افزایش نرخ ارز و طلا و سکه

۱۳۹۷/۱۰/۲۳ - ۰۰:۰۰:۴۴
کد خبر: ۱۳۷۴۶۲
افزایش نرخ ارز و طلا و سکه

قیمت سکه طرح جدید ۳میلیون و ۸۸۵ هزار تومان شد

گروه بانک وبیمه |

روز شنبه 22 دی ماه نرخ لحظه‌ای دلار 11 هزار و 350 تومان و یورو 12 هزار و 950 تومان اعلام شد همچنین در سامانه سنا بر اساس قیمت‌های روز پنج‌شنبه نرخ دلار11 هزار و 17 تومان، یورو 12 هزار و 863 تومان، درهم 3 هزار و 29 تومان، یوان 1هزار و 712 تومان و پوند 14 هزار و 183 تومان، لیر 2142 تومان اعلام شد

به گزارش «تعادل»، قیمت اونس جهانی نیز به 1287 دلار رسید و متاثر از نرخ دلار آزاد 11300 تا 11600 تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۳۵۴ هزار و ۳۵۵ تومان و مظنه مثقال 17 عیار 1 میلیون و 535 معامله شد.

در جریان معاملات روز شنبه ۲۲ دیماه، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، سکه طرح قدیم سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، نیم سکه 2 میلیون تومان، ربع سکه ۱ میلیون و ۲3۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۶۷۰ هزار تومان اعلام شد.

برخی فعالان بازار ارز، معتقدند که تحت تاثیر اخبار منفی و شایعات مربوط به بانک‌ها و تکذیبیه بانک مرکزی، عصر روز شنبه، نرخ ارز روند صعودی گرفت و در سامانه سنا نیز نرخ دلار 11350 تومان اعلام شد که نشان‌دهنده قرار گرفتن نرخ دلار در کانال 11 هزار تومانی است که نسبت به هفته‌های قبل نشان‌دهنده روند افزایشی نرخ ارزو طلا و سکه است.

  حذف کشف قیمت دلالان

از سوی دیگر، یک عضو کانون صرافان درباره تشکیل بازار متشکل معاملات ارزی، گفت: با تشکیل این بازار، خرید و فروش سنتی ارز سر و سامان می‌گیرد و دیگر کشف قیمت توسط دلالان انجام نمی‌شود.

کامران سلطانی‌زاده درباره تشکیل بازار شفاف معاملات ارزی، اظهار داشت: پس از آغاز به کار دور جدید کانون صرافان و شورای عالی این کانون، تاکنون جلسات متعددی با بخش‌های مختلف اقتصادی برگزار شد.

وی افزود: در همین راستا، کانون صرافان نیز به عنوان نماینده بخش زیادی از صرافان، به دنبال مشکلات ایجاد شده طی ماه‌های اخیر، پیشنهاد تشکیل بازارشفاف معاملات ارزی را برای کشف قیمت به بانک مرکزی و سایر نهادهای تصمیم گیر داد.

این عضو کانون صرافان در ادامه گفت: البته این پیشنهاد ظرافت‌هایی هم داشت از جمله اینکه نرخی از سوی بانک مرکزی اعلام نشود، زیرا در صورت اعلام نرخ از طرف بانک مرکزی، این تفکر ایجاد می‌شود که نرخ دولتی ارز اعلام شده اما تاکنون نرخی از سوی بانک مرکزی اعلام نشده و همواره تاکید رییس کل بانک مرکزی نیز بر نرخ اعلامی از سوی بازار و عرضه وتقاضا است.

سلطانی زاده، با اشاره به اینکه در بخش اسکناس ارز نیز با مشکلاتی مواجه هستیم، گفت: بسیاری از کشورهای دنیا نقل و انتقال‌های مالی خود را از طریق کارت‌های بانکی انجام می‌دهند اما در کشور ما به دلیل تحریم‌ها، امکان اینگونه معاملات و رد و بدل پولی وجود ندارد و برای فعالیت‌های مختلف به اسکناس نیاز است.

  مدیریت بازارهای سنتی ارز

وی در ادامه با توضیح اینکه پیش از این در بازار مکان‌هایی به صورت سنتی وجود داشت، گفت: در بازارهایی مثل سبزه میدان، گلوبندک، چهارراه استانبول، پاساژ افشار و ... خرید و فروش به صورت سنتی انجام می‌شد و کشف قیمت نیز به وسیله دلالان انجام می‌گرفت.

این عضو کانون صرافان، افزود: با پیشنهاد کانون، برای کشف نرخ یک محل قابل کنترل، استناد و مدیریت شده تعیین شود زیرا هرچه به صورت آنلاین مدیریت و نظارت وجود داشته باشد، امکان کنترل بازارهای سنتی و شیوه‌های چهره به چهره وجود ندارد و نیاز است به مانند همه جای دنیا کشف نرخ به صورت فیزیکی انجام شود.

سلطانی زاده، گفت: گردانندگان اصلی این بازار نیز برعهده کانون صرافان به عنوان نماینده بخش زیادی از صرافان و بانک مرکزی با وظیفه نظارت بر بازار و روند معاملات و برخی از نهادهای مرتبط با این حوزه است.

  کاهش سفته‌بازی در بازار ارز

همچنین در این رابطه حسین سلاح ورزی نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با استقبال از مصوبه شورای پول و اعتبار در زمینه تصویب مقررات بازار متشکل ارزی گفت: ایجاد این بازار به تثبیت قیمت، افزایش ثبات و کاهش سفته بازی کمک خواهد کرد.

حسین سلاح ورزی درباره مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در خصوص ایجاد بازار متشکل ارزی اظهار داشت: حتما این اقدام در ایجاد تعادل در بازار موثر و قابل تقدیر است و در راستای وظایف بانک مرکزی است.

وی تاکید کرد: ایجاد بازار متشکل ارزی می‌تواند به شفافیت در بازار ارز، تثبیت قیمت و افزایش ثبات در بازار ارز کمک کند. نایب رییس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: ایجاد بازار متشکل ارزی بطور کلی باعث قانونمند شدن بازار ارز و کاهش تاثیرپذیری و امکان سفته بازی خواهد شد.

سلاح ورزی ادامه داد: از سوی دیگر در شرایطی که بازار ارز با تنش مواجه است از نظر عرضه و تقاضای وجود بازار قانونمند و متشکل و دارای قاعده حتما به تنظیم بازار کمک خواهد کرد. وی درباره اینکه ایجاد این بازار تا چه اندازه به کشف قیمت ارز کمک خواهد کرد نیز گفت: ایجاد بازار متشکل ارزی در صورتی که به درستی عمل کند می‌تواند در تعادل قیمت‌ها نیز موثر باشد.

در یک هزار و دویست و شصت و چهارمین جلسه شورای پول و اعتبار که در محل ساختمان بانک مرکزی برگزار شد، موضوع « بازار متشکل معاملات ارزی»، مطرح و مورد تصویب قرار گرفت.

بر اساس این مصوبه به منظور ساماندهی و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارا، «بازار متشکل معاملات ارزی» تشکیل می‌شود تا ارزها در آن بطور نقد مطابق مقررات این مصوبه و سایر مقررات مرتبط با آن در بستر الکترونیکی مورد معامله قرار گیرند.

 

 

ارسال نظر