ساختار مدیریتی کشور گرفتار پیری است

۱۳۹۶/۰۶/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۹۸۹
ساختار مدیریتی کشور گرفتار پیری است

گروه بنگاه‌ها  

اظهارنظرهای معاون اول رییس‌جمهوری در فضای رسانه‌یی و شبکه‌های اجتماعی معمولا بازتاب‌های فراوانی پیدا می‌کند، اظهارنظرهایی که با توجه به صداقت و صراحت گوینده‌اش، لاجرم بر دل مخاطب می‌نشیند و حتی مخالفان و منتقدان دولت را مجبور به تایید می‌کند. این‌بار اسحاق جهانگیری به بهانه شرکت در همایش جوانان و توسعه ابعاد و زوایای تازه‌یی از مشکلات مدیریتی و اجرایی کشور را تشریح می‌کند.

مشکلاتی که از منظر معاون اول رییس‌جمهوری در بسیاری از موارد در مقابل استعدادها و ایده‌پردازی‌های جوانان سنگ‌اندازی می‌کند و باعث هدررفت سرمایه‌های انسانی و مدیریتی کشور می‌شوند. بر همین اساس است که جهانگیری از ضرورت جوان‌سازی ساختار مدیریتی کشور صحبت  و اعلام می‌کند که بدون تزریق این نیروی جوانی در بدنه مدیریتی کشور، امکان دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده بسیار مشکل می‌شود.

جهانگیری از معطل ماندن لایحه تشکیل سازمان ملی جوانان در مجلس انتقاد می‌کند و وعده می‌دهد حتی در صورت رای ندادن نمایندگان به این طرح، شخصا سازمان ملی جوانان را راه‌اندازی می‌کند. معاون اول رییس‌جمهوری استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را مرکز بروز و شکوفایی استعدادهای جوان دانست و از تمام نهادهای مسوول خواست تا در برابر مطالبات جوانان در این نوع کسب و کار نایستند.

 جهانگیری در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید می‌کند: آقای روحانی پیگیر وعده‌های خود در طول دوران انتخابات به مردم، زنان و جوانان هستند که حتما محقق شود.

 جوانان سرمایه اجتماعی محسوب می‌شوند

معاون اول رییس‌جمهوری در نخستین همایش جوانان توسعه و تعالی ایران با اشاره به اینکه ستادهای انتخاباتی نقش آگاهی‌بخشی به مردم کشور را در زمان انتخابات داشتند، گفت: یکی از دستاوردهای بی‌بدیل انتخابات امید و افزایش آن بود که ارتقا پیدا کرد و باعث شد، سرمایه اجتماعی که مردم هستند، افزایش پیدا کند.

وی تاکید کرد: معتقدم درک درست از جایگاه و نقش جوانان در نظام جامعه به برداشت ما از آنان بازمی‌گردد، ما جوانان را فرصت می‌دانیم یا تهدید؟ بعضی‌ها دنبال این هستند که جوانی به سرعت تمام شود و دوران میانسالی بیاید تا تصمیمات محتاطانه‌تر انجام شود. اما عده دیگری هم هستند که می‌خواهند از فرصت جوانی استفاده کنند.  جهانگیری با بیان اینکه ما جامعه جوانی داریم، گفت: وجود جوانان باعث می‌شود که تصمیمات به طرق دیگری گرفته شود، حضور جوانان منجر می‌شود که تصمیمات نوگرایی اتخاذ شود.

وی ادامه داد: وقتی یک مسوولی می‌گوید چرا نگران شادی و نشاط مردم هستید؟ باید بگوییم که جامعه ما جوان است و نیاز به شادی دارد. عده‌یی جلو ورود زنان به استادیوم را گرفتند. فکر کردید کار خوبی انجام دادید؟ حضور زنان در ورزشگاه‌ها یک خواسته است. جامعه جوان شغل می‌خواهد، می‌خواهد نقدش به گوش مسوولان برسد، می‌خواهد دسترسی آزاد به اطلاعات داشته باشد.

جهانگیری افزود: جامعه‌یی که وجه غالب آن جوان است به دنبال نوگرایی است، جوانی یک فرصت برای کشور است و خوشبختانه جمهوری اسلامی ظرفیت‌های بسیاری برای این پتانسیل دارد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از ائمه ما در جوانی برگزیده شده‌اند، اظهار داشت: حضرت علی(ع) فرمودند جوانان را در زمان خود ببینید، انقلاب اسلامی حاصل جوانان است.

جهانگیری خاطرنشان کرد: مهم‌ترین گره‌های انقلاب اسلامی به دست جوانان باز شد، موتور اصلاحات جوانان بودند.

 نقش جوانان در توسعه

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به شرایط انتخابات در کشورمان اظهار داشت: سرنوشت انتخابات را جوانان تعیین کردند، سال ۹۲ که آقای هاشمی به اجبار از گردونه انتخابات خارج شد، این جوانان بودند که در فضای ناامید‌کننده ایستادند.

وی افزود: سال ۹۶ وقتی در استادیوم کنار آقای روحانی بودم، به ایشان گفتم این موج کشور را متحول می‌کند. جهانگیری در ادامه یادآور شد: دو روز مانده به انتخابات به جای آقای روحانی به دو شهر یاسوج و رشت رفتم، یاد دارم گفتم که ۱۰ صبح کسی نمی‌آید اما به جرات می‌توانم، بگویم ده‌ها هزار نفر آمدند و اغلب هم جوانان بودند.

معاون اول رییس‌جمهور تاکید کرد: جوانان در انقلاب اسلامی نقش بی‌بدیل و سازنده‌یی دارند.

اسحاق جهانگیری با اشاره به نقش جوانان گفت: در دوره اخیر کاری که جوانان در حوزه علم و فناوری، استارت‌آپ‌ها و راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان کردند، قابل توجه است و کار برخی از این شرکت‌ها از صفر شروع شد که اکنون ارزش آن یک‌و‌نیم میلیارد است و همچنین برخی شرکت‌ها در زیرزمین و بدون حمایت‌ها و آقازادگی‌ها کار خود را شروع کردند و امروز به ارزش ۱۵۰میلیارد رسیدند.

 تزریق نیروی جوان و ایده‌پرداز

معاون اول رییس‌جمهوری با بیان اینکه مسائلی که مسوولان و مردم را آزار می‌دهد با اتکا به جوانان قابل حل است، بیان کرد: به جهت سیاست‌گذاری برای جوانان عقب هستیم و متاسفانه مدیریت کشور تا حدی مسن شده است و شکاف نسلی در مدیریت زیاد شده و تا حدودی گرفتار پیری هستیم.

جهانگیری با بیان اینکه از جمله راهکارهایی که به آن اشاره می‌شود، این است که پیرترها کنار روند و جوانان جایگزین شوند، گفت: همه دغدغه‌یی که در این زمینه مطرح می‌شود برای پیشرفت کشور است که البته باید این مساله ترکیبی از جوانان و باتجربه‌ترها باشد و برای حل این مساله به یک راهبرد نمی‌توان اکتفا کرد. بدنه مدیریتی کشور باید اصلاح شود.

معاون اول رییس‌جمهور بیان کرد: در جلسه شورای عالی اداری تصمیم گرفته شد که سن مدیریت کشور در دوره کوتاه هشت سال کم شود. لذا باید مدیران جوان در همه سطوح به مدیریت کشور اضافه شوند و همچنین مقرر شد، سهم زنان از مدیریت کشور به ۳۰درصد افزایش یابد که این موارد مصوب و ابلاغ شده است.  وی با اشاره به تاکید رییس‌جمهور برای پیگیری این موضوع گفت: به مدیران، مسوولان و وزرا تاکید شده است دو معاون زیر ۴۵سال داشته باشند و پیگیر این مساله برای عملیاتی شدن هستیم.

 اهمیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به مطالبات و نقدها اظهار داشت: وقتی به ما نقد می‌شود و مطالبات را تکرار می‌کنند، ما نباید ناراحت شویم بلکه این به دولت کمک می‌کند که کارش را جلو ببرد و رییس‌جمهور و دولت مسوولیت دارند، وعده‌هایی که به ملت داده شده را محقق کنند و باید بحث جنسیتی و قومیتی کنار روند و جوانان به صورت شایسته وارد نهادها شوند و با توجه به زمینه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید زمینه‌یی فراهم شود تا جوانان بتوانند در این عرصه‌های مدنی و عمومی حضور یابند.

وی با اشاره به فعالیت‌های سیاسی جوانان گفت: یکی از معضلاتی که وجود دارد، این است که جوانانی که فعالیت سیاسی دارند، بیشتر پشت درها می‌مانند و این خوب نیست لذا آنها فعالان صحنه سیاسی هستند که کمک به تغییر مدیریت و استقرار دولت‌ها دارند اما شنیده می‌شود که برخی سعی می‌کنند از فعالیت‌های آنها ممانعت کنند و این نگران‌کننده است که برخی جوانان ستادهای آقای روحانی با مشکلاتی مواجه شدند که باید این مساله مورد پیگیری قرار گیرد.

جهانگیری با تاکید بر نقش دانشجویان گفت: نباید دانشجویان با هزینه‌هایی که برای فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداخت می‌کنند با محدودیت مواجه شوند. لذا هر اقدامی که منجر به مایوس کردن دانشجو شود، درست نیست و منجر می‌شود که ارزش‌ها و نیروهای جامعه تضعیف شوند.

معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه مدیریت دانشگاه‌ها‌ باید شجاعانه عمل کنند و از دانشجویان دفاع شود، گفت: علت اینکه هنوز وزیر علوم تعیین نشده این نیست که در مجموعه اساتید ارزشمند نمی‌توانیم گزینه‌یی را انتخاب کنیم، لذا وزرایی که برای وزارتخانه‌ها تعیین شده‌اند از دانشگاه‌ها آمده‌اند و از اعضای هیات علمی هستند، به دلیل اصراری که وجود دارد برای اینکه بتوانیم مطالبات دانشگاه‌ها و نشاط لازم را ایجاد کنیم یک مقدار انتخاب وزیر علوم سخت می‌شود و این به دلیل اهمیت دانشگاه است.

وی در رابطه با مطالبه سازمان ملی جوانان گفت: بلافاصله بعد از انتخابات لایحه آن را به مجلس فرستادیم و مجلس نمی‌تواند به جامعه جوانان بی‌توجه باشد و نباید در این زمینه خیلی معطل کند لذا باید سازمان ملی جوانان تشکیل شود. اگر به هر دلیلی مجلس تشکیل سازمان ملی جوانان را تصویب نکند، رییس‌جمهور برای آن مشاور می‌گذارد و همچنین خودم، شورای جوانان را راه‌اندازی می‌کنم تا عده‌یی این مباحث را پیگیری کنند.

 

 

ارسال نظر