اخبار

۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۳۳۰

بانک مرکزی مصوبات بانکی ستاد کرونا را ابلاغ کرد

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای مصوبات ستاد ملی کرونا در حوزه بانکی در مورد امهال بازپرداخت اقساط تسهیلات کرونایی کسب و کارهای آسیب دیده و ممنوعیت محدودیت ارایه خدمات به چک‌های وصول نشده را ابلاغ کرد. ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا هشتم خردادماه مصوبات خود را اعلام کرد. بندهای یک تا سه بخش (ب) این مصوبات مربوط به مصوبات بانکی است که بانک مرکزی آن را ابلاغ کرد.  براساس این مصوبه صاحبان مشاغل وکسب وکارهای به‌شدت آسیب‌دیده از کرونا (به غیر از تسهیلات قرض‌الحسنه)، بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی که موعد پرداخت آنها درچهارماهه اول سال۱۴۰۰ بوده و در این بازه زمانی پرداخت نشده است، منوط به آنکه بدهی آنها به شبکه بانکی تا یکم اسفندماه ۹۹ درطبقه جاری قرارداشته باشد، به انتهای دوره تقسیط منتقل می‌شود تا طی چهارقسط پس از آخرین قسط وصول شود. تسهیلات پرداختی از محل صندوق کارآفرینی امید که برای کسب و کارهای به‌شدت آسیب دیده پرداخت شده است نیز مشمول امهال این بند می‌شود. همچنین موعد پرداخت تسهیلات با بازپرداخت برای مشمولان این بند که سررسید بازپرداخت آن در سه ماهه اول سال۱۴۰۰ باشد، به پایان تیرماه سال جاری منتقل می‌شود. در این مصوبه آمده است که مهلت پیش‌بینی شده برای مشمولان این بند از احتساب و اخذ وجه التزام تاخیر تادیه دین و کارمزد اضافی مستثنی هستند.  مشمولان این بند تا موعد مقرر برای بازپرداخت اقساط دارای سررسید طی چهار ماهه اول سال ۱۴۰۰، مشمول محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های بانکی ناظر بر اشخاص دارای بدهی غیرجاری نمی‌شوند. در ادامه این مصوبه تاکید شده ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های مقرر قانون چک (صرفاً برای اخذ تسهیلات) برای چک‌های صادره توسط صاحبان مشاغل و کسب و کارهای به‌شدت آسیب‌دیده از کرونا که تاریخ مندرج در چک در  سه ماهه اول سال۱۴۰۰ بوده و منجربه برگشت چک و صدور گواهی‌نامه عدم پرداخت حداکثر تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰ شود، در صورت تسلیم تقاضا از سوی صادرکننده چک به بانک یا موسسه اعتباری محال علیه، طی یک ماه پس از تاریخ برگشت، اعمال نخواهند شد. همچنین در مصوبه جدید اصلاحاتی انجام شده به این صورت که در صورت عدم موجودی کافی اشخاص برای چک‌های صادره با سررسید اول تا بیستم اردیبهشت سال ۱۴۰۰، بانک‌ها و موسسات اعتباری باید از صدور گواهینامه عدم پرداخت و برگشت چک، در صورتی که حداکثر تا ۲۰ خرداد ماه سال جاری به بانک ارایه شوند، اجتناب کنند. محاکم و ضابطین قضایی نیز از صدور اجراییه در این موارد در بازه زمانی یاد شده خودداری کنند. همچنین چک‌هایی که سررسید آنها اول تا بیستم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ بوده و به دلیل عدم موجودی کافی منجر به صدور گواهی‌نامه عدم پرداخت شده‌اند، تا ۲۰ خرداد ماه سال جاری مشمول ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های مقرر در قانون صدور چک نخواهند شد. «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس‌جمهوری هفته گذشته اعلام کرد ۷۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به خانوارها و مشاغل آسیب دیده از کرونا پرداخت شده است و براساس آخرین تصمیمات مهلت ثبت‌نام و پرداخت تسهیلات به متقاضیان مشاغل و کسب و کارهای آسیب‌دیده از کرونا تا پایان شهریورماه تمدید شد.

بانک‌های کوبا دیگر دلار امریکا را قبول نمی‌کنند

بانک مرکزی کوبا اعلام کرد گردشگران ورودی به کشور باید ارزی غیر از دلار امریکا همراه داشته باشند چون دلار دیگر مورد قبول بانک‌های کوبا نیست.  به گزارش راشا تودی، دولت کوبا از گردشگرانی که به این کشور وارد می‌شوند خواسته دلارهای خود را به این جزیره دریای کاراییب نیاورند، چون ارز امریکا دیگر مورد قبول این کشور نیست.  فرانسیسکا مایوبره لنس، معاون اول رییس بانک مرکزی کوبا گفت: «افرادی که وارد کشور می‌شوند باید ارزی غیر از دلار امریکا همراه داشته باشند».  گردشگران اجازه خواهند داشت برای پرداخت از کارت‌های اعتباری استفاده کنند و در صورت لزوم ارز سایر کشورها را به صورت نقدی برداشت کنند.  دولت کوبا در اوایل همین هفته اعلام کرد بانک‌های این کشور موقتاً قبول وجه نقد به دلار را متوقف می‌کنند. دلیل این اقدام کوبا تحریم‌های شدید امریکا بوده که مانع استفاده این کشور از دلار در معاملات بین‌المللی شده است.  بانک مرکزی کوبا اعلام کرد این تصمیم‌ها از بیست و یکم ژوئن اجرایی می‌شوند و مدت زمان اجرای هرکدام بستگی به برداشته شدن تحریم‌های امریکا دارد.  بیش از 20 بانک از زمان گسترش تحریم‌ها علیه کوبا توسط دونالد ترامپ، نقل و انتقال‌هایی را که این کشور در آنها حضور داشته متوقف کرده‌اند.

مقابله با استخراج غیرمجاز بیت‌کوین در چین

وزارت انرژی استان یون نان چین اطلاعیه‌ای منتشر کرده که طبق آن سوءاستفاده و استفاده غیرمجاز از برق توسط استخراج‌کنندگان بیت‌کوین مورد بررسی قرار می‌گیرد و مجازات خواهند شد.  به گزارش رویترز، سختگیری چین در مورد ارزهای مجازی به جنوب غرب این کشور هم راه یافته و کمپینی علیه سوء‌استفاده از برق توسط معدن‌کاران بیت‌کوین در استان «یون نان» شکل گرفته است. دولت مرکزی چین علاوه بر نگرانی در مورد مقدار بالای انرژی مورد نیاز جهت استخراج ارزهای مجازی، نگران سرمایه‌گذاری‌های مخاطره آمیز پس از افزایش قیمت بیت‌کوین هم هست.  بیش از نیمی از تولید بیت‌کوین جهان در چین صورت می‌گیرد ولی برخی استخراج‌کنندگان به دنبال اطلاعیه مجلس چین مبنی بر محدود کردن استخراج و تجارت بیت‌کوین در ماه گذشته، به فکر تغییر مکان هستند.

 

ارسال نظر