ثبات بازار ارز و طلا در واکنش به تحریم بانک مرکزی

۱۳۹۸/۰۶/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۳۳۸۴
ثبات بازار ارز و طلا در واکنش به تحریم بانک مرکزی

گروه بانک و بیمه |

روز 30 شهریور 98، با وجود اعلام تحریم بانک مرکزی و احتمالا بررسی تحریم سایر بانک‌ها، بازار ارز و طلا بدون واکنش به این اخبار، همچنان روند با ثبات خود را طی کرد و نرخ‌ها نسبت به روز قبل شاهد تغییرات نبودند. با اعلام قیمت دلار 11490 تومانی و نرخ اونس جهانی طلا 1517 دلاری، قیمت طلا و سکه تقریبا روند با ثبات قبلی را طی کرد و نرخ‌ها اندکی افزایش داشت و مظنه مثقال طلای 17 عیار یا طلای آبشده به 1 میلیون و 778 هزار، هرگرم طلای 18 عیار معادل 410 هزار تومان، سکه امامی 4 میلیون و 65 هزار، سکه طرح قدیم 4 میلیون و 30 هزار، نیم سکه 2 میلیون و 70 هزار، ربع سکه 1 میلیون و 270 هزار و سکه گرمی 900 هزار تومان معامله شد.

به گزارش تعادل، صرافی‌های مجاز بانکی نیز نرخ فروش دلار را 11450 و نرخ خرید دلار را 11350 تومان، نرخ فروش یورو را 12750 و نرخ خرید یورو را 12650 تومان اعلام کردند. نرخ لحظه‌ای دلار در سامانه سنا به 11450 و یورو به 12750 تومان رسید. بازار سنا نرخ میانگین ارزهای معامله شده در تاریخ 28 شهریور را برای دلار 11412، یورو 12655، درهم 3129، یوآن 1672، پوند 13997، لیر ترکیه 2092 تومان اعلام کرده است.

بانک‌ها روز 30 شهریورهر دلار امریکا را ۱۱ هزار و ۳۰۲ تومان و هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۲۰ تومان می‌خرند. قیمت خرید هر پوند انگلیس در بانک‌ها نیز ۱۴ هزار و ۱۴۶ تومان است. قیمت ارز مسافرتی در بانک‌ها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ بطوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانک‌ها ۱۲ هزار و ۶۹۴ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود ۱۳ هزار تومان می‌رسد.

همچنین مقایسه عملکرد بازارهای سهام، ارز و سکه بیانگر این است که تا پایان هفته قبل، بازار سهام در این مدت با ۶۴.۶۵ درصد رشد، بیشترین سود را نسبت به بازارهای ارز و سکه نصیب خود کرده است. این در حالی است که در این مدت بازار ارز (دلار) با افت ۱۲.۵ درصدی و بازار سکه با کاهش ۱۲.۶ درصدی مواجه بوده‌اند. این در حالی است که در هفته‌ای که گذشت نیز بازار سرمایه افت ۱.۹درصدی، بازار ارز (دلار) رشد یک درصدی و بازار سکه کاهش ۰.۱ درصدی را نصیب سرمایه فعالان خود کرده‌اند.

  رتبه خرید طلا توسط ایرانی‌ها در جهان

طلا فلز گران بهایی است که طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد؛ عده‌ای از آن برای سرمایه‌گذاری و عده‌ای از آن برای تزئین و زیبایی استفاده می‌کنند اما مصرف آن در برخی از کشورهای جهان بیش از استاندارد جهانی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایران در میان ۱۰ کشور عمده خریدار طلا در جهان جای دارد .

محمد کشتی‌آرای پیش از این درباره میزان تولید مصنوعات طلا و ذخایر این صنعت در کشور اظهارداشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که با افزایش قیمت طلا، میزان ذخایر طلای خانگی در ایران رو به افزایش گذاشته و طبق برآورد ما 200 تن ذخایر خانگی داریم. گزارش بیزینس اینسایدر نشان می‌دهد مردم ایران از سال 2016 تاکنون یکی از بزرگ‌ترین خریداران طلا بوده‌اند و تاکنون توانسته‌اند این جایگاه را حفظ کنند و حتی در سال 2017 میزان خرید طلا ی ایرانیان نسبت به سال گذشته 4 درصد افزایش داشته است.در این فهرست چینی‌ها رتبه اول خرید طلا در جهان را از آن خود کرده‌اند.

   نگهداری ارز خانگی به ضرر مردم است

از سوی دیگر، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به واگذاری اختیارات تثبیت نرخ ارز و سیاست‌های ارزی به بانک مرکزی از سوی رییس‌جمهور، گفت: استمرار در نگهداری ارز خانگی به ضرر مردم است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با ایبِنا با اشاره به واگذاری اختیارات تثبیت نرخ ارز و سیاست‌های ارزی به بانک مرکزی از سوی رییس‌جمهور، گفت: تفویض این اختیار در جهت موفقیت‌های بیشتر بانک مرکزی بوده و باعث می‌شود راهی را که در پیش گرفته به خوبی ادامه دهد.

نماینده مردم رشت در مجلس، با بیان اینکه پیش بینی این است که در آینده باز هم با این رویه کاهش نرخ را داشته باشیم، افزود: چیزی به نام سود دیگر در نگهداری ارز خانگی وجود ندارد، از اینرو مردم باید منتظر ریزش نرخ‌ها باشند.

جعفرزاده ایمن آبادی با تاکید بر اینکه بالاترین نرخ ارز متناسب با فوب خلیج فارس ۸ الی ۸ هزار و ۵۰۰ تومان است، تصریح کرد: پیش بینی ما این است که تثبیت نرخ ارز و کاهش آن استمرار داشته و سیاست‌های بانک مرکزی جواب می‌دهد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: مردم باید با هوشیاری نسبت به عرضه ارز خانگی خود به بازار اقدام کنند، زیرا بازار بیش از این کشش نداشته و افزایشی نخواهد داشت.  وی با بیان اینکه مردم با نگهداری ارز متضرر خواهند شد، گفت: به کرات گفته‌ایم که اکنون نیز نرخ تعیین شده برای ارز در بازار نرخ بالایی بوده و حباب دارد، از این‌رو تلاطم بازار ارز دوره خود را طی کرده و همه کارشناسان اقتصادی بر این مهم اتفاق نظر دارند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: استمرار نگهداری دلار چیزی به جز ضرر برای مردم نخواهد داشت، از اینرو مردم سرسختی در عرضه ارز به بازار نباید داشته باشند.

  توقف روند نزولی دلار در بازارهای جهانی

 همچنین افزایش تنش‌ها در سطح جهانی باعث تقویت دلار شده است. به گزارش رویترز، معامله گران ارزی با توجه به تصمیم شوکه‌کننده طرف چینی برای لغو دیدار با کشاورزان امریکایی و افزایش تنش‌های منطقه‌ای خواهان خرید دلار بیشتری شدند و این مساله باعث توقف روند نزولی دلار در بازارهای جهانی شد. ارز ژاپنی به همراه پوند تنها ارزهای مهمی بودند که ارزش آنها در برابر اسکناس سبز تقویت شد تا جایی که در آخرین روز از معاملات هفتگی بازارهای ارزی جهانی هر دلار به ۱۰۷.۵۶۰۷ ین رسید تا از کانال ۱۰۸ ین عقب‌نشینی کند. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۴۷۷۳ دلار مبادله شد تا ارزش دلار استرالیا به کمترین سطح سه هفته اخیر برسد.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد با ۰.۱ درصد افزایش به ۹۸.۳۹ واحد رسید. ریچارد فالکن‌هال، استراتژیست ارزی در موسسه « اس‌ای بی‌»  گفت: تا زمانی که چشم‌انداز اقتصاد جهانی نامطمئن است و تنش‌های ژئوپلیتیکی کاهش نیافته‌اند، انتظار داریم روند کنونی بازار ارز ادامه داشته باشد.

پیش بینی ما این است که دلار امسال به روند صعودی خود ادامه خواهد داد و ارزهای نوظهور ضعیف باقی خواهند ماند.

از سوی دیگر پس از آنکه ژان کلود یونکر، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا در مساله برگزیت از محتمل بودن دستیابی به توافق خروج تا پیش از سی و یکم اکتبر خبر داد، ارزش پوند در برابر دلار با ۰.۵۹ درصد افزایش به ۱.۲۴۸ دلار رسید و در یکی از بالاترین سطوح خود در شش هفته اخیر ایستاد. پیش‌تر بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس گفته بود این کشور را تحت هر شرایطی از اتحادیه اروپا در سی و یکم اکتبر خارج خواهد کرد. مجلس این کشور شدیدا با خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا مخالف است و لایحه‌ای را در این خصوص برای الزام دولت به حصول توافق با اتحادیه اروپا پیش از ترک این اتحادیه تصویب کرده و به تایید ملکه رسانده است.

بر خلاف پوند، دیگر ارزهای اروپایی یعنی یورو و فرانک سوییس در برابر دلار عقب‌نشینی کردند تا جایی که هر یورو به ۱.۱۰۰۷ دلار رسید و فرانک نیز به ازای ۱.۰۰۹ دلار مبادله شد. ارزش دلار امریکا در برابر همتایان کانادایی و سنگاپوری خود نیز تقویت شد تا جایی که هر دلار امریکا به ترتیب به ازای ۱.۳۲۶۱ و ۱.۳۷۷۲ دلار کانادا و سنگاپور معامله شد.

 

ارسال نظر