شاخص کل 729 واحد افت کرد

۱۳۹۶/۰۴/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۱۷۷۳

در پنج روز کاری آخرین هفته خردادماه، قیمت پایانی اکثر سهم‌ها روند نزولی به خود گرفته و شاخص کل ۷۲۹ واحد افت کرد. در تاریخ ۲۴خردادماه سال جاری شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس تهران در تراز ۷۹ هزار و ۴۶۵ واحدی قرار داشت و با گذشت پنج روز کاری از آن تاریخ با ۷۲۹ واحد افت به رقم ۷۸ هزار و ۷۳۶ واحدی رسید. همچنین شاخص آزاد شناور در این مدت با افت ۹۹۱واحدی خود از عدد ۸۶ هزار و ۶۱۷ تا عدد ۸۵ هزار و ۶۲۶ کاهش یافت. علاوه بر اینها شاخص بازار اول و دوم نیز هر یک به ترتیب با افت ۶۳۰ و ۹۰۸ واحدی مواجه شد.

به گزارش «تعادل» در نخستین روز معاملات تالار شیشه‌یی در هفته‌یی که گذشت سهام اکثر شرکت‌های خودرویی و ساخت قطعات از جمله ایران خودرو، زامیاد، ایران خودرو دیزل، سایپا دیزل و گروه بهمن با روند کاهش در قیمت پایانی مواجه شد. در گروه سایر محصولات کانی‌های غیرفلزی بیش از نیمی از نمادها در قیمت سهام‌‌شان روند کاهشی را تجربه کردند و تعدادی نیز با افزایش قیمت مواجه شدند، اما در گروه قند و شکر جز چهار نماد مابقی با روند رو به رشدی همراه بودند.

در گروه فلزات اساسی نیز تعداد زیادی از نمادها روند کاهشی در قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی را تجربه کردند و اندک نمادهایی با روند رو به رشد مواجه شدند. در دومین روز معاملاتی هفته نیز سهام شرکت‌های خودرویی برای بار دیگر در قیمت پایینی و قیمت آخرین معامله روند کاهشی را تجربه کردند. به‌طوری که پارس خودرو، زامیاد، سایپا دیزل و خاور هر یک نزدیک به 2درصد روند کاهشی در قیمت معاملات پایانی داشتند.  در گروه فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌یی نیز شرایطی همچون خودرویی‌ها روندی رو به کاهش داشت و در این گروه جز در یک سهم مابقی شاهد کاهش قیمت سهام خودرو بود. گروه فلزات اساسی نیز از جو منفی بازار بی‌نصیب نماند و به اکثریت قریب به اتفاق نمادها روند کاهشی ر ا تجربه کردند و معدود نمادهای در این گروه توانستند رشد در قیمت پایانی آخرین معامله را داشته باشند.  خودرویی‌ها برای سومین روز هفته برای چندمین روز پیاپی روند کاهشی در قیمت سهام‌‌شان را شاهد بودند، اما تعدادی از نمادهای گروه فلزات اساسی روز چهارشنبه توانستند در حرکتی متفاوت‌تر از روز گذشته شرایط افزایشی را در قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله تجربه کنند، هر چند که شرکت‌هایی که سهام‌‌شان با کاهش قیمت رو‌به‌رو شد نیز در این گروه کم نبودند.  در گروه قند و شکر نیز شرایط با دومین روز معاملات چندان متفاوت نبود و قیمت سهام اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌های قندی روند کاهشی را در پیش گرفتند.

البته نمادهایی همچون قند شیرین خراسان و فرآورده‌های غذایی و قند چهارمحال روز چهارشنبه مقداری رشد کردند. اما در چهارمین روز معاملاتی در گروه استخراج کانه‌های فلزی سهم‌هایی که رشد کردند از روند صعودی کمی برخوردار بودند و دو سهم از این گروه اندکی در قیمت پایانی‌شان افت کردند. اکثریت قندی‌ها نیز در آن روز روند کاهشی را تجربه کردند به‌طوری که نمادهای قند ثابت خراسان، شهد و فرآورده‌های غذایی و قند چهارمحال بیش از چهار درصد روند کاهشی را در قیمت‌‌شان تجربه کردند و نمادهای قند هگمتان، قند نیشابور و قند شیرین خراسان مقداری رشد یافتند. همچنین در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته شرایط افت قیمت سهم‌ها ادامه داشت به‌طوری که شاخص کل با ۱۳۱واحد افت همراه شد. شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس و اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه 31 خردادماه 96 با کاهش 131واحدی روی رقم 78هزار و 736 واحد ایستاد. شاخص کل هم‌وزن اما بدون تغییر چندانی عدد 16هزار و 963 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش 108واحدی به رقم 85هزار و 626 واحد دست یافت. شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 126واحدی به رقم 54 هزار و 237 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 85 واحدی عدد 176هزار و 808 واحد را به نمایش گذاشت. براساس این گزارش، در آخرین روز ارزش کل معاملات بورس تهران در حالی به بیش از 200 میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 31هزار و 799 نوبت داد و ستد بود. معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های پالایش نفت اصفهان با 28واحد، سرمایه‌گذاری غدیر با 21 واحد و بانک ملت با 14 کاهش بیشترین تاثیر منفی را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

 عملکرد سبز آخرین هفته فرابورس

 در هفته پایانی فصل بهار شاهد نقل‌وانتقال 3 هزار و 7میلیون ورقه بهادار به ارزش 1.1هزار میلیارد تومان طی 140هزار نوبت دادوستدی در مجموع بازارهای فرابورس ایران بودیم که نشانگر رشد 4 و 66 درصدی تعداد و ارزش مبادلات و کاهش 17درصدی حجم معاملات هفته جاری در مقایسه با هفته گذشته است. بیشتر بازارهای فرابورس در هفته اخیر عملکرد مثبتی داشتند به ویژه بازار دوم که به ترتیب رشد 146 و 460درصدی را در حجم و ارزش مبادلاتی نسبت به هفته پیش تجربه کرد. آیفکس نیز با یک واحد رشد در ارتفاع 903 واحدی مبادلات هفته، ماه و فصل جاری را خاتمه بخشید.

 

 

ارسال نظر