طراحی کسب و کار پر سود در پشت‌بام خانه

۱۳۹۶/۰۷/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۳۷۳
طراحی کسب و کار پر سود در پشت‌بام خانه

گروه بنگاه‌ها  

کسب و کارهای خانگی به عنوان اقدامی موثر برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می‌شوند. قابلیت انجام این نوع کسب و کار در منزل سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلان آنها می‌شود که همراهی اعضای خانواده، کاهش چشمگیر هزینه‌ها و امکان انتقال تجربیات به سادگی از جمله مزایای آن است.

گسترش مشاغل خانگی یکی از راه‌های ایجاد کسب وکار زودبازده محسوب می‌شود، به ویژه برخی از این مشاغل بسیار کم هزینه و پردرآمد نیز هستند، اما شاید سخت بتوان باور کرد که پرورش زنبور و تولید عسل خالص و ارگانیک آن هم در خانه امکان‌پذیر باشد ولی این ناممکن درکرج ممکن شده است.

در ایران نیز مشاغلی وجود دارد که با همت و تلاش خانواده‌یی در منزل شکل گرفته و برای خانواده درآمدزایی دارد اما این‌بار در کرج یک کارشناس ارشد اداره کل دامپزشکی استان البرز زنبور عسل را به خانه آورده تا محصولی خالص و ارگانیک و پردرآمد را در قالب شغل خانگی با قابلیت مشارکت اعضای خانواده و انتقال آسان به دیگران تولید کند.

در نگاه نخست شاید تصور شود که پرورش زنبور و تولید عسل شغلی پرهزینه و دشوار باشد باشد اما عزیز جمالپور ثابت کرده است که این شغل جزو کم هزینه‌ترین مشاغل است و به راحتی حتی در پشت بام آپارتمان‌ها و منازل مسکونی نیز امکان دارد.

وی معتقد است که یادگیری پرورش زنبور عسل و تولید عسل بسیار راحت است و برای شروع، سرمایه اندکی می‌خواهد.

 طرح تولید عسل ارگانیک

جمالپور تاکید دارد که ایجاد کسب و کار آن هم به شکل خانگی با کمترین هزینه امکان‌پذیر است، در صورتی که همت بالایی در کار باشد و حمایت لازم از سوی مسوولان صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، طرح تولید عسل ارگانیک به نام طرح حامد از سوی اینجانب 20 سال پیش تهیه و آغاز شد و اکنون به بهترین شکل در حال انجام است و همه هموطنان می‌توانند با کمترین هزینه و می‌توان گفت که با پول توجیبی اقدام به راه‌اندازی این کسب و کار پرسود کنند.

این کارشناس ارشد دامپزشکی البرز تاکید می‌کند: در این شیوه زنبورداری روش‌های نوینی به کار گرفته که در نوع خود شاید در جهان بی‌نظیر باشد. محل رشد و نمو زنبورها جدا از محل تولید زنبورهای نوزاد است که این باعث می‌شود عملکرد در کندوها به‌طور قابل توجهی ارتقا یابد. در نوع کلونی‌ها نیز نوآوری صورت گرفته که باعث افزایش بازده کار و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امکان استقرار میلیون‌ها کندوی پرورش زنبور عسل و تولید عسل ارگانیک در خانه‌ها وجود دارد، گفت: در صورت حمایت و معرفی این شیوه از زنبورداری این آمادگی وجود دارد که با اندک آموزش دادن به مردم به راحتی کسب و کار گسترده در کشور ایجاد کرد.

جمالپور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: ایجاد اشتغال و افزایش تولید محصولات داخلی از پایه‌های اقتصاد مقاومتی است و این شیوه تولید عسل آن هم در خانه خود مصداق بارزی از تحقق اقتصاد مقاومتی است.

عسل تولیدی به دلیل ارگانیک بودن قابلیت‌های خوبی برای صادرات هم دارد که علاوه بر ایجاد اشتغال امکان ارزآوری را نیز برای کشور فراهم می‌آورد.

 سرمایه کم برای راه‌اندازی این کسب و کار

جمالپور خاطرنشان کرد: برای راه‌اندازی این کسب و کار پرسود، سرمایه بسیار کمی مورد نیاز است. هزینه یک کلونی با ظرفیت خوب و جمعیت زنبور مناسب، با همه امکانات و وسایل 500هزار تومان است و یک نفر با راه‌اندازی تنها 4 کلونی در پشت بام خانه خود به مبلغ 2میلیون تومان سرمایه نیاز دارد، در حالی که سالانه می‌تواند از آنها نزدیک به 50کیلوگرم عسل ارگانیک برداشت کند.

وی خاطرنشان کرد: این شیوه از پرورش زنبور و تولید عسل در همه مکان‌ها از جمله باغ‌ها، حیاط خانه‌ها و پشت‌بام امکان‌پذیر است و نیاز به مهاجرت و انتقال کندوها نیز وجود ندارد.  این کارشناس ارشد دامپزشکی استان البرز تصریح کرد: در صورتی که خدای‌ناکرده آفتی هم ایجاد شود، تنها زنبورها از بین می‌روند که جمع آنها شاید به 100هزار تومان هم نرسد، زیرا کندوهایی که طراحی می‌شود تا 20 سال قابلیت استفاده دارند.

 آمادگی برای آموزش به هموطنان و ارائه تجربیات

جمالپور همچنین گفت: یکی از مزایای طرح حامد یا همان تولید عسل ارگانیک در خانه‌ها، قابلیت آموزش و انتقال آسان تجربیات است. اینجانب نیز به عنوان طراح این شیوه از کسب و کار آمادگی ارائه تجربیات به هموطنان و گسترش این کسب و کار در کشور را دارم.  وی خاطرنشان کرد: امکان راه‌اندازی این کسب و کار پرسود برای همه هموطنان در سراسر کشور به آسانی وجود دارد و حتی خانم‌های خانه‌دار نیز می‌توانند مسوولیت نگهداری و رسیدگی به آن را به سادگی بر عهده بگیرند.

 حمایت از کسب و کار و حل مشکل بیکاری

این کارآفرین البرزی همچنین تاکید کرد: در صورت حمایت مسوولان از ایجاد کسب و کارهای اینچنینی و تشویق و آموزش مردم، به‌طور قطع بخش عمده‌یی از مشکل اشتغال در کشور مرتفع می‌شود.  وی تصریح کرد: باید با تشویق مردم و آگاهی‌رسانی مناسب به آنان ایجاد این‌گونه مشاغل را ترویج دهیم، زیرا شاید بسیاری از مردم نسبت به کم هزینه و پرسود بودن این‌گونه کسب و کارها واقف نباشند. این یک مسوولیت همگانی است که دستگاه‌های متولی باید آن را به درستی انجام دهند.

کارشناس ارشد دامپزشکی استان البرز معتقد است امکان پرورش زنبور و تولید عسل ارگانیک در منازل مردم در سراسر کشور وجود دارد و کافی است ضمن آگاهی‌رسانی آموزش‌هایی در این خصوص به مردم ارائه شود. وی تصریح کرد: کار زنبورداری و انتقال بچه زنبورها از محلی جدا به کلونی‌های پرورش و تولید عسل از اوایل بهار آغاز می‌شود و تا پایان شهریور و اوایل مهر ماه امکان برداشت عسل در 3 یا 4 نوبت وجود دارد.

 

 

ارسال نظر