قیمت سکه از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان گذشت

۱۳۹۷/۰۷/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۰۲۲۶
قیمت سکه از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان گذشت

گروه بانک وبیمه | احسان شمشیری|

به دنبال روند افزایش نرخ اونس جهانی در بازار جهانی و همچنین افزایش نرخ دلار در بازار آزاد، قیمت سکه تمام بهار آزادی روز دوشنبه دوم مهر ماه ۹۷ در بازار تهران به ۴ میلیون و ۷۲۱ هزار تومان رسید و دلار با افزایش300 تومانی به 15 هزار و 550 تومان و همچنین یورو با افزایش 400 تومانی به 18 هزار و 400 تومان رسید .

به گزارش تعادل، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امامی در بازار با افزایش بیش از 100 هزار تومان، به ۴ میلیون و ۷۲۱ هزار تومان به فروش رسید. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم به ارزش ۴ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان داد و ستد شد. از سوی دیگر، در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۳۰۳ هزار تومان و هر قطعه ربع بهار آزادی نیز یک میلیون و ۲۳۲ هزار تومان معامله شد.

هر قطعه سکه گرمی ۶۶۲ هزار تومان معامله شد و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شد.

 همچنین در سامانه نیما و سنا، قیمت خرید و فروش در سامانه نیما هر یورو 10343 و 10386 تومان، یوآن 2023 و 150 تومان، درهم 3086 و 2675 تومان، اعلام شده است. در سامانه سنا نیز نرخ خرید و فروش دلار 14324 و 14310 تومان، هر پوند 18372 و 18503 تومان، لیر ترکیه 2289 و 2281 تومان اعلام شده است.  رییس کل بانک مرکزی گفت: مساله مهم این است که عمده منبع تامین کننده بازار ثانویه و سامانه نیما ارز صادرات غیرنفتی است؛ تا روز ۲۳ شهریور حدود ۲۲.۷ میلیارد غیرنفتی داشته ایم که این رقم باید به چرخه اقتصاد کشور بازگردد. وی تاکید کرد که صادرکنندگان یا خود باید اقدام به واردات کالا کنند یا باید ارز خود را در اختیار سامانه نیما قرار دهند. همتی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون ارز کمتری وارد چرخه اقتصادی شده است، افزود: از اول سال حدود ۳.۸ میلیارد دلار ارز در سامانه نیما عرضه شده که عمدتا مربوط به شرکت‌های پتروشیمی می‌شود. رییس شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد که انتظار این است که صادرکنندگان با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور ارز حاصل از صادرات خود را وارد کشور کنند. عبدالناصر همتی در حاشیه نشست با نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار داشت: در این جلسه سوالات متعدد، منطقی و مهمی مطرح شد که بخشی از آنها را توانستیم پاسخ دهیم و بخشی را در جلسه آینده مورد بحث قرار خواهیم داد. رییس شورای پول و اعتبار مهم‌ترین بحث‌های مطرح شده در دیدار با نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه را تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان، کارخانجات و تولیدکنندگان، مواد اولیه و تجهیزات و سامانه نیما و مشکلات آن عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه بخشنامه‌ای برای اخذ تعهد از صادرکنندگان ابلاغ شد، افزود: تمام تلاش دولت این است که با وجود فشاری که دولت امریکا برای محدود کردن منابع درآمدی کشور اعمال می‌کند، راه‌های مختلفی از سوی وزارت نفت و بانک مرکزی پیگیری شود تا تاثیری در درآمدهای ارزی ایجاد نشود. رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ذخایر ارزی کشور خوب است و همچنان تقویت می‌شود، افزود: ظرف دو ماه گذشته نیز تقویت ذخایر ارزی کشور افزایش یافته و سعی شده از طریق بانک‌ها و صرافی‌ها منابع مورد لزوم مردم که بیشتر نیازهای واقعی آنها بوده تامین شود و با کمک مجلس و دو کمیسیون اقتصادی و برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بتوان برنامه‌های اصلاحی را در زمینه ارزی پیش برد.

وی ادامه داد: در کنار سیاست‌های ارزی و حل مسائل ارزی کشور، کالاهای اساسی، ضروری، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز کارخانه‌ها تامین می‌شود و بانک مرکزی درصدد اجرای برخی سیاست‌های پولی است تا بتواند بازار پول را ساماندهی کند و از آن غافل نشده‌ است. همتی با بیان اینکه بازار ثانویه برای کشور بسیار مهم است چرا که بخش تجاری کشور در قالب این بازار تامین می‌شود، تاکید کرد: بازار ثانویه باید تقویت شود، البته گزارش‌هایی درباره حواشی این بازار به بانک مرکزی ارایه شده که در حال بررسی و پیگیری هستیم.وی با تاکید بر اینکه اگر ظرف همین هفته تصمیمات جدید ارزی در بازار ثانویه در دولت نهایی شود درباره آن اطلاع‌رسانی می‌شود تا این بازار با شفافیت بیشتری کار خود را ادامه دهد، افزود: دولت برای کنترل بازار تامین کالاهای اساسی و ضروری ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اختصاص در این بخش مصمم بوده و تاکنون ۱۳ میلیارد تومان تخصیص داده است. همتی ادامه داد: حتی اخیرا در جلسه شورای اقتصادی قوای سه‌گانه مصوب شد که از صندوق توسعه ملی نیز منابعی برای کنترل بازار اختصاص یابد. رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دولت مصمم است که نرخ کالاهای اساسی، ضروری و دارو برای مردم افزایش نیابد، تصریح کرد: در خصوص مابقی کالاها اگر بر اساس خریدهای اولیه انجام شده نرخ‌های این کالاها نیز باید بر اساس همین خریدها باشد، البته کالاهای اساسی و ضروری مردم به اندازه کافی وارد شده و ذخایر کافی برای بیش از یک سال در کشور وجود دارد و با توجه به اینکه مشکلی در بازار این کالاها به هیچ‌وجه وجود ندارد، مردم به تدریج نیاز خود را خریداری کنند.

 

    بررسی مسائل ارزی در مجلس

 این در حالی است که رییس کل بانک مرکزی با حضور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به سوالات آنان درباره سیاست‌های ارزی و ادغام بانک‌های نیروهای مسلح پاسخ داد. در این جلسه ابتدا اعضای کمیسیون به طرح موضوعات مبتلابه این روزهای کشور پرداختند. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در سخنان خود با اشاره به حقوق‌های معوقه کارگران و سختی معیشت آنان گفت: باید راهکاری اتخاذ شود که کسی که ۵ دستگاه خودرو در کلانشهرها دارد و از بنزین یارانه‌ای استفاده می‌کند و روستاییانی که فاقد حتی یک دستگاه موتورسیکلت هستند در حالت برابر از بیت المال استفاده کنند و در این چارچوب می‌توان قدرت خرید مردم کمتر برخوردار را افزایش داد.

محمد فیضی نماینده اردبیل نیز گفت:با وجود آنچه به عنوان ساماندهی بازار ارز اعلام می‌شود همچنان نرخ دلار در بازار غیررسمی افزایش می‌یابد به گونه‌ای که دیروز هر دلار از ۱۴ هزار و ۲۱۰ تومان به ۱۵ هزار و ۲۱۰ تومان رسید.

وی تعیین تکلیف نرخ سود بانکی همین‌طور تخصیص ارز دانشجویی را در دیگر بخش‌های سخنان خود اعلام کرد و خواستار برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای این حوزه‌ها شد. قوامی نماینده اسفراین نیز کاهش عرضه ارز و تقاضای بیشتر باتوجه به نقدینگی کشور را موجب خروج سرمایه و افزایش قاچاق دانست و گفت: الزامات بازار ثانویه باید فعال شود و به نیازهای واقعی بنگاه‌های تولیدی پاسخ داده شود. وی خواستار حذف سه صفر از پول ملی شد و افزود: به نظر می‌رسد باید در چارچوب افزایش ارزش پول ملی ریال به تومان تبدیل شود. قوامی در عین حال با انتقاد از عملکرد شرکت‌های پتروشیمی گفت: آنها مواد اولیه را با ارزان‌ترین قیمت می‌گیرند اما حاضر نیستند درآمدهای صادراتی خود را به چرخه اقتصاد بازگردانند که باید در این باره با جدیت بیشتری برخورد کرد.

 

ارسال نظر