رفت و برگشت دلار در کانال جدید

۱۳۹۸/۱۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۳۴۳۱
رفت و برگشت دلار در کانال جدید

سکه در کانال 5 میلیون تومانی جا خوش کرد

گروه بانک و بیمه|

روز چهارشنبه 23 بهمن ماه 98 در بازارهای جهانی اونس طلا با 3 دلار کاهش نسبت به روز سه شنبه 1566 دلار معامله شد. در بازار آزاد و معاملات نقدی نیز قیمت دلار ظهر چهارشنبه به کانال 14 هزار تومانی وارد و با نرخ 14020 تومان معامله شد اما ساعاتی بعد دوباره به کانال 13 هزار تومان بازگشت وبه نرخ 13990 تومان داد و ستد شد.  به گزارش تعادل، قیمت یورو نیز در بازار آزاد و معاملات نقدی به 15400 تومان رسید. در صرافی‌های بانکی نرخ ارز تغییری نسبت به روز دوشنبه نداشت و بر این اساس نرخ خرید هر دلار در تابلوی صرافی‌های بانکی ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان و فروش ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان بود، قیمت خرید هر یورو نیز ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان و نرخ فروش آن ۱۵ هزار و۱۰۰ تومان اعلام شد، نرخ ارز مسافرتی نیز به ازای هر یورو با احتساب کارمزد بانک مرکزی و بانک‌های عامل نزدیک به ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شده است.

در سامانه سنا نیز نرخ لحظه‌ای قیمت خرید دلار 13 هزار و 300 تومان و قیمت فروش آن 13 هزار و 600 تومان اعلام شد. همچنین نرخ لحظه‌ای خرید هر یورو 14 هزار و 800 تومان و فروش آن 15 هزار و 100 تومان معامله شد، سامانه سنا نیز نرخ میانگین معامله شده ارز برای روز دوشنبه 21 بهمن 98 را برای دلار 13 هزار و 538 تومان، یورو 15 هزار و 21 تومان، پوند انگلیس 17 هزار و 494 تومان، درهم امارات 3 هزار و 708 تومان، لیر ترکیه 2 هزار و 373 تومان و یوآن چین را یک هزار و 950 تومان اعلام کرد.

در بازار طلا و سکه نیز، با اعلام اونس طلای جهانی به قیمت 1566 دلار و دلار به نرخ 13 هزار و 990 تومان در بازار آزاد، نرخ طلا و سکه با افزایش قیمت مواجه شد. مظنه یک مثقال طلای آب شده 17 عیار 2 میلیون و 255 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عیار 520 هزار و 500 تومان، سکه طرح جدید 5 میلیون و 115 هزار تومان، طرح قدیم 5 میلیون و 85 هزار تومان، نیم سکه 2 میلیون 600 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 590 هزار تومان و سکه گرمی نیز 930 هزار تومان معامله شد.

در بازار ارز رسمی نیز بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۰ ارز مانند یورو کاهش و قیمت ۲۴ واحد پولی دیگر مانند پوند افزایش یافت؛ نرخ دلار و ۱۲ ارز دیگر نیز ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار امریکا برای روز «چهارشنبه بیست و سوم بهمن ماه ۹۸» ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. پوند انگلیس ۵۴ هزار و ۴۲۸ ریال و هر یورو نیز ۴۵ هزار و ۸۳۴ ریال ارزش‌گذاری شد.

  طلا کوتاه آمد

از سوی دیگر، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران که از کاهش موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا امیدوار شده بودند، کاهش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۵۶۷ دلار و ۵۸ سنت رسید. در بازار معاملات آتی امریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش، ۱۵۶۸ دلار و ۹۰ سنت معامله شد. در حالی که شمار تلفات این ویروس مرگبار در چین از مرز ۱۱۰۰ نفر گذشته است، مقامات این کشور پیش بینی کردند که این اپیدمی ممکن است تا آوریل به پایان برسد و هم‌اکنون شمار موارد جدید ابتلا به این ویروس در برخی از نقاط کاهش پیدا کرده است.

واندانا بهاراتی، دستیار نایب‌رییس تحقیقات کالا در شرکت «اس‌ام‌سی کام ترید» در این باره گفت: بازار سهام وضعیت مطلوبی دارد و دلار امریکا بالای ۹۸.۵ واحد است و بازارهای انرژی و فلزات پایه شاهد اندکی بهبود بودند که افزایش ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد. دلار امریکا پس از تقاضای جدید خرید این ارز به عنوان دارایی مطمئن که با انتشار آماراقتصادی قوی امریکا همزمان شد، نزدیک به بالاترین حد خود در چهار ماه گذشته ماند. به گفته استفن اینس، استراتژیست بازار در شرکت «اکسی تریدر»، طلا در فاز تحکیم قیمت است زیرا وحشت اخیر از اپیدمی ویروس کرونا از میان می‌رود. اقدامات اخیر مقامات چینی برای اجتناب از اخراج گسترده کارگران، رشد قیمت طلا را محدود کرده است. در این بین بازارهای سهام آسیایی با خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به ضعیف شدن این اپیدمی صعود کردند.

بر اساس گزارش رویترز، جروم پاول، رییس بانک مرکزی امریکا روز سه شنبه به کنگره گفت: اقتصاد امریکا در وضعیت خوبی قرار دارد اما به تهدید احتمالی اپیدمی ویروس کرونا و نگرانیها نسبت به سلامت بلندمدت اقتصاد اشاره کرد.

طلا به کاهش نرخهای بهره به‌شدت حساس است زیرا نرخ‌های بهره پایین‌تر هزینه نگهداری این فلز ارزشمند که سوددهی ندارد را کمتر کرده و جذابیت سرمایه‌گذاری در آن را تقویت می‌کند. موجودی طلای «اس‌پی‌دی‌آر گلد‌ تراست» که بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان است، روز سه شنبه ۰.۶۷ درصد رشد کرد و به ۹۲۲.۲۳ تن رسید.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ثابت بود و در ۲۳۴۰ دلار و ۴۴ سنت ایستاد. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۵ درصد کاهش، ۱۷ دلار و ۵۵ سنت معامله شد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۰.۱ درصد افت کرد و به ۹۶۷ دلار و ۷۷ سنت رسید.

  دلار پایین رفت

همچنین شاخص دلار پس از سه صعود متوالی نزولی شد. به گزارش رویترز، رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی امریکا اکنون به ایستگاه دوم رسیده است و با شمارش بخش زیادی از آرای ایالت نیوهمپشایر مشخص شده است برنی سندرز و پت بوتیجج برندگان انتخابات داخلی دموکرات‌ها خواهند بود. پیش‌تر در ایالت آیوا نیز نتایج مشابهی به دست آمده بود و الیزابت وارن و جو بایدن، نامزدهای اصلی حزب دموکرات عملکرد ناامیدکننده‌ای داشتند. انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا قرار است در ماه نوامبر امسال برگزار شود.

از سوی دیگر هر چند نگرانی‌ها از شیوع بیشتر ویروس کرونا در سطح جهان به دنبال انتشار اخباری از ابداع واکسن مقابله با این ویروس در چین، ژاپن و انگلیس، تا حد زیادی کاهش یافته است اما سازمان بهداشت جهانی با صدور بیانیه‌ای هشدار داد که خطر شیوع ویروس کرونا در دیگر مناطق جهان ممکن است موجب زبانه کشیدن مجدد آتش زیر خاکستر شود. تاکنون ویروس کرونا جان بیش از ۱۱۰۰ نفر را گرفته است.

بانک مرکزی چین نیز برای جلوگیری از ریزش بیشتر بازارها به تزریق بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار نقدینگی اقدام کرده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است. پیشتر شکسته شدن محدوده مقاومتی مهم هفت یوانی در برابر هر دلار موجب نگرانی از ریزش بازارهای مالی در چین شده بود. امره اشپایتسر، تحلیل‌گر بازار ارز در موسسه «وست پاک فارکس» گفت: عوامل متعددی دست به دست هم داده‌اند تا دلار را در مسیر صعودی قرار دهند. شیوع کرونا باعث شده است تا پول بیشتری روانه معاملات دلاری شود و این کاملا به ضرر کشورهای نوظهور تمام شده است.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات روز چهارشنبه با افت ۰.۶ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۶۵۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوییس معادل ۱.۰۲۵۲ دلار اعلام شد.

از سوی دیگر پس از سه سال بحث و جدال، انگلیس سرانجام در آخرین روز از ماه ژانویه ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را ترک گفت تا بدین‌ترتیب به نخستین کشور در تاریخ این اتحادیه تبدیل شود که از آن خارج می‌شود. انتظار می‌رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود، هرچند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست‌کم در کوتاه‌مدت تغییر زیادی در سیاست‌های پولی خود ایجاد کند. اقتصاد انگلیس به تدریج در حال وارد شدن به رکود است تا جایی که مرکز آمار انگلیس رشد اقتصادی این کشور در ماه دسامبر را تنها ۰.۱ درصد اندازه‌گیری کرده است. هنوز مشخص نیست که با توجه به روند خروج شرکت‌های بزرگ بین‌المللی از انگلیس به دنبال برگزیت، رشد اقتصادی این کشور چگونه خواهد بود. دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد اقتصادی و همچنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می‌رود که دست کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته شود و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده اما یکی از مسوولان ارشد اتحادیه اروپا گفته است این اتحادیه تن به شرایطی مشابه روابط با کانادا برای انگلیس نخواهد داد و این توافق مد نظر یک رویای خیالی است. انگلیسی‌ها همچنین با برخی از شرکای بزرگ تجاری خود نظیر استرالیا مذاکراتی را برای پیمان تجارت آزاد آغاز کرده‌اند. در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۳۷ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۶۴ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱ درصد بالا رفت اما در کانال ۱.۰۹ باقی ماند و هر یورو به ۱.۰۹۱۳ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار امریکا معادل ۱.۳۲۸۰ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۸۵ دلار سنگاپور مبادله شد.

تحلیل‌گران بانک «میتسوبیشی» ژاپن در یادداشتی نوشتند: با توجه به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و کاهش رشد اقتصادی کشورهای منطقه یورو از جمله آلمان و فرانسه، بانک مرکزی اروپا احتمالا ناچار به اتخاذ سیاست‌های انبساطی بیشتری خواهد بود و این مساله می‌تواند یورو را بیش از پیش رو به پایین سوق دهد.

در حوزه تجاری نیز پس از ۱۷ ماه جنگ تجاری سرانجام دو اقتصاد بزرگ جهان به توافقی اولیه بر سر آتش‌بس رسیدند و نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا فاز نخست توافق را امضا کرد. چین از کاهش تعرفه واردات ۸۵ میلیارد دلار از محصولات امریکایی به این کشور به عنوان بخشی از تعهدات فاز نخست توافق خبر داده است. انتظار می‌رود به تدریج روند بازگشایی شعبات شرکت‌های بزرگ خارجی در چین آغاز شود. بسیاری از شرکت‌های بزرگ نظیر اپل، مک دونالد، هیوندای، هوندا، زیمنس و اشکودا، فعالیت‌های خود را در تمام یا قسمت‌هایی از چین به منظور مقابله با ویروس کرونا به‌طور موقت به حالت تعلیق درآورده‌اند.

ریچارد گریس، کارشناس بازار در بانک «کامن ولث» گفت: ریسک کاهش بیشتر رشد اقتصادی چین روی همه‌چیز سایه افکنده است. با توجه به اینکه اقتصاد چین ۱۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان را بر عهده دارد ریسک تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد این کشور کاملا معامله‌گران را نگران کرده است.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۴۳ درصد کاهش به ۱۰۹.۸۴۱۸ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۴۸۵۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۶۰۶ یوان چین اعلام شد.

  بیت‌کوین ۱۰ هزار دلار

در خبری دیگر، ارزش بیت‌کوین در معاملات روز چهارشنبه بیش از پنج درصد افزایش یافته است. به گزارش سی‌ان‌ان، پس از آنکه رییس بانک مرکزی امریکا از سرمایه‌گذاری این بانک بر روی توسعه ارزهای دیجیتالی سخن گفت، ارزش بیت‌کوین جهش محسوسی را تجربه کرد. با این حال جروم پاول گفته است که ارزهای دیجیتالی در حال تبدیل شدن به یک ریسک سیستماتیک برای نظام دلاری هستند.

آرتور هایز، مدیرعامل موسسه «بیت مکس» گفت: شیوع گسترده کرونا در سطح جهان باعث شده است که تقاضا برای ارزهای دیجیتالی به سطح بسیار بالایی برسد. اکنون زمان جشن گرفتن بیت‌کوین است و معامله‌گران می‌توانند انتظار سود خوبی از نوسانات بازار داشته باشند. از سوی دیگر شماری از قانون گذاران امریکایی در کنگره این کشور با اشاره به پیشرفت سریع چین در حوزه ارزهای دیجیتالی از بانک مرکزی خواسته‌اند تا به کار بر روی مطالعات ارزهای دیجیتالی شدت بخشد. جروم پاول در واکنش به این انتقادات گفته است که فدرال رزرو به‌طور جدی در تلاش برای پشت سر گذاشتن چین در توسعه ارزهای دیجیتالی است. این مواضع پاول که اختلاف قابل توجهی با اظهارات قبلی وی دارد باعث افزایش تقاضای خرید ارزهای دیجیتالی شده است. پیش‌تر پاول گفته بود با توجه به موجود بودن ابزارهای متنوع پرداختی در امریکا، در آینده نزدیک نیازی به توسعه ارزهای دیجیتالی وجود ندارد.

بهای بیت‌کوین پس از آنکه در هفته‌های اخیر تا ۵۰۰۰ دلار نیز کاهش یافته بود در معاملات روز چهارشنبه با ۵.۰۹ درصد افزایش به ۱۰ هزار و ۲۷۲.۱۲ دلار رسید تا در یکی از بالاترین سطوح سه ماه اخیر قرار گیرد. نوسانات شدید بیت‌کوین باعث شده است که بسیاری از افراد نسبت به ورود برای معامله این ارز احتیاط کنند؛ چرا که در بازه زمانی ژوئن تا دسامبر ۲۰۱۷ ارزش بیت‌کوین ۴۰۰ درصد افزایش یافت اما در بازه زمانی اکتبر تا دسامبر سال گذشته ارزش آن ۳۰ درصد کاهش یافت. بیت‌کوین اکنون حدود ۱.۵ برابر ارزش ابتدای امسال خود قیمت دارد و اختلاف نظر بین مسیر قیمت آینده آن در بین تحلیلگران بالا است.

علاوه بر بیت‌کوین، قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتالی دیگر نیز صعودی بود؛ به گونه‌ای که اتریوم با ۱۳.۴۶ درصد افزایش به ۲۵۰.۱۰ دلار، لایت کوین با ۵.۶۷ درصد افزایش به ۷۸.۱۵ دلار، دش با ۶.۵۹ درصد افزایش به ۱۳۳.۳۷ دلار، نئو با ۹.۳۲ درصد افزایش به ۱۴.۳۸ دلار، تتا با ۳.۹۵ درصد افزایش به ۰.۱۲ دلار، زد کش با ۶.۱۱ درصد افزایش به ۷۳.۰۹ دلار، دکارد با ۵.۵۶ درصد افزایش به ۲۱.۸۹ دلار، هایپر کش با ۷.۶۴ درصد افزایش به ۲.۳۴ دلار و زدکوین با ۵.۸۵ درصد افزایش به ۸.۲۲ دلار رسید.

 

 

ارسال نظر