نقش بزرگ صنایع کوچک در توسعه پایدار

۱۳۹۷/۰۵/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۷۹۳۱
نقش بزرگ صنایع کوچک در توسعه پایدار

گروه بنگاه‌ها|

 در شرایطی که اقتصاد ایران برای مقابله با تکانه‌های بیرونی و تحریم‌ها نیازمند ایده‌های پویا در بخش کسب و کار است؛ توسعه کسب و کار کوچک و متوسط واقعیتی است که می‌تواند به نیازهای متنوع ایران در بخش‌هایی چون اشتغالزایی، توسعه صادرات و بهبود شاخص‌های معیشتی کمک کند. در این میان شهرک‌های صنعتی از جمله مکان‌هایی است که با زمینه سازی برای قرارگرفتن شرکت‌های متعدد تولیدکننده کالا در کنار هم، زمینه توسعه صنعتی با استفاده از توان صنایع کوچک را فراهم می‌کند.

 تنفس شش ماهه برای اخذ مالیات بر ارزش افزوده از صنایع کوچک و متوسط، حل مسائل بنگاه‌های تولیدی در حوزه بیمه تامین اجتماعی و ایجاد شرایط برای استفاده از ضمانتنامه صندوق حمایت از صنایع کوچک به منظور تامین وثایق مورد نیاز تولید سه درخواستی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش اخیر توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط که با حضور رییس مجلس برگزار شد، مطرح کرد. درخواست‌هایی که در پاسخ به آنها رییس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که نمایندگان مجلس حاضرند این پیشنهادها را در مجلس و شورای سران قوا بررسی کنند. با این توضیحات به نظر می‌رسد که برای آگاهی از مشکلات کسب و کار خرد هیچ مرجعی مهم‌تر از فعالان این حوزه نمی‌توانند نقشه راه را مشخص کنند.

از آنجایی که طبق قانون، واحدهای کوچک با اشتغال کمتر از 50 نفر باید در شهرک‌های صنعتی استقرار یابد، زمینه برای اشتغال کارگرها، تکنیسین‌ها و حتی افراد کارشناس و متخصص با سرمایه‌های کوچک در این شهرک‌ها فراهم شده است. فعالان اقتصادی حاضر در استان‌ها با استفاده از ظرفیت‌های این شهرک‌ها تلاش می‌کنند تا کشور را برای عبور از چالش‌های اقتصادی پیش رو یاری رسانند. اما با وجود این تاثیرگذاری برخی مشکلات در مسیر فعالیت‌های فعالان این نوع کسب و کار در استان‌ها وجود دارد که هنوز برای حل آنها فکری نشده است.

   مشکلات در شهرک‌های صنعتی

مدیرعامل یکی از این واحدهای فعال در آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بیش از 24 سال از فعالیت این مجموعه تولید تجهیزات آزمایشگاهی می‌گذرد، اظهار داشت: سالانه 35 میلیون واحد لوله آزمایشگاهی و 400 دستگاه سانتریفیوژ مورد نیاز آزمایشگاه‌ها در این شرکت تولید و روانه بازار داخل می‌شود.حسن تنهایی افزود: این شرکت ابتدا به صورت کارگاهی در 120 مترمربع فضای شهری فعالیت خود را شروع کرده و در حال حاضر 40 نفر کارگر، تکنیسین و کارشناس فعال در بیش از سه هزار و 500 مترمربع فضای تولید فعال است.او با اشاره به تلاش این شرکت برای توسعه یکهزار مترمربعی در راستای افزایش میزان تولید، اضافه کرد: افزایش میزان تولید لوله‌های آزمایشگاهی طی یک و نیم سال آینده با بهره‌برداری از فاز توسعه تا 80 میلیون واحد هدف‌گذاری شده است.او نیاز حوزه درمان کشور به لوله‌های آزمایشگاهی را 150 میلیون واحد اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر 35 هزار واحد از این تعداد در این شرکت تولید می‌شود.مدیرعامل این شرکت بیان کرد: در صورتی که فاز توسعه به بهره‌برداری برسد، میزان تولید این شرکت به 80 میلیون واحد افزایش یافته و افزون بر نیمی از نیاز کشور در این مرکز تولید می‌شود.

تنهایی با اشاره به مشکل تامین مواد اولیه این شرکت و خرید این مواد به علت تحویل ندادن این مواد توسط پتروشیمی‌های منطقه به 2 برابر قیمت بازار، گفت: مقدار نیاز شرکت به مواد اولیه به صورت ماهانه حدود 10 تن است و برای دریافت آن در سایت بهین یاب ثبت نام کرده ایم ولی هنوز نتوانسته ایم از این طریق، تامین کنیم و در این خصوص مشکل داریم.

وی با اشاره به اینکه موتور سانتریفیوژهای تولیدی این شرکت از آلمان و با استفاده از واسطه خریداری می‌شود، افزود: این مواد نیز 2 برابر قیمت بازار جهانی به دست ما می‌رسد و در این خصوص نیز مشکلات اساسی وجود دارد.

   تلاش برای توسعه صادرات

مهشید جراحی مدیرعامل شرکت دیگری که در حوزه تولید مواد بهداشتی از جمله صابون، شامپو، مایع ظرفشویی، مایع دستشویی، سفیدکننده و جرم گیر فعالیت دارد هم می‌گوید: این شرکت از 2 سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و با 50 نوع محصول درصدد حضور در بازارهای استان و ایران است. او افزود: محصولات تولیدی این شرکت از ابتدای سال جاری وارد بازار شده و در شبکه عرضه محصولات این شرکت تا پایان سال جاری در سطح کشور راه‌اندازی می‌شود.وی با اشاره به کیفیت قابل توجه محصولات تولیدی این شرکت، اضافه کرد: بیش از 90 درصد مواد اولیه و بخش بزرگی از ماشین آلات این شرکت تولید داخل است و نیاز بسیار کمی به کالاهای وارداتی دارد.وی با بیان اینکه به دنبال تولید محصول مشترک با ترکیه هستیم، ادامه داد: این محصول با هدف صادرات به دیگر کشورها در ارومیه تولید می‌شود و با همه توان برای تحقق آن گام برمی‌داریم.مدیرعامل این شرکت از دریافت تسهیلات 66 میلیارد ریالی برای آغاز فرآیند تولید و توسعه این بنگاه تولیدی خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر 42 نفر در این واحد مشغول فعالیت هستند و با وجود 50 نمایندگی در سراسر کشور، میزان اشتغالزایی غیرمستقیم آن بسیار زیاد است.

   تامین مواد اولیه

از سوی دیگر یک کارآفرین گچسارانی که چندین عنوان برتر کسب و کارهای کوچک در سطح ملی را کسب کرده است و ضمن ایجاد درآمد پایدار برای خود و اعضای خانواده‌اش توانسته است ده‌ها فرصت شغلی ایجاد کند می‌گوید: تولید خوراک دام با کشت ذرت، تولید گوشت و شیر و توزیع آنها در تعاونی‌های توزیع، قیمت محصولات تمام شده تولیدی را کاهش داده است.رحمان خیرمند افزود: به دلیل این تعامل هم اکنون گوشت و شیر تولیدی شرکت او با 15 درصد کمتر از نرخ بازار به فروش می‌رسد.در شرایط کنونی که تولید داخل و حمایت از آن یک اصل به شمار می‌رود، این شرکت‌ها می‌توانند با توان افزایی در تولید، زمینه توسعه صنعتی کشور و آذربایجان غربی را بیش از پیش فراهم کنند و در بی اثرکردن هرچه بیشتر تحریم‌ها موثر باشند.

 

برش

   حسن تنهایی، فعال تولیدی:

مشکل تامین مواد اولیه این شرکت و خرید این مواد به علت تحویل ندادن این مواد توسط پتروشیمی‌های منطقه به 2 برابر قیمت بازار، جدی است. مقدار نیاز شرکت به مواد اولیه به صورت ماهانه حدود 10 تن است و برای دریافت آن در سایت بهین یاب ثبت نام کرده ایم ولی هنوز نتوانسته ایم از این طریق، تامین کنیم و در این خصوص مشکل داریم

   مهشید جراحی، فعال تولیدی:

بیش از 90 درصد مواد اولیه و بخش بزرگی از ماشین آلات این شرکت تولید داخل است و نیاز بسیار کمی به کالاهای وارداتی دارد.این محصول با هدف صادرات به دیگر کشورها در ارومیه تولید می‌شود و با همه توان برای تحقق آن گام برمی‌داریم

 

 

ارسال نظر