سختگیری‌های هند و کره جنوبی در بازار ارزهای دیجیتالی

۱۴۰۰/۰۶/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۱۵۲

انتشار اخبار جدید از سختگیری‌های بیشتر هند و کره جنوبی روی معاملات ارزهای دیجیتالی باعث ریزش قیمت آنها شد. به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، دولت هند که پیش از این به دلیل مخالفت داخلی از طرح ممنوعیت فعالیت‌های مرتبط با رمزارزها عقب‌نشینی کرده بود، در حال آماده‌سازی طرحی است که در صورت تصویب، خرید و فروش ارزهای دیجیتالی را مشمول دریافت مالیات می‌کند. احتمالا ممنوعیت ارزهای دیجیتالی خصوصی نیز بخشی از لایحه خواهد بود. در کره جنوبی، احتمال تعطیلی دو سوم صرافی‌های ارایه‌دهنده خدمات ارزهای دیجیتالی در این کشور بالا گرفته است. 

دولت چین با صدور بیانیه جدیدی به مردم این کشور هشدار داد در توکن‌های غیر مثلی (یا همان ان‌اف‌تی) سرمایه‌گذاری نکنند چرا که قیمت آنها حباب است و از دیدگاه مالی، این دارایی‌ها دارای ارزش خیلی کمتر از چیزی هستند که اکنون قیمت‌گذاری می‌شوند. وانگ جونهی- خبرنگار روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست- در مطلبی نوشت: وقتی که هیجان بازارها تخلیه شود، ارزش این ان اف تی‌ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. 

کمیسیون بازارهای مالی و اوراق بهادار اروپا در گزارش خود با عنوان «رمزارزها: روند‌ها، ریسک‌ها و تلاطم‌ها» از ارزهای دیجیتالی به عنوان خطری برای ثبات مالی بازارها نام برده که دارای پیامدهای محیط زیستی زیان بار به ویژه در حوزه استخراج رمزارزها هستند. این گزارش افزوده است نوسانات بالای قیمتی ارزهای دیجیتالی در کنار فناوری مالی غیرمتمرکز که نقش بانک مرکزی را کمرنگ می‌کند، برای ثبات مالی مضر هستند.مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۰۳۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۴.۱۷ درصد کمتر شده است.در حال حاضر ۴۱ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۸ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌‌کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت. 

یک کارشناس حوزه رمزارز ضمن بیان توصیه‌هایی به دولت درباره رمزارزها، گفت: در مقایسه با ۱۰ سال گذشته که بازار رمزارزها قاعده و قوانین کمتری داشت، روند قاعده‌گذاری توسط دولت‌ها آغاز شده و این موضوع یکی از چالش‌های مهم اکوسیستم رمزارزها در سال آینده است. 

علیرضا شامخی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از روندهای مهم اکوسیستم رمزارزها، ورود فعال‌تر دولت‌ها به قاعده‌گذاری در این بازار است. در آسیا کشورهایی مثل کره جنوبی و هند به قاعده‌گذاری و کنترل فعالیت‌ کاربران در بازار رمزارزها ورود کرده‌اند. به‌طور کلی، باید انتظار فضای سختگیرانه‌تری از حضور دولت‌ها در آینده نزدیک در این اکوسیستم داشته باشیم. نامعلوم بودن حجم قاعده‌گذاری در این بازار، یکی از چالش‌های مهم این اکوسیستم در سال آینده است.

وی افزود: در مورد روند قیمت بازار، بایستی بیت‌کوین را از سایر رمزارزها جدا کرد. بازار بیت کوین با فشردگی همراه شده و تا سه ماه آینده نتواند سقف خوب و قابل مقایسه‌ای با سقف پیشین خود تشکیل دهد، شرایط بیت‌کوین برای ادامه فعالیت در بازار طی سال آینده سخت خواهد شد. از سوی دیگر، سایر رمزارزها چون اتریوم و سایر رمزارزها بازار بهتری در ماه‌های اخیر داشته‌اند. زیرا، با به روز رسانی پروژه‌ها در جهت کاهش هزینه تراکنش‌ و بهبود و تنوع قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند روی آنها، آینده آنها رو به صعود پیش‌بینی می‌شود. 

این کارشناس حوزه رمزارز درباره ورود مردم به بازار رمزارزها گفت: همانند همیشه تاکید می‌کنم که مردم با سرمایه بدون ریسک خود وارد این بازار شوند و از وارد کردن کل سرمایه یا فروش کالاهای اساسی زندگی و وام گرفتن برای سرمایه‌گذاری در این حوزه اجتناب کنند. بازار رمزارزها مانند هر بازار دیگری صعود و نزول دارد و از قضا یکی از پرریسک‌ترین بازارها است. ضمنا با توجه به رونق بازار رمزارزها برخی افراد مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بدون پشتوانه فنی می‌کنند. به مردم توصیه می‌کنم تا سپیدنامه این پروژه‌ها را مطالعه کنند و از افراد متخصص کمک بگیرند. شامخی به دولت توصیه کرد: متاسفانه مساله صدور مجوز صرافی رمزارزها، مدت‌ها است که مسکوت مانده است. ضروری است دولت به این موضوع ورود و تعیین تکلیف کند که چه شرایطی برای تایید صلاحیت برای تاسیس صرافی رمزارز مورد نیاز است. همچنین، در صنعت ماینینگ و استخراج رمزارز به دلیل سخت‌گیری‌های شدید راه برای ورود سرمایه‌گذاران داخلی بسته است. دولت از میزان این سخت‌گیری‌ها کم و از ظرفیت استخراج‌کنندگان رمزارزها برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌ها بهره‌مند شود. 

وی ادامه داد: مساله مهم دیگر، عدم تضعیف انجمن‌های صنفی نوپایی است که فعالان این حوزه تاسیس کرده‌اند. رمزارزها و بلاکچین کسب‌وکارهای جدیدی هستند و نمی‌توان آنها را در قالب اصناف سنتی و حاضر در فضای فناوری اطلاعات کشور مدیریت کرد. متاسفانه، فعالیت‌هایی برای تضعیف این انجمن‌ها در ماه‌های اخیر صورت گرفته که این امر در بلندمدت ناامیدی را به فعالان حوزه بلاکچین مانند ماینرها منتقل می‌کند.

      هند از معاملات بیت‌کوین مالیات می‌گیرد

دولت هند عقیده دارد فعالیتی که درآمدزایی می‌کند باید مشمول مالیات شود، بنابراین بر معاملات و تجارت ارزهای مجازی هم باید مالیات وضع شود.مقامات هند تصمیم دارند بر معاملات و تجارت ارز مجازی در این کشور مالیات وضع کنند.دولت هند عقیده دارد فعالیتی که درآمدزایی می‌کند باید مشمول مالیات شود. اداره مالیات هند موافق وضع مالیات بر معاملات ارز مجازی است ولی این بدان معنا نیست که ارزهای مجازی به عنوان یک گروه سرمایه‌ای معتبر پذیرفته می‌شوند.طبق گفته رییس سابق رزرو بانک هند، ارزهای مجازی باید به عنوان یک سرمایه و کالای قانونی در هند پذیرفته شوند و بعد تحت حاکمیت قوانین موجود قرار بگیرند. وی اضافه کرد مقامات هند باید از دیدگاه مالیاتی مراقب سرمایه‌گذاری‌های مجازی افراد باشند.مطالعات شرکت تحقیقات بازار فایندر نشان می‌دهد هند از نظر استفاده از ارزهای مجازی در رتبه دوم دنیا قرار دارد و 30 درصد از افراد این کشور ادعا می‌کنند ارز مجازی در اختیار دارند.طبق این گزارش، در هند، بیت کوین (16 درصد) محبوب‌ترین ارز مجازی است و پس از آن ریپل (8 درصد)، اتریوم (6 درصد) و بیت کوین کش (6 درصد) قرار دارند. علی‌رغم اقدامات دولت هند برای محدود کردن سرمایه‌های دیجیتال، سرمایه‌گذاری در ارزهای مجازی در این کشور از 923 میلیون دلار در آوریل 2020 به 6.6 میلیارد دلار در مه 2021 رسیده است.

 

ارسال نظر