رییس جدید اینستکس استعفا کرد

۱۳۹۸/۰۵/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۰۵۱۱
رییس جدید اینستکس استعفا کرد

روزنامه بیلد آلمان گزارش داد، «برند اربل» سفیر سابق آلمان در ایران که به تازگی از ۱۰ مرداد رسما ریاست اینستکس را برعهده گرفته بود، از این سمت استعفا کرده است.  به گزارش «تعادل»، استعفای اربل به دلیل افشای گفت‌وگوی او با «کن جبسن» مجری یک رادیوی اینترنتی است که در آن درباره هولوکاست و مسائل مربوط به رژیم صهیونیستی و فلسطینیان اظهاراتی مطرح کرده است. وزارت خارجه آلمان استعفای اربل را تایید کرده و دلیل آن را مسائل شخصی اعلام کرده است. اربل در مصاحبه‌ای فعالیت‌های موشکی ایران را قانونی اعلام کرده بود که در پی این موضع‌گیری مورد هجمه محافل صهیونیستی قرار گرفته بود. اینستکس نهادی است که سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان با هدف حفظ روابط تجاری با ایران در سایه تحریم‌های امریکا راه‌اندازی کرده‌اند اما با وجود وعده‌های مکرر نتوانسته‌اند آن را عملیاتی کنند. مقر این نهاد در فرانسه قرار دارد و بر اساس توافق سه کشور، فردی از آلمان باید ریاست آن را برعهده داشته باشد.

انگلیس هم به عنوان سهامدار در آن مشارکت خواهد داشت.چرا نامزد آلمانی ریاست اینستکس انصراف داد؟ اسپوتنیک نیز گزارش داد: برند اربل، سفیر سابق آلمان در ایران و عراق که برای تصدی سمت مدیرعاملی ساز و کار موسوم به «اینستکس» برای دور زدن تحریم‌های امریکا علیه ایران نامزد شده بود، این سمت را بر عهده نخواهد گرفت. اربل اندکی قبل از معرفی نامزدی وی در دو مصاحبه با کن یبسن، روزنامه‌نگار جنجالی در آلمان شرکت کرده بود که در سال ۲۰۱۱ به خاطر اظهارات یهودی ستیزانه از شبکه رادیویی RBB اخراج شده است.  دیپلمات آلمانی در یکی از این مصاحبه‌ها از جمله گفته رژیم اسراییل به ضرر یک ملت دیگر تاسیس شده که به قول وی “ به این ترتیب میهن خود را از دست داده است “. بعدتر وزارت خارجه آلمان اعلام کرد برند اربل انصراف خود از سمت ریاست اینستکس به دلایل شخصی را به اطلاع این وزارتخانه رسانده است.

واگذاری اختیار حذف و احیای چک‌ برگشتی به بانک‌ها

گروه بانک و بیمه| اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای اختیار عملیات مربوط به حذف و احیای چک‌های برگشتی را به بانک‌ها واگذار کرد. پیش از این کار استعلام چک برگشتی، احیا، رفع سوء اثر و حذف سوابق از طریق بانک مرکزی انجام می‌شد و اختیارات نهایی به عهده بانک مرکزی بود.

 به گزارش «تعادل»، طی سال‌های اخیر عملیات مربوط به حذف و احیای چک‌های برگشتی توسط کارشناسان بانک مرکزی حسب درخواست ارسالی بانک‌ها منضم به تایید مدیریت امور بازرسی یا مدارک مستند برابر اصل شده مبنی بر ثبت نادرست اطلاعات چک برگشتی در سوابق شخص غیر امضا‌کننده چک یا رفع سوء اثر اشتباه آن صورت می‌پذیرفت. با عنایت به مفاد قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب سال ۹۷ مبنی بر مسوولیت بانک‌ها در ایجاد سابقه چک برگشتی و رفع سوء اثر از آن از این پس امکان حذف و احیای چک‌های برگشتی در درگاه خدمات الکترونیک بانک مرکزی و با نام کاربری اختصاص یافته برای بانک‌ها فراهم شده است.

 انجام عملیات حذف و احیای چک برگشتی توسط مسوول ثبت و تغییر اطلاعات سامانه هر بانک پس از تایید واحد امور بازرسی بانک امکان‌پذیر است. واحد امور بازرسی هر بانک باید نسبت به بررسی و کنترل مدارک مستند مبنی بر درج نادرست چک برگشتی در سوابق شخص (جهت حذف) یا سوء اثر اشتباه چک برگشتی (جهت احیاء) اقدام نماید.

 مطابق مفاد قانون صدور چک، هر چک باید صرفاً در سوابق صاحب حساب و امضاکنندگان آن ثبت شود. چک‌های برگشتی حساب مشترک فارغ از امضاء یا عدم امضای چک باید در سوابق کلیه صاحبان حساب ثبت شود. در صورت ثبت نادرست اطلاعات امضاداران، نمایندگان یا وکلای حساب‌های قرض الحسنه جاری که چک برگشتی را امضا ننموده‌اند، باید اطلاعات ایشان از سامانه حذف شود.

 خروج از امضاکنندگان چک (اشخاص حقیقی) از شرکت تاثیری بر حذف چک از سوابق ایشان ندارد.  در خصوص چک‌های موضوع ماده ۱۴ قانون صدور چک، دستور‌دهنده قانونا مکلف است شکایت خود را به مراجع قضایی تسلیم نماید، لذا دستور مراجع قضایی در این رابطه باید مستند و منظم به نامه مراجع قضایی باشد.

 در خصوص چک‌های موضوع ماده ۱۴ قانون صدور چک، تاریخ ارایه دستور عدم پرداخت و گواهی تقدیم شکایت به مراجع قضایی (با در نظر گرفتن مهلت یک هفته‌ای مندرج در قانون) باید مقدم بر تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت باشد.

 

ارسال نظر