اخبار بورس

۱۳۹۶/۰۴/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۲۳۷

عرضه برق مصرف‌کنندگان بزرگ در بورس

مدیرعامل بورس انرژی می‌گوید: این بورس با وزارت نیرو بابت طرحی برای معاملات مستقیم مصرف‌کنندگان بزرگ برق مذاکراتی داشته و دیروز نخستین عرضه برق مصرف‌کنندگان بالای پنج مگاوات به صورت مستقیم روی تابلوی معاملات رفت.

به گزارش «تعادل» سیدعلی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا درباره مذاکرات بورس انرژی و وزارت نیرو اظهار کرد: ما با وزارت نیرو بر سر عملیاتی شدن معاملات مستقیم مصرف‌کنندگان بزرگ برق مذاکراتی را دنبال کردیم و در حال حاضر دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های این موضوع ابلاغ شده و یک‌شنبه 11 تیر نخستین عرضه برق بالای پنج مگاوات به صورت مستقیم روی تابلوی معاملات رفته است. وی درباره اقداماتی که بورس انرژی از زمان ریاست شاپور محمدی تاکنون انجام داده گفت: از زمانی که آقای محمدی رییس سازمان بورس شده، ما روی نهادسازی و ابزارسازی در بورس انرژی کار کردیم و در این مورد با سازمان مذاکراتی داشته‌ایم.

مدیرعامل بورس انرژی افزود: یکی از صحبت‌هایی که صورت گرفته، مربوط به راه‌اندازی صندوق پروژه انرژی روی برق است که کار این صندوق نهایی شده است. البته برای این صندوق‌ها باید در دستورالعمل پذیرش و آیین‌نامه‌های معاملات اصلاحاتی انجام می‌شد. این موارد در دستور کار هیات‌مدیره سازمان بورس قرار گرفته است و به محض اینکه این موضوع تصویب شود و به ما آن را اعلام کنند، می‌توانیم این صندوق پروژه را عملیاتی کنیم.

مدیرعامل بورس انرژی ادامه داد: همچنین بر سر قرارداد آتی نفت خام کمیته مشترک را با وزارت نفت باید تشخیص دهیم که در این مورد توافق اولیه انجام شده و منتظریم آنها نمایندگانشان را معرفی کنند. این کمیته قرار است روی قراردادهای آتی نفت خام کارهای امکان‌سنجی را انجام دهد.

حسینی در پاسخ به اینکه در بورس انرژی روی چه محصولاتی اوراق سلف موازی منتشر شده، گفت: اوراق سلف موازی برای فرآورده‌های نفتی روی نفت کوره و بنزین ستاره خلیج‌فارس منتشر شده است. همچنین برای LPG پتروشیمی بندر امام هم پذیرش انجام شده اما آنها هنوز این کار را نهایی نکرده‌اند و به مرحله عرضه نرسیده است، ولی شاید امسال عرضه شود. مبلغ اوراق سلفی که در این مورد منتشر خواهد شد، برای یک مرحله ۴۰۰میلیارد تومان است.

عبور ارزش معاملات از 3700 میلیارد تومان

از ابتدای سال تا پایان خرداد، متوسط روزانه حجم و ارزش معاملات بازار اول و دوم به ترتیب برابر با یک میلیارد و 22میلیون سهم و 232میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است.  به گزارش «تعادل» و به نقل از روابط‌عمومی بورس تهران، طی 21 روز کاری خرداد 96، ارزش معاملات در مقایسه با پایان اردیبهشت امسال، 55درصد کاهش یافت و از 8هزار و 301 میلیارد تومان به 3هزار و 710 میلیارد تومان رسید. همچنین حجم سهام معامله شده از 32میلیارد و 463 میلیون سهم به 13 میلیارد و 306 سهم معادل 59 درصد کاهش یافت.  بر اساس این گزارش، از ابتدای سال تا پایان خرداد، متوسط روزانه حجم و ارزش معاملات بازار اول و دوم به ترتیب برابر با یک میلیارد و 22 میلیون سهم و 232میلیارد و 400میلیون تومان بوده است. در خرداد 96، دفعات معاملات سهام برابر با 41 درصد در مقایسه با پایان اردیبهشت ماه 96 کاهش یافت و از یک هزار و 446 هزار دفعه به 859 هزار دفعه بالغ شد. شاخص بورس در پایان خرداد96 در مقایسه با اردیبهشت 96، به میزان 2هزارو 458 واحد برابر با 3 درصد کاهش یافت و از 81هزار و 194 واحد به 78 هزار و 736 واحد رسید. ارزش بازار در پایان خرداد 96 در مقایسه با پایان اردیبهشت 96 به میزان 15 هزار و 806 میلیارد تومان و معادل 5درصد کاهش یافت و از 335 هزار و 945 میلیارد تومان به 320 هزار و 138 میلیارد تومان رسید.  براساس معاملات نرمال، در این ماه ارزش سهام خریداری شده اشخاص حقوقی در حدود یک هزار و 478 میلیارد تومان و معادل 53 درصد از کل خریدها بود، در حالی که ارزش سهام فروخته شده آنها یک هزار و 295 میلیارد تومان و در حدود 47 درصد از کل فروش‌ها بود. بر این اساس در این ماه سرمایه‌گذاری خالص اشخاص حقوقی به میزان 182میلیارد و 500 میلیون تومان شد. در عین حال میزان خرید و فروش سهام اشخاص حقیقی به ترتیب 46 و 52درصد از ارزش خرید و فروش بود.

قطر و کویت، پیشرو در توسعه بازار صکوک

انتشار اوراق صکوک برای تامین مالی زیرساخت‌های فیزیکی و اجتماعی کشور و همچنین خاورمیانه نقش بسیار پررنگی را ایفا کرده است و از طریق انتشار این اوراق توانستیم نیازهای کشور را برآورده کنیم. بر اساس آمار منتشر شده در مرکز مالی قطر (QFC)، این کشور به عنوان فعال‌ترین ناشر اوراق صکوک معرفی شد که توانسته است سرمایه‌گذاران مختلفی را از جهان به خصوص در آسیا به خود جذب کند.  به گزارش «تعادل» و به نقل از سنا، هیثم السلاما، رییس مرکز مالی قطر در کنفرانسی با همین موضوع در این خصوص اظهار کرد: انتشار اوراق صکوک برای تامین مالی زیرساخت‌های فیزیکی و اجتماعی کشور و همچنین خاورمیانه نقش بسیار پررنگی را ایفا کرده است و از طریق انتشار این اوراق توانستیم نیازهای کشور را برآورده کنیم.  وی در این خصوص ابراز کرد: ایجاد یک بازار با زیرساخت‌های مطمئن برای اوراق اسلامی یکی از نکات کلیدی است که قطر می‌تواند از طریق آن سرمایه‌گذاران خارجی را با پتانسیل بالای این بازار آشنا کند. السلاما در کنفرانس «اوراق قرضه، وام و صکوک در خاورمیانه» به این مورد اشاره کرد که پتانسیل بسیار قوی در بازار صکوک وجود دارد و با توجه به جمعیت مسلمانان در دنیا که رو به ازدیاد است، می‌توان انتظار داشت که این بازار نیز به زودی با توسعه و تکامل همراه خواهد شد.  السلاما با اشاره به توسعه بازار صکوک اظهار کرد: کشورهای زیادی صکوک را به کدهای مالیاتی خود اضافه کرده‌اند به خصوص که بازارهای مالی اسلامی و اوراق صکوک یکی از بازارهای شفاف و اوراق اسلامی بسیار مورد توجه است. وی در این خصوص ادامه داد: صکوک به عنوان یک اوراق بهادار سود بیشتری را در مقایسه با اوراق بهادار دیگر عاید سرمایه‌گذار خود می‌کند. از این رو، بیشتر کشورهای اسلامی برای رواج بهتر بازار سرمایه خود باید کدهای اوراق صکوک را وارد دستورهای مالیاتی خود بکند.

 

ارسال نظر