تحول در صنعت بیمه با ورود استارتاپ‌ها به خدمات آنلاین و فروش بیمه

۱۳۹۹/۱۱/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۵۸۹۴

گروه بانک و بیمه|

شرکت‌های بیمه نیز مانند سایر فعالیت‌های اقتصادی و کسب وکارها، با رشد فناوری‌ها، شبکه‌های اجتماعی و اطلاع‌رسانی، شبکه‌های مجازی و... برای بازاریابی و فروش بیمه و معرفی خدمات بیمه‌ای از خدمات نوین بیمه‌ای، فناوری‌های روز استفاده می‌کنند و مردم نیز به جای مراجعه به شعب شرکت‌های بیمه، از طریق الکترونیکی و شبکه‌های مجازی یا نرم‌افزارها و استارتاپ‌ها با خدمات بیمه‌ای آشنا می‌شوند و درخواست پرداخت بیمه می‌کنند و از خدمات بیمه استفاده می‌کنند و شرکت‌های بیمه نیز بیمه نامه‌ها را به مردم ارایه داده و حتی شرایط برای پرداخت اقساط خدمات بیمه‌ای نیز در سطح گسترده‌ای فراهم شده است.  براین اساس، شرکت‌های بیمه‌ای برای کارکنان خود، نمایندگی‌ها، استارتاپ‌ها و... نه تنها خدمات آموزشی و معرفی محصولات نوین را در نظر گرفته‌اند بلکه برای معرفی به مردم و مراجعات مردم نیز برنامه‌هایی را در نظر گرفته‌اند.  روز یکشنبه اعلام شد که در این زمینه پنج استارتاپ فعال در حوزه کارگزاری بیمه آنلاین پروانه فعالیت خود را از دست معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و رییس سازمان بیمه مرکزی دریافت کردند. مراسم اعطای پروانه استارتاپ‌های کارگزاری رسمی آنلاین بیمه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، علیرضا سلیمانی امیری رییس کل بیمه مرکزی و جمعی از استارتاپ‌های فعال در حوزه خدمات بیمه برگزار شد. سورنا ستاری معاون علمی وفناوری رییس‌جمهوری در این مراسم با بیان اینکه تحول اساسی در حوزه بیمه به کمک استارتاپ‌ها رخ داده است، گفت: باهمکاری نزدیک بیمه مرکزی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تحولی جدی و ارزشمند در حوزه خدمات بیمه و با کمک استارتاپ‌ها محقق شده است.

وی، با بیان اینکه توسعه، مفهومی فرهنگی و مستلزم ترویج و همکاری تمامی بخش‌ها برای حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق است، ادامه داد: در روزهای نخست تصور می‌کردیم مفهوم توسعه و تحول سخت افزاری است، اما دیری نپایید دریافتیم که توسعه امری نرم‌افزاری است. ضرورت‌هایی مانند حمایت از کالای ایران ساخت، حمایت از کارآفرین داخلی شرکت‌های خلاق و اهمیت بخشیدن به دارایی‌های فکری، ضرورتی فرهنگی است و باید فرزندانمان را با فرهنگ‌سازی و ترویج، به نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان، توجه دهیم.

    ظرفیت ورود بیش از ۸۰ استارتاپ

به جمع کارگزاری‌های آنلاین بیمه

همچنین غلامرضا سلیمانی امیری مدیرعامل سازمان بیمه مرکزی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تحولات مثبتی در استفاده از فناوری‌های نوین برای دریافت خدمات بیمه صورت گرفته است بیان کرد: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در راستای ساماندهی و نظارت بر فعالیت استارتاپ‌های بیمه‌ای، تقویت و توسعه شبکه فروش و نیز تهیه پیش‌نویس مقررات برای فعالیت‌های استارتاپی، گام‌های مثبتی برداشته شده است.وی با اشاره به حمایت از فعالیت استارتاپ‌های کارگزاری رسمی بیمه به صورت برخط گفت: تعداد قابل توجهی کارگزاری بیمه در کشور فعالیت می‌کند که امکان مقایسه میان قیمت‌ها و خدمات برای مشتریان، بازاریابی و فروش آنلاین نمایندگان را فراهم می‌کنند.سلیمانی امیری با تاکید براینکه تسهیلاتی برای کارگزاران استارتاپی بیمه در نظر گرفته شده است، افزود: تسهیل شرایط ورود به عرصه استارتاپ‌های بیمه زمینه را برای خدمات برخط فراهم خواهد کرد.رییس کل بیمه مرکزی، با اشاره به صدور پنج پروانه فعالیت برای کارگزاریهای آنلاین بیمه گفت: پروانه کارگزاری بیمه برخط ارایه شد که از این میان۲۰ تقاضا به دلیل حائز شرایط نبودن از چرخه بررسی خارج شدند. از میان۸۰ تقاضای باقیمانده۱۴ مورد تاییدیه‌های اولیه را دریافت کردند و هشت تقاضا در مرحله رفع نواقص پرونده هستند، این در حالی است که امروز ۵ کارگزاری آنلاین بیمه پروانه‌های فعالیت خود را دریافت می‌کنند. رییس کل بیمه مرکزی بیمه، از گردش مالی قابل توجه این صنعت و نقش نوآوری استارتاپ‌ها در افزایش سهم کشورمان گفت: ۲۵ هزار میلیارد دلار دارایی شرکت‌های بیمه‌ای در سطح جهان و ۲۰ هزار میلیارد دلار حجم سرمایه‌گذاری در این صنعت است. با توجه به اینکه باید ضریب نفوذ صنعت بیمه در تولید ناخالص ملی را تا پایان برنامه ششم توسعه به ۷ درصد برسانیم و این میزان در حال حاضر۲.۶ درصد است، استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور می‌توانند در تحقق این مهم اثرگذار باشند. براساس این گزارش، بیمه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین صنایع خدماتی وارد دنیای فناوری شده است و کارگزاری‌های بیمه به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از این زنجیره در ارایه خدمات مطلوب به جامعه ایفا می‌کند. بر همین اساس با تفاهم میان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و سازمان بیمه مرکزی زمینه برای ورود استارتاپ‌های آنلاین به حوزه بیمه فراهم شده است.

    استارتاپ‌ها تحول بیمه را ممکن می‌کنند

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، استارتاپ‌های آنلاین حوزه مالی و بانکی را نمونه موفقی از خدمات ارزنده استارتاپ‌ها برای جامعه دانست و افزود: فین‌تک‌ها امروز به خوبی جای خالی خدمات در دسترس و کارآمد مالی را پر کرده‌اند و با میلیون‌ها تراکنش روزانه بدون خطا، ارزش‌گذاری و اعتماد به استارتاپ‌ها را به خوبی پاسخ گفتند. کسب و کارهای سنتی بیمه نیز باید استارتاپ‌های خلاق نوآور و فعال این حوزه را حمایت کنند.

وی با بیان اینکه استارتاپ‌های حوزه بیمه خدمات را کارآمد و در دسترس می‌کنند، ادامه داد: به مدد استارتاپ‌ها زمان دسترسی آسان به خدمات مورد نیاز ارزان و کارآمد رسیده است. رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در تربیت جامعه‌ای تحول‌آفرین و نوآور گفت: نقش و رسالت دانشگاه‌ها از ابتدای راهشان، تحول آفرینی و تغییر در جامعه بود، اما دانشگاهی که نتواند با جامعه پیرامونی خود ارتباطی اثربخش برقرار کند نمی‌تواند ایفاگر چنین نقشی باشد. بنابراین، برای رسیدن به جامعه‌ای خلاق و نوآور، دانشگاه‌ها باید نقش راهبردی خود یعنی تربیت جامعه نوآور و حامی خلاقیت را ایفا کنند. وی با تاکید بر اینکه باید با حمایت از این استارتاپ‌ها راه به بازار رسیدن ایده‌های نوآورانه را هموار کنیم، ادامه داد: نمی‌توان راه نوآوری را سد کرد و انتظار داشت جوانان خلاق کشور در کشور ماندگار شوند. باید با حمایت از نوآوری‌ها، خدمات دسترس پذیر، کارآمد و ارزان را ارمغان جامعه کرده و راه را برای ایجاد اشتغال نوآورانه هموار کنیم. معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به تنوع ظرفیت‌های استارتاپی در حوزه بیمه عنوان کرد: بیمه کالاهای دانش بنیانیکی از محورهایی است که معاونت علمی و فناوری آمادگی دارد از استارتاپ‌های بیمه‌ای فعال در این زمینه حمایت کند. وی تاکید کرد: اگر بخواهیم توسعه استارتاپ‌ها را محقق کنیم، باید به دنبال ابزارهای نوین حمایت مادی و معنوی باشیم. صحیح‌ترین راه حمایت مالی از استارتاپ‌ها، سرمایه‌گذاری خطر پذیر است. در همین راستا ۱۳ صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر با معاونت علمی وفناوری ریاست‌جمهوری در بورس حضور دارند. ستاری با بیان اینکه بیمه‌های سرمایه‌گذاری، با پوشش سرمایه‌گذاری خطرپذیر آن را به عنوان یک فرهنگ ترویج کنند، افزود: بیمه‌های سرمایه‌گذاری استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاری خطرپذیر آهنگ‌های قدیمی و ریشه‌دار این نوع سرمایه‌گذاری، فرهنگ غنی و ریشه‌دار این نوع سرمایه‌گذاری را احیا و بار دیگر ترویج کنیم.

 

ارسال نظر