از تلاش برای تدوین واقع‌بینانه بودجه تا انتقادات صریح از مدیریت بازار ارز

۱۴۰۱/۱۰/۰۵ - ۰۸:۲۰:۲۵
کد خبر: ۱۹۵۷۵۲

پرهیز از اقدامات تورم‌زا از مهم‌ترین محورهای تنظیم بودجه

رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت همه تلاش خود را به‌کار گرفت تا لایحه بودجه واقع‌بینانه تدوین شود، «پرهیز از تورم‌زایی» را محوری‌ترین مساله مورد توجه در تنظیم بودجه سال آینده عنوان کرد.

سید ابراهیم رییسی در جلسه هیات دولت با بیان اینکه دولت همه تلاش خود را به‌کار گرفت تا لایحه بودجه واقع‌بینانه تدوین شود، «پرهیز از تورم‌زایی» را محوری‌ترین مساله مورد توجه در تنظیم بودجه سال آینده عنوان کرد و گفت: دولت همه تلاش خود را به‌کار گرفته تا از هر تصمیم و اقدامی که موجب تورم‌زایی در کشور می‌شود از جمله افزایش نقدینگی و خلق پول، پرهیز شود.

رییسی بر تسریع در تدوین برنامه هفتم توسعه نیز تأکید کرد و افزود: دولت و مجلس با همت مضاعف و به صورت تمام وقت تلاش خواهند کرد قانون بودجه و برنامه توسعه در موعد مقرر تصویب شوند.

در این جلسه همچنین اعضای هیات دولت به آقای محمد کرمی به عنوان استاندار جدید سیستان و بلوچستان رای اعتماد دادند.

رییسی با قدردانی از تلاش‌های آقای مدرس خیابانی استاندار سابق در امر توسعه سیستان و بلوچستان، بر ضرورت تداوم توسعه اقتصادی این استان تاکید و به استاندار جدید توصیه کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های متنوع انسانی سیستان و بلوچستان و با همراهی همه قشرها، اقوام و مذاهب همت خود را بر حل مشکلات اقتصادی قرار دهید و در این زمینه از کمک و همکاری اعضای هیات دولت نیز استفاده کنید.

رییس‌جمهور با اشاره به اهمیت استان سیستان و بلوچستان در نقشه آمایش سرزمینی کشور افزود: وجود مرزهای طولانی در استان برای ما فرصت است و امیدواریم با مشارکت عمومی و گسترش و رونق فعالیت‌های اقتصادی شاهد نشاط و پیشرفت هر چه بیشتر سیستان و بلوچستان باشیم.

رییس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با تسلیت ایام شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س)، اخلاص، توجه و گره‌گشایی از کار مردم، شجاعت در دفاع از ولایت، استقامت در مسیر حق و حضور در عرصه سیاسی و اجتماعی در کنار توجه به تعالی خانواده را از ویژگی‌های شخصیتی حضرت صدیقه طاهره (س) عنوان کرد و با توصیه همگان به الگوگیری از سیره فاطمی اظهار داشت: مردم انتظار دارند دولتمردان فاطمی زندگی کنند.

 

انتقادات صریح «قالیباف» از مدیریت بازار ارز

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت ارز قابل قبول نیست، گفت: در جلسه سران قوا بنا شد که موضوع ارز به‌طور خاص دنبال شود و بازار ارز را سر و سامان خواهیم داد.

محمدباقر قالیباف بعد از گزارش کمیسیون اقتصادی درباره ارزیابی سیاست‌ها و اقدامات ارزی دولت و همچنین توضیحات رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در جمع‌بندی گفت: در موضوع مربوط به ارز در ایران باید کار را به سه بخش دسته‌بندی و سپس جمع‌بندی کرد؛ یک سری موضوعات اقتصادی است بدان معنا که باید موضوع چاپ پول و نقدینگی و روند آن در مدار درست خود قرار گیرد.

وی افزود: موضوع ناترازی بودجه و اصلاح ساختار بودجه هم مبانی اقتصادی است که باید به آن توجه شود. باید این موضوع سیاست دولت و مجلس باشد و آنها بر آن اصرار کنند. همچنین موضوع نرخ‌گذاری ارز هم مشخص شود که قرار است تک نرخی، شناور یا دستوری باشد. اینها موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در تمامی این موارد فصل الخطاب قانون است، گفت: امسال قانون تصویب کردیم اما اجرا نشد که این هم جزو اشکالات است. بحث دیگر مربوط به آقای صالح آبادی و موضوعات مربوط به حوزه مدیریتی است. ما قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب کردیم. علاوه بر آن موضوع ارز و سکه و ریال و سیاست‌های اتخاذی در حوزه مدیریتی بانک مرکزی است. البته که باید دست بانک مرکزی از جهت مدیریتی هم باز باشد تا بتواند امور خود را دنبال کند.

وی افزود: بحث دیگر درباره فرآیند فروش و درآمدهای ارزی در سبد ارزی و همچنین نوع ارزها، درخواست‌ها و ثبت سفارش‌ها است که باید همه مدیریت شود که حوزه مدیریتی هم متوجه بانک مرکزی است.

قالیباف با اشاره به طرح مالیات بر عایدی سرمایه گفت: ان شاءالله فردا موضوع مالیات بر سفته بازی و سوداگری در مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد. البته که بیش از یک سال است که این موضوع در کمیسیون اقتصادی بررسی شده و حتما در بازار هم تاثیرگذار خواهد بود اما همه موضوع نیست که بگوییم با این طرح همه مشکل حل می‌شود؛ بخش مربوط به حوزه مدیریتی هم مهم است.

رییس مجلس ادامه داد: موضوع مهم دیگر بحث مربوط به کنترل در میدان است. ما نباید در میدان تعدد ارزی داشته باشیم؛ همه باید به بانک مرکزی کمک کرده و از ابزارهای نظارتی هم استفاده کنیم.

رییس مجلس همچنین توضیح داد: بحث دیگر کالاهایی است که با ریال خریداری می‌شود و صادر شده و ارز آن در داخل تهیه می‌شود. ما در کشور مشکل ارزی نداریم اما دلیل نمی‌شود که مدیریت و کنترل ارزی نداشته و از ظرفیت ارزی بانک مرکزی و ذخیره ارزی استفاده کنیم. باید درآمدها حفظ شده و با ارز حاصل از صادرات تامین ارزی صورت گیرد. این ظرفیت در کشور وجود دارد پس نیازی نیست که از ذخیره ارزی استفاده شود.

قالیباف در پایان گفت: امروز وضعیت ارز برای مردم، ما و اقتصاد کشور قابل قبول نیست. در جلسه سران قوا بنا شد که این موضوع با حضور بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و مسوولان دخیل در موضوع ارز به‌طور خاص دنبال شود؛ مطمئنا سر و سامانی به بازار ارز می‌دهیم.

 

ارسال نظر