اخبار

۱۳۹۸/۰۷/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۳۶۵۲

ضرورت کاهش میزان تسهیلات تکلیفی بانک‌ها

معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار کاهش میزان تسهیلات تکلیفی بانک‌ها شد.

به گزارش بانک سپه، علی سرزعیم در مجمع عمومی عادی سالانه بانک سپه، با تشکر از تلاش‌های صورت گرفته در این بانک به‌ضرورت کاهش میزان تسهیلات تکلیفی از بانک‌ها و پایین آمدن قیمت تمام‌شده پول اشاره کرد.

وی افزود: ذهنیت نادرستی در فضای سیاست‌گذاری کشور وجود دارد که تصور می‌شود اگر سود بانکی پایین بیاید، هزینه تولید پایین می‌آید و به نفع اقتصاد کشور است درحالی که نتیجه آن زیان ده شدن بانک‌هاست.بانک‌های دولتی بخشی از بودجه روابط عمومی خود را به اصلاح این ذهنیت اختصاص دهند و به یاری کمپین‌هایی مردم را آگاه کنند که اگر بانک زیانده باشد، قادر به افزایش سرمایه نیست و وقتی چنین باشد قادر به ارایه تسهیلات نخواهد بود.

سرزعیم افزود: آنچه سبب ایجاد معضل برای بنگاه‌های اقتصادی می‌شود، هزینه مالی نیست بلکه کمبود سرمایه در گردش است.باید ذهنیت مذکور در جامعه اصلاح شود تا بتوان سود تسهیلات را اصلاح کرد تا در بلندمدت بتوان شاهد اثرات مفید آن برای جامعه و اقتصاد کشور بود.

تلاش دوجانبه  برای کارکرد موثر اینستکس

مدیرعامل شرکت متناظر اینستکس در ایران، با اشاره به تلاش دوجانبه برای عملیاتی کردن کانال مالی ایران و اروپا و افزوده شدن دو بانک به این سازوکار عنوان کرد که از بخشی از صحبت‌هایش سوءبرداشت شده است. به گزارش ایبِنا، علی‌اصغر نوری با اشاره به تلاش دوجانبه برای عملیاتی کردن کانال مالی ایران و اروپا و افزوده شدن دو بانک به این سازوکار عنوان کرد که از بخشی از صحبت‌هایش سوءبرداشت شده است. وی با اشاره به تلاش ویژه اروپایی‌ها برای عملی شدن این سازوکار و فشار شرکت‌های اروپایی برای راه‌اندازی هرچه سریع‌تر آن گفت: اروپا وقت زیادی برای راه‌اندازی اینستکس صرف کرده و در واقع از دست داده اما ایران نیز در تلاش است این سازوکار از حالت کاغذی و نظری خارج و بطور عملیاتی در بیاید. مدیرعامل ساتما همچنین با اشاره به سوءبرداشت‌هایی که از سخنان او در مورد خط اعتباری فرانسه منتشر شده است گفت: این مساله باید در جای خود رسیدگی شود و سیاست‌های کلان کشور در این مورد تصمیم‌گیری می‌کند که آیا این سیاست اساساً کمکی به بهبود روابط تجاری و ساز و کار اینستکس می‌کند یا خیر. نوری افزود: آقای میشاییل بوک، مدیرعامل اینستکس، که هفته گذشته به تهران سفر کرده ابراز امیدواری کرده است تا خط اعتباری ١٥ میلیارد یورویی که توسط فرانسه پیشنهاد شده اجرایی شود. وی با اشاره به اینکه از طرف ایران بستر لازم برای راه‌اندازی اینستکس فراهم است، افزود: در حال حاضر بسیاری از صادرکنندگان اروپایی که با ایران مراودات تجاری دارند، به مقامات اینستکس فشار می‌آورند که این ساز و کار مالی هرچه سریع‌تر راه‌اندازی و عملیاتی شود. در نتیجه اروپا باید شرایط لازم درخصوص این مساله را فراهم کند. از همین رو یک بانک اروپایی به اینستکس پیوسته و مقدمات الحاق یک بانک دیگر فراهم است. همچنین به گفته نوری، در حال حاضر هفت بانک ایرانی جزو سهامداران شرکت متناظر اینستکس در ایران هستند. وی در عین حال، این پیشنهاد را مطرح کرد که این دفتر با همکاری اتاق بازرگانی تهران نسبت به شناسایی صادرکنندگان غیرنفتی ایران که در تعامل با اروپا هستند اقدام کند تا زمینه تامین منابع مالی اینستکس از طریق درآمدهای ارزی از این محل، فراهم شود.

مذاکرات با روسای بانک‌های مرکزی در کویت

رییس کل بانک مرکزی در خصوص کنفرانس بین‌المللی بانکداری در کشور کویت گفت: کنفرانس خوبی بود و من به دعوت رییس کل بانک مرکزی کویت که دو هفته پیش انجام شد در این جلسه شرکت کردم. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر همتی در خصوص کنفرانس بین‌المللی بانکداری در کشور کویت گفت: کنفرانس خوبی بود و من به دعوت رییس کل بانک مرکزی کویت که دو هفته پیش انجام شد در این جلسه شرکت کردم تا هم از نزدیک با مباحث سمینار آشنا شوم و هم فرصتی باشد که با برخی همکارانمان در سایر کشورها مذاکره و گفت‌وگو کنیم. رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در حاشیه کنفرانس با روسای بانک مرکزی، روابط خوب و دوستانه برقرار کردیم. با وجود جو و فشاری که امریکا ایجاد می‌کند خیلی از کشورها تمایل داشتند با ما همکاری کنند و ابراز دوستی شان را مطرح کردند. یکی دو کشور نیز به خاطر فشارهای امریکا تمایل برای ارتباط نشان ندادند و برای ما قابل درک است.دیدارها و مذاکرات خوبی با هم داشتیم و امیدواریم در آینده این مباحث را به جاهای خوبی برسانیم. وی با اشاره به اهمیت حضور رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس گفت: حضور رییس کل بانک مرکزی ایران بسیار مهم و ضروری بود و توانستیم مواضعمان را با دوستانمان مطرح کنیم. همچنین اتفاقاتی که در کشورمان افتاده و مقاومتی که مردم بزرگ ایران انجام دادند و برنامه‌ریزی‌هایی که برای خنثی کردن حداکثر فشار دولت امریکا شده را برایشان تشریح کنیم.

 

 

ارسال نظر