افزایش قیمت جهانی طلا به دنبال جدال‌های سیاسی در امریکا

۱۳۹۸/۰۷/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۳۷۳۹
افزایش قیمت جهانی طلا به دنبال جدال‌های سیاسی در امریکا

گروه بانک و بیمه|

اگرچه تحت تاثیر سخنرانی رهبران جهان درمجمع عمومی سازمان ملل متحد و از جمله سخنرانی ترامپ رییس‌جمهور امریکا، روز چهارشنبه 3 مهر قیمت اونس جهانی طلا افزایش یافته و به 1529 دلار رسیده، اما بازار طلا و ارز در ایران روز سوم مهر 98 به روند با ثبات خود ادامه داد. قیمت دلار در بازار آزاد و معاملات نقدی به قیمت 11400 تومان معامله شد. در صرافی‌های مجاز بانکی نیز نرخ فروش دلار 11350 و نرخ خرید دلار 11250 تومان اعلام شد. همچنین صرافی‌ها، نرخ فروش یورو را 12650 و نرخ خرید یورو را 12550 تومان اعلام کرده‌اند. در سامانه سنا نیز نرخ لحظه‌ای دلار در سامانه سنا به 11350 و یورو به 12650 تومان رسید. بازار سنا نرخ میانگین ارزهای معامله شده در تاریخ 2 مهر را برای دلار 11300، یورو 12586، درهم 3093، یوآن 1702، پوند 13994و لیر ترکیه را 2068 تومان اعلام کرده است.

به گزارش «تعادل»، در بازار طلا نیز اونس جهانی به 1529 دلار افزایش یافت و نرخ دلار نیز 11400 تومان معامله شد در نتیجه بازار طلا اندکی کاهش داشت. قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به 4 میلیون و 30 هزار تومان رسید هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴10 هزار و 200 تومان قیمت دارد. مظنه مثقال 17 عیار یا طلای آبشده نیز به 1 میلیون و 777 هزار تومان رسید. سکه طرح قدیم با قیمتی معادل چهار میلیون و 20 هزار تومان داد و ستد می‌شود . قیمت نیم‌سکه دو میلیون و 7۰ هزار تومان بود. ربع سکه هم با یک میلیون و ۲6۰ هزار تومان داد و ستد شد اما سکه گرمی نیز ۸۵۰ هزار تومان داد و ستد شد.

بانک‌ها هر دلار امریکا را ۱۱ هزار و ۲۴۷ تومان و هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۴۶۱ تومان می‌خرند. قیمت خرید هر پوند انگلیس در بانک‌ها نیز ۱۴ هزار و ۲۲ تومان است.قیمت ارز مسافرتی در بانک‌ها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ به‌طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانک‌ها ۱۲هزار و ۶۳۴ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان می‌رسد.

همچنین مقایسه عملکرد بازارهای سهام، ارز و سکه بیانگر این است که تا پایان هفته قبل، بازار سهام در این مدت با ۶۴.۶۵ درصد رشد، بیشترین سود را نسبت به بازارهای ارز و سکه نصیب خود کرده است. این در حالی است که در این مدت بازار ارز (دلار) با افت ۱۲.۵ درصدی و بازار سکه با کاهش ۱۲.۶ درصدی مواجه بوده‌اند. این در حالی است در هفته‌ای که گذشت نیز بازار سرمایه افت ۱.۹درصدی، بازار ارز (دلار) رشد یک درصدی و بازار سکه کاهش ۰.۱ درصدی را نصیب سرمایه فعالان خود کرده‌اند.

 افزایش طلای جهانی متوقف شد

اما در بازار جهانی قیمت طلا تا 1535 دلار افزایش یافت و دوباره به 1529 دلار رسید.

قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی با اقدام سرمایه‌گذاران برای سودگیری از رشد قیمت، کاهش پیدا کرد.هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۱ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۵۲۹ دلار و ۶۲ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته تا مرز ۱۵۳۵ دلار و ۶۰ سنت صعود کرده بود.در بازار معاملات آتی امریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۵۳۷ دلار رسید. با این حال قیمت طلا از درخواست رسمی استیضاح دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا توسط دموکرات‌ها که باعث برانگیخته شدن نگرانی‌های سیاسی شده است، پشتیبانی شده است. دموکرات‌ها ترامپ را متهم کرده‌اند به دنبال کمک خارجی برای کنار زدن جو بایدن، رقیب دموکرات خود در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده بوده است.استفن اینس، استراتژیست شرکت اکسی تریدر اظهار کرد: آشفتگی در چشم‌انداز سیاسی، به ضعف اقتصاد کلان افزوده شده و این ریسک ممکن است باعث نزول بازارهای سهام و تضعیف دلار امریکا شود اما در عوض به نفع طلا خواهد بود. همچنین عامل دیگری که از فلز زرد پشتیبانی کرد، آمار اعتماد مصرفی امریکا بود که نگرانی‌ها نسبت به اقتصاد جهانی را تشدید کرد.

 شاخص دلار امریکا در تجارت آسیایی ثابت ماند در حالی که بازارهای سهام تحت تاثیر ابهامات سیاسی امریکا کاهش پیدا کردند. اظهارات تند روز سه‌شنبه ترامپ درباره چین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بار دیگر نگرانی‌ها نسبت به روند پیشرفت مذاکرات تجاری میان دو کشور را برانگیخت.

بر اساس گزارش رویترز، اختلاف تعرفه‌ای میان دو اقتصاد بزرگ جهان بیش از یک سال است که ادامه دارد و باعث التهاب بازارهای جهانی و کندی رشد اقتصاد جهانی شده و در نتیجه قیمت طلا از ابتدای امسال تاکنون حدود ۱۸ درصد رشد کرده است.به گفته وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز، هر اونس طلا برای تحویل فوری ممکن است به بیش از ۱۵۴۶ دلار صعود کند زیرا مقاومت در سطح ۱۵۲۴ دلار را شکسته است.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۶۶۹ دلار و ۴۹ سنت رسید. هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۸ دلار و ۵۲ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ثابت بود و به ۹۵۳ دلار و دو سنت رسید.

 افزایش قیمت طلا در پی استیضاح ترامپ

در حالی که مجلس نمایندگان امریکا قصد دارد روند استیضاح دونالد ترامپ را به خاطر جنجال بر سر گفت‌وگوی تلفنی با رییس‌جمهور اوکراین، آغاز کند، شاخص سهام در بازارهای مالی امریکا با کاهش روبه‌رو شده و این مساله در نهایت به نفع قیمت جهانی طلا بوده است.

قیمت هر اونس طلا به 1532 دلار رسیده است. قیمت طلا تا 1535 دلار نیز رسیده بود. سرمایه‌گذاران بین‌المللی به‌شدت نگران استیضاح ترامپ و تاثیر آن بر چشم‌انداز اقتصادی امریکا در بلندمدت هستند.

دموکرات‌های مجلس نمایندگان امریکا، ترامپ را متهم کرده‌اند که در آستانه رقابت‌های انتخاباتی 2020 میلادی به دنبال کمک از یک رهبر خارجی برای مقابله با جو بایدن نامزد پیشتاز حزب دموکرات بوده است. تازه‌ترین آمارهای رسمی نشان می‌دهد شاخص اعتماد مصرف‌کننده در امریکا طی ماه سپتامبر با کاهش روبرو شده است. تشدید تنش‌های تجاری با چین عامل اصلی افت چشمگیر این شاخص بوده است. دادگاه عالی انگلیس روز سه‌شنبه با صدور حکمی اعلام کرده است که تصمیم نخست‌وزیر این کشور برای تعلیق نشست‌های پارلمان به مدت 5 هفته غیرقانونی بوده است.

   ریزش دلار با دعوای دموکرات‌ها و ترامپ

با افزایش احتمال استیضاح رییس‌جمهور امریکا دلار ریزشی شد. به گزارش رویترز، نانسی پلوسی، رییس‌ مجلس نمایندگان امریکا از آغاز فرآیند تحقیقات و رسیدگی به اتهامات ترامپ در خصوص نقض امنیت ملی خبر داد. این تحقیقات پس از آن آغاز می‌شود که برخی منابع آگاه گفته‌اند ترامپ با دستور توقف کمک ۴۰۰ میلیون دلاری امریکا به اوکراین، از سر‌گیری این کمک‌ها را منوط به مجرم شناختن پسر جو بایدن، یکی از اصلی‌ترین رقبای ترامپ در کارزار انتخاب ریاست‌جمهوری سال آینده کرده است. در معاملات روز چهارشنبه بازارهای ارزی جهانی هر دلار به ۱۰۷.۳۶۰۹ ین رسید تا نسبت به روز قبل ۰.۴۸ درصد کاهش یابد. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۴۷۴۳ دلار مبادله شد تا ارزش دلار استرالیا در یکی از کمترین سطوح سه هفته اخیر باقی بماند. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد ۰.۲۸ درصد کاهش یافت.

بوریس اشلوسبرگ، استراتژیست ارزی در موسسه «بیک است منیجمنت» گفت: دلار به دلیل ریسک‌های سیاسی تحت فشار شدیدی قرار گرفته است و احتمال زیادی وجود دارد که تحقیقات به استیضاح ختم شود.

 ثبات در بازار ارز

بازار ارز و طلا فصل پاییز و نیمه دوم سال را با ادامه روند با ثبات خود طی کرده و اخبار سیاسی اخیر نیز تاثیری بر آن نداشته است. قیمت ارز در صرافی‌های مجاز بانک مرکزی ثابت است و عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی گفته است که در بازار ارز توفانی قرار نیست بیاید. صادرات غیرنفتی ادامه دارد و ارز به مقدار کافی در «سامانه نیما» عرضه می‌شود. وی درباره مبادلات بانکی و تجاری ایران با ترکیه و روسیه از طریق پول‌های ملی، اظهار کرد: اکنون با این کشورها با دلار تعامل تجاری نداریم. اگر برخی مواقع نیز از یورو نام می‌بریم، در واقع یورو را به عنوان مبنای تبدیل در نظر گرفته‌ایم تا اگر پول ملی دو کشور افت و خیز داشته باشد، طرف مقابل ضرر نکند.ما با روسیه با روبل و ترکیه با لیر در حال مبادله هستیم و این روند به تدریج دلار را از چرخه مبادلات حذف می‌کند. بسیاری از کشورها اکنون تمایل دارند که با پول ملی خود مبادله تجاری کنند تا امریکا بر روند مبادلاتشان نظارت نداشته باشد. اکنون تقریبا همه مبادلات مالی ما با روسیه از طریق پول ملی است، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مبادلات با ترکیه نیز با پول ملی انجام می‌شود و بقیه آن نیز با یورو در حال انجام است.بانک مرکزی را تحت عنوان یک سرفصل دیگر تحریم کرده‌اند که البته این اقدامات از نظر ما تبلیغاتی است. البته واقعیت این است که مشکلات جدی برای ما از نظر روابط بانکی ایجاد کرده اما ما راه‌های دیگری را برای اجرای کارهای خود یافته‌ایم. ما دنبال دور زدن تحریم نیستیم، اکنون در حال انجام تجارت بدون تحریم هستیم.

وی درباره این ادعا که ثبات نرخ دلار در هفته‌های اخیر آرامش قبل توفان است، گفت: کنترل کامل بر بازار ارز برقرار است. روند صادرات غیرنفتی ادامه دارد و عرضه مداوم ارز در نیما در حال انجام است. ادعای آرامش قبل از توفان که مطرح شده فقط باعث خالی کردن دل مردم می‌شود. اکنون روند خوبی حاکم شده و در آینده بهتر نیز می‌شود. هدف ما تامین ارز مورد نیاز کالاهای ضروری است.

وی با بیان اینکه برخی می‌گویند که بانک مرکزی تقاضاهای ارزی را محدود کرده است، افزود: در شرایط جنگ اقتصادی و فشارهای سنگین اقتصادی، قرار نیست که واردات کالاهای لوکس و غیرضروری را آزاد بگذاریم یا خروج سرمایه از کشور را مجاز کنیم. بنابراین دنبال محدود کردن مصرف ارز در بخش‌های غیر ضروری بوده‌ایم. اکنون کنترل کامل بر بازار داریم و نگرانی از این بابت نداریم و در آینده این ثبات ادامه می‌یابد.

همتی با اشاره به اینکه در کویت با بسیاری از روسای بانک‌های مرکزی کشورهای منطقه مذاکره کردم. به نظرم تحریم مجدد بانک مرکزی با هدف ایجاد یک جو روانی است و اتفاق جدیدی رخ نمی‌دهد و ما در حال انجام کارهای خود هستیم. در آینده نیز روابط تجاری و مالی و بانکی را با استفاده از روش‌هایی جدا از روش‌هایی که مدنظر امریکاست، برقرار می‌کنیم. مشکلی تاکنون برای ما رخ نداده و اگر چهار بار دیگر نیز ما را تحریم کنند، تاثیر جدیدی نخواهد داشت. همان بار اول که بانک مرکزی را تحریم کردند، ما پیش‌بینی‌هایی کردیم تا خارج از مقرراتی که آنها در نظر گرفته بودند بتوانیم کارهای خود را پیش ببریم.

   سقوط کم سابقه ارزهای دیجیتالی

ارزش بیت‌کوین در برابر دلار ۱۵ درصد سقوط کرد. به گزارش رویترز، پس از آنکه یک پلتفرم معاملات ارزی در بورس نیویورک نام بیت کوین را از فهرست ارزهای مجاز برای معاملات آتی حذف کرد، ارزش بیت کوین با سقوط ۱۵ درصدی به ۸۳۷۷ دلار رسید که پایین‌ترین سطح به ثبت رسیده برای این ارز محبوب در طول سه ماه اخیر محسوب می‌شود.کیائو وانگ، مدیر موسسه «ماسری» که در زمینه مطالعات ارزهای دیجیتالی فعالیت دارد گفت: حتی برای بیت کوین نیز این سقوط سنگین یک اتفاق کم سابقه محسوب می‌شود.یک معامله‌گر ارزهای دیجیتالی نیز که خواست نامش فاش نشود گفت که سقوط بیت کوین در بازار می‌تواند تحت تاثیر تصمیم اخیر کاهش ضریب اهرم معاملاتی در بازار ارز سیشل نیز قرار گرفته باشد.

علاوه بر بیت‌کوین ارزش دیگر ارزهای دیجیتالی نیز با سقوط‌های سنگینی همراه بود تا جایی که ارزش اتریوم با کاهش ۱۵.۸۴ درصدی به ۱۶۹.۶۸ دلار، ارزش بیت کوین کش با کاهش ۲۲.۶۱ درصدی به ۲۲۶.۵۶ دلار، ارزش لایت‌کوین با کاهش ۱۵.۴۱ درصدی به ۵۷ دلار، ارزش استلار با کاهش ۱۴.۷۴ درصدی به ۰.۰۵۴ دلار، ارزش مونرو با کاهش ۱۴.۲ درصدی به ۵۹.۴۰ دلار، ارزش دش با کاهش ۱۶.۲۵ درصدی به ۷۳.۸۱ دلار و ارزش زد کش با کاهش ۳۶.۳۲ درصدی به ۱۶۹.۶۸ دلار رسید. الکس ماشینسکی، مدیر موسسه «سلسیوس نتورک» گفت: عملکرد ناامیدکننده اخیر نشان می‌دهد که هنوز سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری‌های کلان در ارزهای دیجیتالی تردید دارند و با آغاز روند نزولی بازار فروش‌ها بیشتر از حد عادی انجام می‌شود که همین مساله کار را برای یک اصلاح منطقی در بازار دشوار می‌کند. چیزی که شاهدش هستید این است که معامله گران خرد و کم تجربه با ورود به این بازار فقط کار را بد‌تر کرده‌اند و هیجانات بازار را تشدید می‌کنند.

 

ارسال نظر