تداوم ارایه خدمات و سرویس‌های بانکی به مشتریان بانک‌های ادغامی

۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۵۷۸

ارایه کلیه خدمات و سرویس‌های بانکی به مشتریان بانک‌های ادغام شده در بانک سپه، همچون گذشته و به نحو مطلوب ادامه دارد.

اجرای موفق گام نخست طرح ملی ادغام به عنوان اقدامی بنیادین در راستای اصلاح نظام بانکی کشور، با راهبری و حمایت مسوولان ارشد نظام و با برنامه‌ریزی منسجم و تلاش شبانه‌روزی کلیه عوامل اجرایی آن، عملیاتی شد و مراتب از سوی مقامات اقتصادی و سیاسی کشور مورد تقدیر قرار گرفته است. ابرپروژه ادغام، به لحاظ اهمیت، وسعت و ابعاد اجرایی آن در سطح ملی بی‌نظیر بوده و همراهی و مشارکت نهادهای ذیربط از جمله ستادکل نیروهای مسلح، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی، نقش بسزایی را در تحقق آن ایفا کردندودر این میان، تمامی تلاش و همت مجموعه مدیران و کارکنان بانک سپه و بانک‌های ادغام شده، بر این اصل استوار بوده است که ارایه کلیه خدمات و سرویس‌های بانکی به مشتریان، همچون گذشته استمرار یابد.

دکتر سیدمهدی حسینی معاون مدیرعامل بانک سپه در حوزه فناوری اطلاعات گفت: با توجه به پیچیدگی موجود در یکسان‌سازی سامانه‌های بانکی و انتقال داده‌ها طییک بازه زمانی کوتاه در سال ۱۳۹۹ که البته از مهم‌ترین الزامات آن، مراجعه مشتریان برای تغییر کارت‌ها و حساب‌های بانکی ایشان بود، لیکن بانک سپه در اقدامی نوآورانه با طراحی و استقرار یک سامانه واسط بین بانکی، مانع حضور مشتریان در شعب در شرایط شیوع بیماری کرونا گردید.

در این شیوه، بدون تغییر حتی‌یک حساب یا کارت مشتری، ارایه خدمات بانکی ادامه یافت. بر این اساس، به منظور جلوگیری از بروز کمترین تأثیر منفی در ارایه خدمات به مشتریان بانک‌ها و موسسه ادغام شده و همچنین مدیریت نحوه مراجعه مشتریان به شعب با توجه به وضعیت بیماری‌کرونا در کشور، نسبت به تقویت زیرساخت‌ها و اتصال کلیه شعب بانک‌های ادغامی به یکدیگر در سطح کشور اقدام شد و سامانه جدیدی با نام سامانه سمتا (سامانه متمرکز تبادل اطلاعات بانکی) طراحی و استقرار یافت. 

بدین‌ترتیب و با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا در حوزه فناوری اطلاعات، ارایه مطلوب‌تر ۱۷ سرویس بانکی مشترک و پرتکرار در کلیه شعب بانک سپه (از جمله عملیات واریز و برداشت و انتقال وجه بین کلیه حساب‌های مشتری، حفظ کارت‌های بانکی قبلی و امکان تمدید و تغییر رمز کارت‌ها، پرداخت اقساط تسهیلات، وصول چک، انجام عملیات ساتنا و پایای بین بانک‌های ادغامی بدون پرداخت هزینه کارمزد و...) بدون هیچگونه کم و کاستی نسبت به قبل از ادغام، با رعایت سقف مبلغییکسان و ضوابط نقل و انتقال وجوه در کل شبکه بانکی، فراهم آمده است و حتی امکان طراحی محصولات بانکی مطابق با اصول و ضوابط استاندارد فنی، امنیتی و نظارتی در واحدهای ادغامی مهیا شده است. لذا مشتریان با حفظ و ارتقای امکانات قبلی و افزایش کیفیت، خدمات مطلوب‌تری را دریافت می‌کنند. به گونه‌ای که حتی خدماتی نظیر افتتاح حساب جاری، اخذ دسته چک، انجام عملیات ساتنا و پایا، اتصال به شبکه شتاب و بهره مندی از خدمات استاندارد کارت و ... در برخی از این بانک‌ها (همچون مهر اقتصاد و کوثر سابق) برای نخستین‌بار به مشتریان ارایه شد.

وی افزود: البته برخی از خدمات قبلی (همچون وصول قسط از طریق درگاه خرید در مهر اقتصاد سابق)، با ضوابط بانک مرکزی و استانداردهای امنیتی پلیس فتا و مرکز افتا، مغایرت داشت که به منظور حفظ حقوق و امنیت اطلاعات مشتریان، متوقف و در فرایند انطباق با ضوابط ابلاغی به نحو دیگری ارایه شده‌اند.

دکتر حسینی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر تابلوها، به منظور ارایه خدمات یکپارچه به کلیه مشتریان واحدهای ادغامی در تمامی شعب، سامانه واسط ادغام (سامانه سمتا) با امکان ارایه خدمات پایه پولی و مالی، توسط بانک سپه طراحی و در دسترس تمامی کاربران شعب در هر شش مجموعه بانک‌های ادغامی قرار گرفت تا مشتریان بتوانند تبادلات مالی همچون انتقال وجه از طریق حساب سپرده یا کارت، پرداخت اقساط، وصول چک، دریافت صورتحساب، عملیات ساتنا/پایا، خدمات کارتی منتخب و ... را به صورت لحظه‌ای انجام دهند.

عضو هیات‌مدیره افزود: این سامانه از روز یک ادغام هر بانک یا موسسه ادغام شده، در شعب این بانک‌ها به همراه شعب قبلی بانک سپه فعال گردیده و در این راستا روزانه ده‌ها هزار تراکنش از طریق این سامانه و به صورت لحظه‌ای انجام می‌گیرد و تا زمان یکسان‌سازی سامانه هایبانکی، توسعه خدمات از طریق این سامانه نیز در دستور کار این بانک قرار دارد. معاون مدیرعامل بانک در پایان تاکید کرد: از نکات مهم در طراحی این سامانه، استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی نیروهای داخلی کشور می‌باشد که انجام موفقیت آمیزیکی از پروژه‌های مهم نرم افزاری را فراهم آورده و امکان اتصال به سامانه‌های بانکداری متمرکز هر شش واحد ادغامی را فارغ از شعبه و سامانه بانکی واحد ادغامی ایجاد کرده است واین مهم، تا زمان اجرای برنامه جدید بانک سپه در گام دوم طرح ملی ادغام و انتقال سامانه‌ها و انتقال داده‌ها در سال ۱۴۰۰، استمرار خدمات قبلی و یکپارچگی در پاسخگویی به کلیه مشتریان را فراهم کرده است.

 

ارسال نظر