقش بسیار موثری ایفا کند. مس‌فروش در پایان گفت: اگر بخواهیم قوانین«ضد تراست» را به درستی اجرا کنیم و از به وجود آمدن مونوپولی در اقتصاد جلوگیری کنیم که در ایران این مونوپولی به‌شدت به دنبال حفظ جایگاهش است، یکی از راه‌های مهم در شکستن انحصار و تقویت شفافیت، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بورس کالا در اقتصاد است.

 

برگزاری مجامع بانک‌هایی که صورت‌های مالی داده‌اند

مدیرکل نظارت بر بانک‌ها و موسسات بانک مرکزی ادعای برخی دخالت‌ها در حسابرسی صورت‌های مالی بانک‌ها را رد کرد و گفت: مجمع سالانه همه بانک‌ها به تعویق نیفتاده و برخی دیروز و امروز مجمع خود را برگزار کرده و می‌کنند. به‌گزارش«تعادل» به نقل از فارس، عباس کمره‌ئی درخصوص اینکه آیا مجامع همه بانک‌های بورسی به تعویق افتاده گفت: مجمع همه بانک‌ها به تعویق نیفتاده و بانک‌هایی که صورت‌های مالی‌ را مطابق با الگوی مورد نظر بانک مرکزی ارائه کرده و مورد بررسی این نهاد قرار گرفته، مجمع سالانه را برگزار می‌کنند. وی در پاسخ به اینکه با این حساب چند بانک می‌توانند مجمع عمومی برگزار کنند، گفت: درحال حاضر تعداد آنها را نمی‌دانم اما دیروز و امروز مجامع بانک‌هایی که صورت مالی‌ آنها مورد تایید بانک مرکزی بوده، برگزار شده و می‌شود.

این مقام مسوول درباره اینکه چرا تعدادی از بانک‌ها با وجود اینکه بانک مرکزی از مدت‌ها قبل اعلام کرده بود، بانک‌ها باید صورت‌های مالی‌ را براساس الگوی بانک مرکزی تدوین و به این بانک ارائه کنند، این کار را نکردند، افزود: بالاخره تهیه این صورت مالی زمان می‌برد و حسابرس باید صورت مالی را بررسی و اعلام نظر کند. کمره‌ئی ادامه داد: مجامع شرکت‌ها ممکن است به دلایلی تنفس بخورد اینکه مجمع برخی بانک‌ها به تعویق بیفتد، پدیده مذمومی نیست. مجامع برخی بانک‌ها روز شنبه برگزار می‌شود به گفته وی، یکی از دلایل طولانی شدن فرآیند تدوین صورت‌های مالی رفت و آمد بین بانک و حسابرس است و زمان بررسی صورت‌های مالی بانک‌ها در بانک مرکزی زمان چندانی نمی‌برد.

مدیرکل نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری در پاسخ به سوالی که آیا بازه زمانی مشخصی برای ارائه صورت‌های مالی بانک‌ها به بانک مرکزی تعیین کرده‌اید، گفت: بازه زمانی تعریف نکرده‌ایم اما بانک‌ها در سال جاری تمایل دارند هر چه زودتر مجامع سالانه را برگزار کنند و از طرف دیگر شرایط مانند سال گذشته نیست که اختلاف نظر برای این اقدامات وجود داشته باشد.

 

 

ارسال نظر