اخبار

۱۳۹۸/۰۹/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۲۷۱

اتصال بانک‌ها به سامانه هریم بانک مرکزی در رمز دوم پویا

مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک گفت: بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، تمامی بانک‌ها باید به سامانه هدایت رمز یک‌بار مصرف بانکی تحت عنوان هریم در پروژه رمز دوم پویا متصل شوند.

سید ابوطالب نجفی در گفت‌وگو با ایبِنا با اشاره به اجرای طرح رمز دوم پویا گفت: در حال حاضر پرونده‌های زیادی در پلیس فتا در ارتباط با سوءاستفاده از رمز دوم افراد در در تراکنش‌های بدون حضور کارت تشکیل شده و افراد زیادی در این زمینه متضرر شده‌اند؛ یکی از دلایل مهم افزایش فیشینگ در کشور، بحث عدم اطلاع و آشنایی کافی شهروندان با پارامترهای امنیتی سامانه‌های بانکی به شمار می‌رود که در زمان انجام تراکنش باید به آن دقت کنند اما به دلیل عدم آگاهی شاهد افزایش سوءاستفاده از اطلاعات کارت و برداشت غیرمجاز هستیم که رمز دوم یک‌بار مصرف قرار است این مشکل را مرتفع کند.

مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک افزود: در همین راستا از سال گذشته جلسات متعددی برگزار شد و بانک مرکزی با شبکه بانکی هماهنگی لازم را انجام داد تا بانک‌ها زیرساخت ارایه رمز دوم به صورت یک‌بار مصرف با اعتبار ۳۰ الی ۱۲۰ ثانیه را ایجاد کنند تا امنیت تراکنش‌هایی که در آن کارت حضور ندارد، افزایش و کلاهبرداری‌ها کاهش پیدا کند تا خسارتی به شهروندان ارایه نشود. وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی باید بانک‌ها در سامانه‌ها و زیرساخت‌های خود تغییراتی را انجام می‌دادند و شرکت خدمات انفورماتیک نیز تغییراتی را ایجاد می‌کرد که با توجه به وقوع تأخیر در پیاده‌سازی‌های فنی، پروژه رمز دوم یک‌بار مصرف در خرداد ماه سال جاری اجرایی نشد و این پروژه با توجه به آمادگی زیرساخت‌های مورد نیاز بانک‌ها قرار است برای تمامی تراکنش‌های بدون حضور کارت از ابتدای دی ماه اجرایی شود که بر اساس آن دیگر رمزهای دوم ایستا اعتبار نخواهند داشت و رمزهای یک‌بار مصرف جایگزین می‌شود. مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک با بیان اینکه تمامی بانک‌ها خود را برای اجرای رمز دوم یک‌بار مصرف آماده کرده‌اند، گفت: تغییرات لازم در سیستم‌های فنی برای اجرای پروژه رمز دوم یک‌بار مصرف انجام شده است و بانک‌ها بستر ارایه رمز دوم پویا به مشتریان را ایجاد کرده‌اند؛ در همین راستا شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی به منظور ارتقای تجربه کاربری شهروندان و تسهیل دسترسی مشتریان برای ارایه رمز دوم پویا سامانه هدایت رمز دوم یک‌بار مصرف بانکی تحت عنوان «هریم» را ایجاد کرده است که طبق دستورالعمل بانک مرکزی، تمامی بانک‌ها باید به آن متصل شوند.

نجفی با اشاره به سامانه هریم و ارایه رمز پویا به مشتریان به صورت پیامکی از طریق این بستر خاطرنشان کرد: سامانه هریم ابزاری برای تسهیل دسترسی مشتریان سیستم بانکی به رمز دوم یک‌بار مصرف است؛ از سویی دیگر، این سامانه می‌تواند به عنوان یک کانال پشتیبان رمز دوم پویا را تولید و در اختیار شهروندان قرار دهد که امنیت تراکنش‌های بدون حضور کارت را افزایش خواهد داد.

استمهال مطالبات بانکی بررسی می‌شود

عضو شورای فقهی بانک مرکزی با بیان اینکه اوراق ودیعه تا پایان سال جاری ارایه می‌شود از بررسی مصوبه مجلس در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای استمهال مطالبات بانکی خبر داد. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در پنجمین همایش مالی اسلامی با بیان اینکه ابزار بازار باز مالی در دنیا همراه با ربا است، اظهار کرد: ما نمی‌توانیم تسلیم این موضوع شویم. بنابراین مساله را به شورای فقهی بانک مرکزی ارجاع دادیم و در این شورا ابزار ودیعه طراحی شد که تا پایان سال جاری ارایه می‌شود.وی افزود: در این ابزار مردم سپرده‌گذاری می‌کنند و بانک مرکزی باید این ودیعه را از نظر ارزش حفظ کند زیرا در شرایط تورمی ارزش پول کاهش می‌یابد و سپرده‌گذاران ضرر می‌کنند. عضو شورای فقهی بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از مسائل مطرح در فقه این است که اگر ارزش مال کاسته شود ضرورت جبران ندارد، گفت: ما درباره پول با پدیده متفاوتی روبه‌رو هستیم و فقها و مراجع تقلید باید متوجه تفاوت جایگاه پول و سایر کالاها باشند. چرا که اگر دولت، بانک مرکزی و بانک‌ها عامل کاهش ارزش پول باشند، این کار حرام است و موظفند که این نقص را جبران کنند.رشد نقدینگی سالانه اقدامی در راستای کاهش مال مردم و آسیب دیدن آن است که باید جبران شود.

وی همچنین با اشاره به تدوین دستورالعمل روش استمهال مطالبات بانکی از سوی شورای فقهی بانک مرکزی تصریح کرد: این روش از ربح مرکب جلوگیری خواهد کرد و مجلس برای حل این موضوع مصوبه‌ای را در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرده اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اوراق گام نیز در این شورا تصویب شده است اظهار کرد: اخیرا اوراق ودیعه به معنای سپرده و امانت در شورای فقهی بانک مرکزی طراحی شده زیرا در نشست سران سه قوه افراد به دنبال این بودند که بانک مرکزی برای مدیریت بازار پول این امکان را ایجاد کند که بتوان سیاست انقباضی در خصوص پول ایجاد کرد.

 

ارسال نظر