سهام بورسی و عدالت وثیقه تسهیلات کارت اعتباری می‌شود

۱۳۹۹/۰۳/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۷۶۴۷
سهام بورسی و عدالت وثیقه تسهیلات کارت اعتباری می‌شود

گروه بانک و بیمه |

رییس کل بانک مرکزی از امکان تبدیل شدن سهام بورسی و سهام عدالت به وثیقه تسهیلات کارت اعتباری خبر داد و گفت: بانک‌ها می‌توانند سهام بورسی، به‌ویژه سهام عدالت را به عنوان وثیقه برای صدور کارت اعتباری قرار دهند.

عبدالناصر همتی اظهار داشت: رییس کل بانک مرکزی افزود: با توجه به ارزنده بودن بخش عمده‌ای از سهم‌های موجود در سبد سهام عدالت، به بانک‌ها توصیه می‌کنم درقبال وثیقه گرفتن سهام آزاد شده، درچارچوب ضوابط خود، معادل درصدی از ارزش آن، به دارندگان سهام که نیاز به منابع مالی دارند، ولی قصد فروش سهام خود را ندارند، کارت اعتباری برای خرید بدهند.به حوزه فناوری اطلاعات بانک مرکزی تأکید کرده‌ام هرچه سریعتر برای ساده‌سازی فرآیند صدور کارت اعتباری اقدام کند.

   بانک‌ها مکلف به اعطای وام 

به سهام عدالت شدند

از سوی دیگر، جلسه هماهنگی اقتصادی دولت روز یکشنبه به ریاست رییس‌جمهور تشکیل و در این جلسه نظام بانکی کشور مکلف شد شرایط لازم را برای اعطای اعتبار به دارندگان سهام عدالت بر مبنای پشتوانه سهام آنان فراهم کند.

در این جلسه پس از گزارش وزیر امور اقتصادی و دارایی از میزان پیشرفت اقدامات مربوط به آزاد‌سازی سهام عدالت، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی بر حق انتخاب مردم در استفاده آگاهانه و نحوه مدیریت سهام عدالت تاکید کرد و گفت شرایط لازم در این زمینه باید فراهم شود.

در ادامه این جلسه وزیر صنعت، معدن وتجارت نیز از وضعیت صنعت خودروسازی و نقش مهم آن در ایجاد اشتغال گزارش داد که براساس آن روند تولید خودرو در نیمه دوم سال گذشته و دو ماهه اول امسال افزایشی بوده است. وزیر صمت همچنین از تاثیر اقدامات این وزارتخانه در مدیریت قیمت در بازار خودرو و مقابله با رانت جویی گزارش داد و رییس‌جمهور نیز دراین زمینه علاوه بر لزوم تقویت و رشد تولید خودرو در داخل کشور برارتقای فناوری و کیفیت تولید داخل و همچنین شفاف‌سازی و واقعی کردن نرخ خودرو تاکید کرد. لزوم هماهنگ کردن سیاست تولید و فروش خودرو با ملاحظات زیست محیطی از طریق جایگزین کردن خودروهای جدید به جای خودروهای فرسوده از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بود.

   دورنمای معیشت و اقتصاد

 با تورم ۲۲ درصدی

از سوی دیگر، رییس کل بانک مرکزی اخیرا از آمادگی این بانک برای اجرای هدف‌گذاری تورم خبر داده بود که در قالب این سیاست، قطب نمای اصلی سیاست‌های پولی و ارزی بانک مرکزی، «تورم هدف» خواهد بود و برای رسیدن به آن، از ابزار مدیریت نرخ سود در بازار باز استفاده خواهد شد. نکته بسیار مهم در این زمینه این است که رییس کل بانک مرکزی خود را برای رسیدن به تورم ۲۲ درصدی متعهد کرده که دولت هم باید دست بانک مرکزی را برای رسیدن به این امر مهم باز بگذارد. 

پس از این، همتی اعلام کرد که بیانیه چارچوب هدف‌گذاری تورم ششم خرداد ماه منتشر خواهد شد که این بیانیه منتشر شد و طبق آن هدف نرخ تورم بانک مرکزی برای بازه زمانی یک‌ساله ۲۲ درصد با دامنه مثبت و منفی دو واحد درصد تعیین شد.

از آنجا که بانک مرکزی نرخ تورم هدف در یکسال آینده را ۲۲ درصد اعلام کرده، کارشناسان معتقدند که بانک مرکزی باید از برنامه‌هایی که موجب افزایش انتشار نقدینگی شود خودداری کند . اما در عین حال قدرت خرید مردم کاهش یافته و باید به نوعی تقویت شود و لذا وام‌های بانکی باید در جهت رشد تقاضا و اقتصاد و افزایش فروش کالا و تامین معیشت مردم افزایش یابد.

 یک کارشناس اقتصادی معتقد است این نرخ اعلامی قابلیت تحقق دارد و می‌تواند زندگی اقشار ضعیف جامعه را به ثبات برساند و رکود کنونی اقتصاد کشور را کاهش دهد. لطفعلی بخشی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره چگونگی تحقق نرخ تورم ۲۲ درصدی اعلام شده از سوی بانک مرکزی، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای دنیا، به تورم زیر پنج درصد رسیده‌اند اما کشور ما و دیگر کشورهای معدود هنوز در حال تجربه تورم بالا هستند که دلیل آن هم عدم استفاده از سیاست‌های نوین پولی است. 

وی با اعتقاد به اینکه کاهش تورم به ۲۲ درصد از نظر علمی کاملا امکان‌ تحقق دارد، گفت: در این زمینه باید دولت و بانک مرکزی به ملزومات تحقق تورم ۲۲ درصدی متعهد باشند و اگر دولت برای تامین کسری بودجه خود از روش‌های قدیمی استفاده کند، به تورم ۲۲ درصدی نخواهیم رسید. 

به گفته این تحلیلگر اقتصادی، پیش‌نیاز اصلی تحقق تورم ۲۲ درصدی ساماندهی و رفع کسری بودجه از سوی دولت است. 

بخشی درباره تاثیرات تحقق تورم ۲۲ درصدی بر اقتصاد و معیشت مردم، توضیح داد: تورم یک نوع مالیات غیررسمی است که همه مردم پرداخت می‌کنند و در این بین، اقشار ضعیف جامعه و کسانی که حقوق ثابت دارند، به دلیل افزایش قیمت‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند و قدرت خرید آنها نیز کاهش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: با کاهش ۱۲ درصدی تورم و رسیدن به نرخ ۲۲ درصد، زندگی اقشار ضعیف جامعه با ثبات بیشتری همراه خواهد بود و علاوه براین، اقتصاد هم روزهای بهتری را تجربه خواهد کرد.

 

ارسال نظر