تکمیل پوشش 3G و 4G همراه اول در تمام شهرهای کشور

۱۳۹۶/۰۷/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۲۹۷
تکمیل پوشش 3G و 4G همراه اول در تمام شهرهای کشور

گروه بنگاه‌ها|

مدیرعامل همراه اول گفت: پوشش شبکه نسل‌های 3 و 4 همراه اول در تمام شهرهای کشور تا پایان سال جاری تکمیل می‌شود.

به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، وحید صدوقی در نشست تخصصی افزایش 2.5برابری بازارهای ICT در برنامه ششم توسعه به ارائه توضیحاتی درباره سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در همراه اول پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه درآمدهای ایجاد شده، تناسب چندانی با حجم سرمایه‌گذاری‌ها ندارد و اگر قرار باشد به افزایش 2,5برابری بازار برسیم نیاز به سرمایه‌گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومانی است.

وی با بیان اینکه با استفاده از سیستم‌های هوشمند در بخش‌های مختلفی مانند صنعت برق امکان صرفه‌جویی چشمگیری وجود دارد، گفت: به عنوان مثال در حوزه برق این امکان وجود دارد که با هوشمندسازی حدود 2تا 3میلیارد تومان صرفه‌جویی کرده و این هزینه به جای اینکه صرف توسعه نیروگاه‌ها شود در بخش ICT مصرف شود.

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران با اشاره به سرمایه‌گذاری‌هایی که در کشورهای مختلف صورت می‌گیرد، گفت: چین با جمعیتی معادل 1.4میلیارد نفر بیش از یک میلیون و ۷۵۰هزار سایت 4G دارد که اگر با این رقم قیاس کنیم، تعداد سایت‌های ما هم باید به ۱۰۰هزار عدد برسد.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که توسعه این بخش نیاز به منابع مالی دارد، ما تعهد داده بودیم که در شهرها این کار را انجام دهیم و تا 3ماه آینده کل شهرهای کشور به نسل 3 و 4 مجهز می‌شود اما برای توسعه نسل‌های 3 و 4 در روستاها واقعا زیرساخت لازم وجود دارد.

صدوقی همچنین عنوان کرد: تا قبل از خصوصی‌سازی، درآمدهای مخابرات در روستاها صرف شده و درآمد موبایل در روستا سرمایه‌گذاری می‌شد. مدیرعامل همراه اول افزود: با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته امروز ۴۴هزار روستا تحت پوشش نسل دو ارتباطی قرار گرفته و در این 8 سال خصوصی‌سازی بالغ بر ۲۹هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب خزانه دولت واریز کرده‌ایم. وی با تاکید بر اینکه طبق پروانه امکان اختصاص درآمدهای ارتباطی برای توسعه خدمات روستایی وجود دارد، گفت: این رویکرد اگرچه در 4سال گذشته مورد توجه قرار گرفته اما این سرمایه‌گذاری در بخش عمده برای توسعه زیرساخت‌ها صرف شد یعنی هزینه توسعه نسل 3 یا 4 در روستا تنها شاید۳۰درصد این هزینه باشد و مابقی مبلغ در توسعه زیرساخت‌های روستایی هزینه می‌شود که البته این سرمایه‌گذاری هم ضروری است چراکه هم مانع مهاجرت می‌شود و هم اشتغال ایجاد می‌کند. صدوقی افزود: قطعا ما در 5 سال پیش رو باید با همکاری بخش‌های مختلف فعال در این حوزه برنامه‌یی منسجم داشته و تمرکز بر توسعه را در دستور کار قرار دهیم.

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران اظهار کرد: تحریک تقاضا در دنیا با ویدیو انجام شد و سرویس‌های ارزش افزوده نیز نقشی جدی داشتند؛ اکنون ما به عنوان اپراتور موبایل باید در حوزه توسعه زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری کنیم اما در واقع ما خام‌فروشی می‌کنیم؛ چراکه طبق قوانین موجود از ورود اپراتورها به عرصه ارائه سرویس‌های ارزش افزوده ممانعت می‌شود؛ درحالی که باید این شرایط اصلاح شود و تمام بخش‌ها امکان ورود و فعالیت در این عرصه را داشته و خیالشان از سرمایه‌گذاری سودده آسوده باشد.

 

 تقویت ارتباط با دانشگاه‌ها مهم‌ترین نقطه قوت همراه اول است

در همین خصوص رییس کمیته مخابرات و ارتباطات مجلس دهم، مهم‌ترین نقطه قوت اپراتور اول در نمایشگاه تلکام را تقویت ارتباط با دانشگاه‌ها عنوان کرد. به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، رمضانعلی سبحانی‌فرد در بازدید از سالن همراه اول در نمایشگاه ایران تلکام ۲۰۱۷ با اشاره به حضور متفاوت اپراتور اول در این نمایشگاه اظهار کرد: رویکرد متفاوت همراه اول در تحقق شعار ارتباط صنعت و دانشگاه کاملا مشهود بوده و امضای تفاهم همکاری این اپراتور با دانشگاه‌های مختلف در این زمینه قابل تقدیر است. وی با اشاره به اهداف برگزاری نمایشگاه تلکام خاطرنشان کرد: این نمایشگاه میدان رقابت و محلی برای استفاده از تجربیات فعالان این حوزه است و با توجه به اینکه صنعت ارتباطات صنعتی پویا، جوان و نو است، برگزاری تلکام می‌تواند رشد سریع و درحال تغییر این صنعت را به بهترین نحو اطلاع‌رسانی کند.

سبحانی‌فرد با اشاره به تغییراتی که در این نمایشگاه نسبت به سال‌های گذشته دیده می‌شود، گفت: شرکت‌های ایرانی به این بلوغ رسیده‌اند که بدون حرکت به سمت سرویس‌های جدید و خدمات ارزش افزوده و جلب رضایت‌مندی مشتری نمی‌توانند در این بازار دوام بیاورند و به همین دلیل رویکرد حضور نمایشگاهی خود را تغییر داده‌اند. وی با اشاره به اقدام تحسین‌برانگیز همراه اول در ایران تلکام ۲۰۱۷ مبنی بر تقویت ارتباط با دانشگاه‌ها گفت: امروز اگر بخواهیم به معنای واقعی اقتصاد دانش بنیان دست یابیم باید ارتباط بین صنعت و دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان را فراهم کنیم. رییس کمیته مخابرات مجلس ادامه داد: از سوی دیگر همراه اول با ایجاد شرکت سرمایه‌گذاری به سمت تجاری‌سازی و تولید انبوه در حوزه ارتباط با دانشگاه درحال حرکت است که رویکرد بسیار خوبی است.

 امضای تفاهمنامه همکاری بین همراه اول

و دانشگاه آزاد اسلامی

از سوی دیگر همراه اول و دانشگاه آزاد اسلامی تفاهمنامه‌یی درخصوص توسعه آموزش‌های مجازی امضا کردند. عبدالرسول پورعباس، معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی درباره این تفاهمنامه اظهار کرد: با توجه به آموزش‌های مختلف مقطعی که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا ارائه می‌شود و آموزش‌های حین خدمت می‌توان جامعه هدف بزرگی برای بهره‌گیری از آموزش‌های مجازی در کشور تعریف کرد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر جمعیتی 4میلیون نفری در حوزه دانشجویی وجود دارد و جمعیتی بالغ بر ۳۰میلیون نفر نیز از آموزش‌های حین خدمت بهره می‌گیرند، عنوان کرد: با توجه به گستردگی این جمعیت، ارائه آموزش‌های حضوری امری گران محسوب می‌شود که برای دولت و بخش خصوصی هزینه‌های متعدد به همراه خواهد داشت؛ بر همین اساس استفاده از شیوه‌های آموزش مجازی شرایطی فراهم می‌کند تا با بهره‌گیری از سیستم‌های الکترونیک مانند اینترنت، موبایل و رایانه آموزش‌های مختلفی ارائه شود.

پورعباس در عین حال تاکید کرد: در سال‌های گذشته از سوی شرکت همراه اول زیرساخت‌های مناسبی فراهم شده که با بهره‌گیری از این امکان می‌توان به انتشار محتوای آموزشی در سراسر کشور پرداخت. وی با اشاره به نیازهای متفاوتی که برای آموزش به قشرهای کارمند، دانشجو و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها وجود دارد، افزود: تلاش‌های متعددی صورت گرفته تا از ترم آتی در بخش‌های مختلف، محتوای آموزشی بارگذاری شده و به صورت آنلاین در اختیار جامعه هدف قرار گیرد. وی در پایان گفت: در فاز اول اجرای این برنامه در دانشگاه آزاد حدود 2میلیون نفر در دستور کار قرار گرفته‌اند.

 همکاری همراه اول و اریکسون برای توسعه اینترنت اشیا

براساس گزارش‌های اعلام شده، همراه اول و اریکسون در راستای توسعه فناوری اینترنت اشیا تفاهمنامه همکاری امضا کردند.

همراه اول به عنوان اپراتور پیشگام در صنعت اینترنت اشیا و شهر هوشمند با امضای تفاهمنامه‌یی با شرکت اریکسون درخصوص همکاری مشترک با این شرکت گام بزرگی در جهت تحقق هر چه سریع‌تر فناوری‌های مبتنی بر اینترنت اشیا برداشته است.

با این رویداد که در حاشیه نخستین روز نمایشگاه ایران تلکام ۲۰۱۷ در تاریخ 24/۷/۹۶ به وقوع پیوست دو شرکت متعهد شدند در راستای انتقال دانش برای توسعه فناوری و فراهم‌سازی بسترهای لازم برای رشد سریع کشور در حوزه اینترنت اشیا با یکدیگر همکاری متقابل داشته باشند. اجرای طرح‌های اینترنت اشیا همراه اول در سطح ملی کمک شایانی به بهینه‌سازی الگوهای مصرف انرژی، امکان کاهش هزینه‌ها همچنین مدیریت ترافیک و آلودگی شهری با ایجاد پروژه شهر هوشمند خواهد کرد.

 هوشمندسازی مدارس با استفاده

از زیرساخت‌های همراه اول

رسانه تعاملی آموزش و پرورش، پیشرفته‌ترین پلتفرم آموزشی کشور که پیش‌تر از سوی همراه اول طراحی شده بود پس از تحویل در نخستین روز نمایشگاه تلکام رونمایی شد.

اسفندیار چهاربند، رییس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش درباره این پلتفرم اظهار کرد: هوشمندسازی به عنوان یکی از سیاست‌های توسعه کیفیت در مدارس کشور مورد توجه قرار گرفته و قرار بر آن است که با اجرای این طرح در تولید و انتشار مطالب چند رسانه‌یی تلاش شود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از شیوه چند رسانه‌یی در یادگیری دانش‌آموزان تاثیر بسزایی دارد، گفت: با بهره‌گیری از این شیوه حتی امکانی ایجاد می‌شود تا ارتباط خانه و مدرسه تحکیم شود.

چهاربند با بیان اینکه هوشمندسازی مدارس از طریق متنوع‌سازی شیوه‌های آموزش برای دانش‌آموزان فرصت بسیار خوبی فراهم می‌کند، توضیح داد: با استفاده از بسترهای ارتباطی همراه اول، امکانی ایجاد می‌شود که در اقصا نقاط کشور بدون توجه به موقعیت جغرافیایی، امکان بهره‌مندی از آموزش‌های یکسان و برابر وجود داشته باشد. رییس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش آماده‌سازی زیرساخت‌های سخت‌افزاری را از دیگر موضوعات مهمی که باید در اجرای این طرح مورد توجه قرار گیرد، دانست و افزود: پس از آماده‌سازی زیرساخت‌های مربوطه در زمانی 4ساله اجرای فراگیر این طرح دنبال شده و به موازات آن بحث‌های مربوط به فرهنگ‌سازی و تولید محتوا نیز دنبال خواهد شد.

وی در پایان گفت: برای هوشمندسازی مدارس با توجه به اینکه همراه اول به عنوان نخستین اپراتور توسعه یافته کشور زیرساخت‌های ارتباطی گسترده‌یی دارد، آماده‌سازی پلتفرم‌های لازم برای اقدامات مختلف به ویژه در بحث تولید محتوا و انتشار محتوا برای دانش‌آموزان بر عهده این اپراتور گذاشته شده و با سرمایه‌گذاری‌های انجام شده از سوی اپراتور اول ارتباطی کشور این اپراتور سهم خود را به نظام تعلیم و تربیت کشور ادا کرده است.

گفتنی است، این پلتفرم از طریق آدرس

http://emooc.medu.ir از امروز در دسترس خانواده بزرگ فرهنگیان و دانش‌آموزان قرار دارد.

 

ارسال نظر