ایران به جمع تولیدکنندگان تختال فولادهای الکتریکی پیوست

۱۴۰۱/۰۵/۰۸ - ۰۱:۳۸:۳۴
کد خبر: ۱۹۱۱۹۰
ایران به جمع تولیدکنندگان تختال فولادهای الکتریکی پیوست

محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه، اعلام کرد: هم‌زمان با عید غدیر و برای نخستین بار در کشور، تولید تختال موردنیاز فولادهای الکتریکی با 1.8 درصد سیلیسیم، با اتکا به دانش فنی و همت والای مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه میسر شد و ایران به جمع معدود تولیدکنندگان این قبیل فولادها پیوست.  وی این دستاورد ارزشمند را گامی بزرگ و استراتژیک در راستای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا دانست و ادامه داد: رفع نیازهای داخلی، رقابت با تولیدکنندگان خارجی و شکستن حلقه تحریم‌های ظالمانه از مهم‌ترین دستاوردهای این موفقیت است. فولادهای الکتریکی در زمینه تولید ترانسفورماتورها و موتورهای الکتریکی و همچنین در تولید فولادهایی با خواص مغناطیسی خاص کاربرد دارند و مقادیر زیاد سیلیسیم و آلومینیوم و مقادیر بسیار کم کربن و گوگرد از مشخصه‌های بارز این نوع محصولات فولادی است. فولادهای الکتریکی با 1.8 درصد سیلیسیم یکی از گریدهای استراتژیک صنعت فولاد محسوب می‌شود، تولید این نوع فولادها حتی در خارج از کشور هم به‌صورت محدود و توسط تولیدکنندگان خاص انجام می‌شود.

    غلامرضا سلیمی، مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه: فولادهای الکتریکی بدون عیب با موفقیت ذوب‌سازی و ریخته‌گری شده است

همچنین غلامرضا سلیمی، مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت تولید داخلی این گرید فولادی و تشریح جزئیات تولید این محصول ارزشمند اعلام کرد: ازآنجا ‌که مصرف این نوع ورق فولادی در ایران هر روز در حال افزایش است، نیاز به تولید این محصول جهت مصرف داخلی و نیز امکان رقابت با تولیدکنندگان خارجی و صدور آن به کشورهای دیگر به‌شدت احساس می‌شد. در راستای بومی‌سازی تکنولوژی تولید این نوع فولادها بر اساس تجهیزات موجود در شرکت، جلسات متعدد کارشناسی بین قسمت‌های مختلف انجام شد و پس از مشخص شدن موارد بااهمیت در روند تولید و ارایه راهکارهای دقیق موردنیاز برای رفع محدودیت‌های تجهیزاتی، تیم کارشناسی تشکیل و تست‌های اولیه در ناحیه فولادسازی انجام گرفت و تحلیل و بررسی شد. نهایتا یک دستورالعمل خاص برای تولید این فولاد طراحی گردید. تولید فولاد با مقادیر زیاد سیلیسیم و آلومینیوم و درعین حال مقادیر کم کربن و گوگرد نیازمند استفاده از تجهیزاتی خاص مثل VOD در فولادسازی و تنظیمات ماشین ریخته‌گری و دستورالعمل‌های خنک‌سازی با حساسیت بالا است که با محاسبات کارشناسی در ذوب‌سازی، سرباره‌سازی و ریخته‌گری توسط کارشناسان ناحیه فولادسازی، محدودیت‌های تجهیزاتی جبران و امکان تولید این فولاد با تجهیزات موجود فراهم شد و نهایتا در روز عید سعید غدیر خم، این گرید فولادی بدون عیب با موفقیت ذوب‌سازی و ریخته‌گری گردید.  مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه کسب این موفقیت بزرگ را به‌تمامی واحدهای تولیدی، پشتیبانی و ذی‌نفعان فولاد مبارکه تبریک گفت.

    اولویت‌های فولاد مبارکه  در سال تولید دانش بنیان 

در سال 1401 که با محوریت فعالیت‌های دانش‌بنیان است تولید 8 گرید جدید در دستور کار فولاد مبارکه قرار دارد و در سال 1400 نیز گریدهای مختلف در برنامه این شرکت قرار داشته است.  فولاد مبارکه، سازمانی دغدغه‌مند در حوزه بومی‌سازی تولید است تا در شرایط تحریم بتواند نیازهای کشور را تامین و صادرات را افزایش دهد. براین اساس، تولید 400 هزار تن تختال برای جلوگیری از خروج ارز و همگام با استانداردهای بین‌المللی، بررسی 11 هزار استاندارد پایه برای تولید محصول در فولاد مبارکه، طراحی محصولات با محوریت کاهش مصرف انرژی، تضمین کیفیت به‌جای کنترل کیفیت، تولید همگام با استانداردهای بین‌المللی، از مهم‌ترین اولویت‌های این شرکت اعلام شده است.  فولاد مبارکه منحصر به کنترل کیفی نیست و اولویت تضمین کیفیت است؛ چراکه کنترل کیفیت به دنبال رفع نقایص موجود در محصول است، ولی تضمین کیفیت به بهبود فرایندها کمک می‌کند. پس از ثبت درخواست توسط مشتریان، با توجه به نیاز دقیق مشتری، در کوتاه‌ترین زمان ممکن، این محصولات با استفاده از تجهیزات مربوطه تولید می‌شود. علاوه بر استانداردها که حداقل‌های موردنظر را مشخص می‌کند، شرکت به سمت شخصی‌سازی محصولات سفارش داده‌شده در حال حرکت است. به‌طور مثال، در ورق‌های تولیدشده برای خودروسازان پس از تست‌های موردنیاز از سوی مشتری، در حضور کارشناسان، محصولات تأیید می‌شوند. در سال نیز تعداد 8 محصول جدید در فولاد مبارکه طراحی شد که در زمینه‌های مختلف استفاده شد. گرید مقاوم به خستگی ST52، گرید HX220YD برای تولید خودرو تارا، گرید HE445D مطابق با استاندارد پژو که حاوی میکروآلیاژهای مختلف است، گرید S550YC با استاندارد پوسکو، APIX80 برای انتقال نفت و گاز شیرین، تولید تسمه‌های بسته‌بندی، گرید DP600 که دوفازی است و به‌دلیل استحکام زیاد در صنعت خودرو استفاده می‌شود، گوشه‌ای از دستاوردهای فولاد مبارکه است.

    مدیر متالورژی و روش‌های تولید  شرکت فولاد مبارکه: تولید محصول  باکیفیت؛ اولویت شرکت فولاد مبارکه

علیرضا مولوی‌زاده مدیر متالورژی و روش‌های تولید شرکت فولاد مبارکه در خصوص وظایف و عملکرد امور تحت مدیریت خود گفت: واحد متالورژی و روش‌های تولید فولاد مبارکه تمامی امور متالورژیکی و روش‌های تولید مناسب را در این شرکت به عهده دارد. واحد «تروپروسس» و «کنترل استاندارد و مقادیر فنی» دو واحد زیرمجموعه است. تروپروسس درواقع دفتر فنی بهره‌برداری تلقی می‌شود و فعالیت‌های متعددی در این واحد انجام می‌شود که در رأس آن طراحی و توسعه محصولات جدید، متناسب با نیازهای بازار و سفارش مشتریان است.

    بررسی 11 هزار استاندارد پایه برای تولید محصول در فولاد مبارکه

این واحد همچنین از بروز هرگونه اختلال در نواحی مختلف که ممکن است به‌دلیل تنوع دستورالعمل‌های کاری به وجود آید پیشگیری می‌کند. در این واحد 30 نفر از کارشناسان مجرب در حال فعالیت هستند که 11 هزار استاندارد پایه را برای تولید محصول در فولاد مبارکه بررسی می‌کنند.

    تولید 400 هزار تن تختال  برای جلوگیری از خروج ارز  و همگام با استانداردهای بین‌المللی

در موضوع تولید لوله‌های موردنیاز در خط لوله انتقال نفت و گاز ترش که خورندگی بالایی دارد، فولاد مبارکه با همکاری شرکت‌های دیگر موفق شد 400 هزار تن تختال ویژه تولید کند و به شرکت اکسین تحویل دهد. این پروژه پس از تست‌های صورت‌گرفته مورد تأیید شرکت نفت قرار گرفت. اجرای پروژه تولید لوله‌های ویژه خط انتقال نفت از گوره به جاسک که به ازای هر تن ورق، 1200 دلار صرفه‌جویی ارزی حاصل کرد که این موضوع دستاورد بزرگی برای کشور است. این شرکت، با همکاری شرکت ورق خودرو در این سال‌ها بسیاری از گریدهای موردنظر خودروسازان را روانه بازار کرده است. 

    تولید همگام با استانداردهای بین‌المللی

در زمینه صادرات، موضوع انتقال تختال به کشورهای اروپایی یکی از نکات مهم در سال‌های اخیر بوده است که البته محصولات صادرشده تنها به تختال محدود نیست و شامل کلاف گرم، گالوانیزه و... نیز می‌شود.  فولاد مبارکه تولید خود را مطابق با استانداردهای روز دنیا یعنی din، astm، en، gis و ... انجام می‌دهد. 

 

ارسال نظر