کاهش نرخ ارز و طلا و سکه

۱۳۹۷/۰۹/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۸۸۳
کاهش نرخ ارز و طلا و سکه

بازداشت 93 دلال با حساب‌ نجومی

گروه بانک و بیمه | محسن شمشیری|

روز سه شنبه 13 آذر 97، بازار ارز و طلا با کاهش نرخ‌ها همراه شد و نرخ دلار در بازار ازاد به 11300 تومان و درهم به 3080 تومان کاهش یافت و به دنبال قیمت طلا و سکه نیز کاهش یافته است.

به گزارش تعادل، در بازار طلا با اعلام هر اونس جهانی به نرخ 1239 دلار، قیمت طلای 18 عیار به 340 هزار تومان رسید و هر مثقال 17 عیار یا مظنه نیز 1 میلیون و 475 هزار تومان اعلام شد.

از سوی دیگر، سکه طرح جدید با قیمت 3 میلیون و 755 هزار تومان، نیم سکه 1 میلیون و 900 هزار تومان، ربع سکه 1 میلیون و 100 هزار تومان و سکه گرمی 650 هزار تومان معامله شده است.

همچنین سامانه سنا که نرخ میانگین ارزها برای روز کاری قبل یعنی دوشنبه 12 آذر را اعلام کرده، برای دلار 11644، یورو 13415، درهم 3220، یوآن 1842، پوند 15190، و لیر ترکیه 2359 تومان بوده است.

  بازداشت 93 دلال با حساب‌ نجومی

رییس پلیس پایتخت از پایان کار دلالان سکه و ارز در خیابان‌های منوچهری، فردوسی و چهارراه استانبول خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی در حاشیه اجرای نوزدهمین مرحله از طرح رعد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: امروز پایان کار دلالان خیابانی ارز و سکه است، چراکه با اقدامات پلیس پس از ۳۰ سال دلالان از چهار راه استانبول، خیابان منوچهری و فردوسی جمع‌آوری شدند.

وی با بیان اینکه از ابتدای آغاز طرح برخورد با دلالان سکه و ارز بیش از ۴۰۰ نفر از این افراد توسط پلیس دستگیر شدند، گفت: از این تعداد ۹۳ نفر از دلالان که حساب‌های نجومی هم داشتند به زندان افتاده‌اند و البته اقدامات پلیس در این خصوص ادامه دارد.

رییس پلیس پایتخت با اشاره به نظارت پلیس بر صرافی‌ها نیز گفت: در چند روز گذشته ۶۰ صرافی غیرمجاز و فاقد مجوز از سوی بانک مرکزی به پلیس معرفی شده است، ما چند روز به این صرافی‌ها مهلت دادیم تا نسبت به دریافت مجوز‌های لازم اقدام کنند و در غیر اینصورت با این صرافی‌ها برخورد خواهیم کرد. البته بیش از ۱۵۰ صرافی نیز مجاز هستند که پلیس از فعالیت‌های آنها حمایت می‌کند.

به گفته رحیمی، در روزهای اخیر چهار باند جعل ارزهای خارجی نیز شناسایی و از سوی پلیس منهدم شده‌اند.

 تک نرخی کردن راهکار بهبود فضای کسب وکار

از سوی دیگر، در حالی که برخی کارشناسان، امکان تک نرخی شدن ارز در شرایط کنونی اقتصاد ایران را غیر ممکن می‌دانند و معتقدند که باید بین کالاهای اساسی، ضروری، معمولی و لوکس تفاوت قائل شویم و بازارها و نرخ‌های مختلف برای نرخ ارز فعال باشد. اما در عین حال برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که تک نرخی باعث تشویق صادرات و همچنین کاهش رانت و فرصت‌های ویژه و بادآورده می‌شود و نرخ‌های بازار را نیز یکسان و شفاف می‌کند.

یک کارشناس اقتصادی در این زمینه بیان داشت: تک نرخی شدن ارز راهکار بهبود فضای کسب و کار بوده و صادرات را نیز رونق می‌بخشد.

عباس آرگون در گفت‌وگو با ایبِنا با بیان اینکه تحریم‌ها مساله تازه‌ای نیست، گفت: هر چند ممکن است شکل تحریم‌ها نسبت به گذشته متفاوت شده باشد اما باید گفت که تحریم مساله تازه‌ای نیست و به نظر تیم جدید امریکا در نظر دارد به صورت جدی تحریم‌های بیشتری را بر ایران اعمال کند. هر چند هزینه‌های تحریم هزینه‌های غیر قابل انکاری نیست و وجود تحریم‌ها بر افزایش هزینه بالاسری فضای کسب و کار، تبادلات مالی، تبادلات تجاری، تبادلات کالا، واردات و صادرات تاثیر گذاشته اما می‌توان با تبدیل تهدیدها به فرصت تا حدی قابل توجهی وضعیت موجود را کنترل کرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تبادلات مالی با کشورهای دیگر دشوار است، گفت: با وجود این افزایش تبادلات کالا با کالا و انجام پروژه‌هایی در خارج از کشور از راهکارهای برون رفت از تحریم‌های کنونی و ارزآوری است و برای تحقق آن لازم است بخشی از سرمایه‌های دولت در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد. آرگون در ادامه اظهار داشت که علاوه بر تحریم‌های خارجی وجود تحریم‌های داخلی و ممنوعیت برخی کالاهای صادراتی از دیگر معضلاتی است که موجب افزایش فشار بر فعالان فضای کسب و کار شده و می‌بایست با برنامه‌ریزی دقیق و اصلاح زیرساخت‌ها وضعیت موجود را بهبود بخشید. متاسفانه با اتخاذ تصمیمات بدون برنامه، بدون هماهنگی با بخش خصوصی و ممنوعیت صادرات یک محصول لطمه بزرگی به تولید داخل و از دست دادن بازار صادراتی که برای به دست آوردن آن سال‌هاست افراد زیادی زحمت کشیده‌اند می‌شود. وی افزود: وجود تحریم‌های خارجی و مشکلات داخلی ادامه مسیر را برای تولیدکنندگان سخت‌تر کرده و برای بهبود وضعیت در ابتدا باید تحریم‌های به صفر برسد تا بتوانیم بیش از پیش بر تحریم‌های خارجی غلبه کنیم و فرصتی برای توسعه کسب و کارها به وجود آورد.

به گفته وی، در این شرایط دولت باید با تک نرخی کردن ارز در بازار عرضه و تقاضا و حذف سامانه نیما، بازار ارز را مدیریت کند. وی با تاکید بر اینکه دولت باید برای مدیریت بازار ارز به سمت تک نرخی شدن آن گام بردارد، گفت: تک نرخی شدن ارز راهکار بهبود فضای کسب و کار بوده و صادرات را نیز رونق می‌بخشد. وی با اشاره به اینکه به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده محصولات تولید داخل توان رقابت با سایر کشورها را نداریم تصریح کرد که بالا بودن بهره بانکی یکی از دلایل افزایش قیمت تمام شده است و برای کاهش قیمت تمام شده لازم است سود تسهیلات بانکی مورد بازنگری قرار گیرد. آرگون درباره طرح پیمان سپاری ارزی نظر داد و گفت: سال‌هاست که از اجرای این طرح پاسخ مثبتی دریافت نشده است. این مساله که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را به کشور باز نمی‌گردانند قضاوتی نادرست است چرا که صادرکنندگان واقعی برای تداوم فعالیت نیازمند بازگشت ارز و خرید مجدد کالا برای توسعه صادرات هستند.

وی تاکید کرد: تنها ۲۰ درصد از مجموع صادرات توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و بخش زیادی از صادرات توسط بخش دولتی و شبه دولتی صورت می‌گیرد. برای تداوم صادرات باید تدابیری اندیشید تا شبگه مویرگی صادراتی تخریب نشود و صادرات کماکان ادامه یابد.

وی در پایان با ابراز نگرانی از مسائل پیش آمده و آسیب‌هایی که به روند کسب و کار وارد شده اظهار داشت با ادامه این روند چشم‌انداز امیدوارکننده از آینده کشور دیده نمی‌شود. نوسان قیمت دلار از ابتدای سال تاکنون نگرانی ما را نیز دو چندان کرده و در این وضعیت لازم است تیم اقتصادی جدید با تفکر نو بر سر کار‌اید تا با تصمیمات شجاعانه و همراهی مردم و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالقوه و موجود بتواند وضعیت اقتصادی کشور را بهبود دهند.

 

 

ارسال نظر