دستور وزیر اقتصاد برای احقاق حق سهامداران زیان‌دیده

۱۳۹۶/۰۴/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۷۱۱
دستور وزیر اقتصاد برای احقاق حق سهامداران زیان‌دیده

گروه بورس   

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نامه وزیر اقتصاد درخصوص حل و فصل مشکلات برخی شرکت‌ها تاکید کرد: دستور صادر شده تا تمام شرکت‌هایی که به‌دلیل برگزاری مجمع یا تصمیمات هیات‌مدیره آسیبی به سهامداران آن رسیده و خسارتی متحمل شده‌اند، احقاق حقوق شوند. در این خصوص شرکت کنتورسازی مورد توجه ویژه است و افزون بر اقداماتی که سازمان بورس در جهت احقاق حقوق سهامداران صورت داده است، انجام فرآیند قضایی آن نیز در حال اجراست.

 به گزارش «تعادل»، شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، درخصوص مشکلات شرکت کنتور‌سازی که سهامداران زیادی را متضرر کرده و همچنین سبب دردسرهایی برای بورس تهران شده است، با بیان مطلب فوق، تصریح کرد: به موازات پیگیری‌های حقوقی و قضایی راهکارها و روش‌های دیگری که به حل مشکل شرکت کنتورسازی ایران و سهامداران آن کمک کند، با هدف حمایت از سهامداران و این شرکت تولیدی بررسی و در حال پیگیری است. محمدی افزود: در این راستا، در صورت اقتضا، از تمام ظرفیت‌ها بهره‌گیری خواهد شد و برحسب پیگیری‌های به عمل آمده، دستگاه قضایی نیز از پیگیری‌های اخیر برای حل مشکلات سهامداران کنتورسازی استقبال کرده است.

شاپور محمدی، در ادامه گفت‌وگو با شادا، انجام معاملات به سبک «بوک بیلدینگ» را به‌عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی قیمت‌گذاری سهام در عرضه‌های اولیه خواند و اظهار کرد: «بوک بیلدینگ» فرصت‌های برابری برای تمام سرمایه‌گذاران فراهم کرد و با تقویت مکانیسم آن، به نیاز مهم فعالان بازار سرمایه پاسخ داده شد. وی در ادامه به الزام افشای ماهانه آمار تولید و فروش اشاره کرد و گفت: پیش از این بخشی از اطلاعات افشا می‌شد، اما براساس این الزام مبنا و پایه اطلاعات شرکت‌ها از حدس و گمان و مفروضات به اطلاعات واقعی هدایت شد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، به‌روز رسانی سامانه معاملاتی «آتوس» را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: طی 2 ماهه آینده عملیات بهره‌وری از سامانه معاملاتی جدید را خواهیم داشت که یکی از اقدامات بسیار مهم در جهت توسعه بازار است.

محمدی درخصوص لزوم اصلاح قوانین بازار سرمایه گفت: مرکز پژوهش‌های سازمان بورس، طی اقدامی تمام قوانین و مقررات در حوزه بازار سرمایه را تنقیح و در سامانه‌یی مقررات حاضر بازار سرمایه را با تمام تغییرات در اختیار عموم قرار داده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، راه‌اندازی «معاملات آپشن» در بورس تهران و بورس کالا را از دیگر اقدامات اثرگذار سال گذشته خواند و ابراز داشت: حجم معاملات آپشن در بورس تهران و بورس کالا رو به رشد است و در آینده فرصت‌های بیشتری پیش روی سهامداران در معاملات آپشن خواهد بود.

وی در ادامه به معاملات الگوریتمی اشاره کرد و گفت: معاملات الگوریتمی هم‌اکنون به رقم چند 10 میلیارد رسیده، به‌طوری که در مجموع، کارگزاری‌ها 100میلیارد تومان معاملات پربسامد تاکنون انجام داده‌اند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون بازار سرمایه اشاره و تصریح کرد: تا 2 ماه آینده اصلاح قانون بازار سرمایه نهایی می‌شود و به شورای عالی بورس تقدیم خواهد شد.

وی هشتمین اقدام سازمان بورس طی یک سال گذشته را اصلاح دستورالعمل توقف و بازگشایی نمادها خواند و گفت: یکی از دغدغه‌های فعالان بازار روند و چگونگی توقف و بازگشایی نمادها بود که این مهم مورد توجه سازمان قرار گرفت و دستورالعمل جدید آن کامل و حداکثر تا یک ماه آینده در هیات‌مدیره تصویب و در زمان‌بندی مشخص اجرایی می‌شود.

محمدی به صدور مجوزهای بازار سرمایه در جهت بهبود فضای کسب و کار اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون مجوزهای موردنیاز کارگزاری‌ها از 21 مجوز به 7مجوز کاهش پیدا کرده است؛ همچنین درخصوص صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدها و اخذ کد معاملاتی با هماهنگی با سپرده‌گذاری، فرآیندها کوتاه شده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، تفویض اختیار به بورس‌ها و تمرکززدایی را دهمین اقدام سازمان بورس دانست و گفت: اقداماتی در جهت تمرکززدایی در حال اجرایی شدن است تا بدین طریق کارآمدی ارکان افزایش پیدا کند و همچنین جایگاه نظارتی سازمان بورس پررنگ‌تر شده و اقدامات اجرایی به بورس‌ها نیز تفویض شود.

محمدی در ادامه این گفت‌وگو به اهمیت فرهنگ‌سازی در حوزه بازار سرمایه اشاره و عنوان کرد: در حوزه فرهنگ‌سازی، امسال نمایشگاه بین‌المللی بورس و بانک و بیمه اقدامات اساسی و خاصی برای افزایش سواد عمومی داشت و در این باره روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار تلاش مستمری داشته و دارد.

وی در ادامه به برخورد با سایت‌ها و شبکه‌های مجازی که به انحراف سرمایه‌گذاران اقدام کرده بودند، اشاره کرد و گفت: برخی شبکه‌ها، سایت‌های اینترنتی و تلگرامی درصدد انحراف سرمایه‌گذاران بودند که با آنها برخورد شد.

محمدی تصریح کرد: در این خصوص با سایت‌هایی که قیمت‌ها را منحرف یا جهت‌دهی می‌کردند، برخورد شد که موجب ناراحتی تعدادی از سرمایه‌گذاران شد، اما نسبت به 10 میلیون سهامدار و انتظاراتی که اکثریت سرمایه‌گذاران در بازار داشتند، این اقدام یک اقدام جدی و قاطع در جهت منافع عموم سرمایه‌گذاران بوده است. محمدی به افزایش سرمایه شرکت‌هایی که دچار وقفه شده بودند، اشاره کرد و گفت: برخی از این شرکت‌ها به‌دلیل مشکل در برگزاری مجمع و سایر مشکلات دیگر، امکان استفاده از فرصت تامین مالی را از دست داده بودند که هم‌اکنون اقداماتی در جهت حل و فصل آن صورت گرفته و حتی اقداماتی برای برخی شرکت‌های خارج از بازار سرمایه انجام گرفته است.

 امضای تفاهمنامه مشترک با دانشگاه تهران

در تحولی دیگر، صبح دیروز، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، به همراه محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران، با حضور در دانشگاه تهران، تفاهمنامه همکاری مشترک در زمینه فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات دانشگاه تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار را امضا کرد.

شاپور محمدی در جریان امضای این تفاهمنامه گفت: دانشگاه تهران به نوبه خود جایگاه ویژه و سابقه تاریخی در کشور داشته و در حوزه فناوری و روباتیک قوی عمل کرده است. وی افزود: با امضای این تفاهمنامه می‌توان به ایجاد ساختار بین دو حوزه و به‌روز رسانی دانش و فناوری به بورس کمک شایانی کرد. محمدی با بیان اینکه بازار سرمایه ایران بر

 4 نهاد بورسی فعال است، عنوان کرد: این نهادها شامل بورس تهران، بورس انرژی، فرابورس و بورس کالا با بیش از 80 هزار میلیارد تومان بر انواع محصولات پتروشیمی، کشاورزی و فلزات استوار است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به توسعه موتور معاملات در کشور اشاره کرد و گفت: تمام تلاش بر آن است که تنها محدود به این موتور معاملاتی نباشیم و آمادگی خود را برای گسترش این بخش اعلام کرده‌ایم. به گفته محمدی، حمایت از پایان‌نامه‌ها از برنامه‌های اصلی سازمان بورس است.

در ادامه محمود نیلی احمدآبادی با بیان اینکه همکاری از گذشته با سازمان بورس بوده است و از طریق این تفاهمنامه شدت بیشتری یافته است، اظهار کرد: مزیت این‌گونه تفاهمنامه‌ها فعالیت شبکه‌یی میان سازمان‌ها و دانشگاه تهران است. وی با بیان اینکه به‌دلیل فراهم بودن زیرساخت‌های ملی و بین‌المللی در دانشگاه تهران و داشتن قوی‌ترین شبکه ارتباطی دانشگاهی با دنیا، انجام پروژه‌های ملی و بین‌المللی در دانشگاه تهران با شرایط مناسب اجرا می‌شود، گفت: زمانی که پروژه‌یی انجام می‌گیرد زیرساخت‌های آن از قبل فراهم است.

رییس دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه افزون بر پتانسیل دانشگاه تهران از سایر پتانسیل‌های دانشگاه‌های دیگر کشور در انجام پروژه‌ها استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون دنیا به سمت حرکت‌های شبکه‌یی رفته است بنابراین افزون بر سرمایه داخلی می‌توان برای انجام پروژه‌های پژوهشی از سرمایه‌های ملی و بین‌المللی نیز بهره برد.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه هم‌اکنون 15 موسسه مشترک با بزرگ‌ترین سازمان‌ها و نهادها مانند وزارت نفت، نیرو، صنایع و مبنا شکل گرفته است، ابراز داشت: این حرکت‌ها یک فرآیند یک‌طرفه کارفرمایی و محقق نیست، بلکه بخش‌های تحقیقاتی خود نهادها در انجام پروژه‌ها به دانشگاه تهران کمک می‌کنند و تمام این کارها منجر به پایان‌نامه و پژوهش‌ها می‌شود.

مرتضی آنالویی مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران نیز در این نشست به اهمیت پایه‌گذاری فناوری‌های بومی اشاره کرد و گفت: قطعا یک محور اصلی فناوری بومی دانشگاه‌هاست که در این خصوص یک عقب‌ماندگی تاریخی و جدی نسبت به سایر بخش‌ها از جمله نظام پولی در این زمینه وجود دارد. وی در ادامه افزود: یکی از گلوگاه‌های بزرگ بازار سرمایه برای تحقق قابلیت‌های این بازار بهره‌برداری از توان فناوری کشور است.

این مقام مسوول با بیان اینکه بازار سرمایه به‌طور مسکن‌وار با فناوری‌های موجود خود در حال کار است که باتوجه به ظرفیت‌های انسانی و فنی کشور قابل‌قبول و شایسته نیست. وی با بیان اینکه به کمک دانشگاه در این خصوص می‌توان منبع اثر بود، اظهار کرد: دوستان ما در دانشگاه اقتصاد و فنی دانشگاه تهران با یک پدیده جدید تکنولوژیکی مواجهند که با یک ساز و کار مناسب بین دانشگاه و سازمان بورس از طریق این تفاهمنامه فراهم می‌شود.

 

ارسال نظر