اخبار

۱۴۰۱/۰۴/۰۹ - ۰۱:۵۵:۵۳
کد خبر: ۱۹۰۴۲۹

رتبه‌بندی معلمان افت کیفیت را تکمیل کند

رییس سازمان برنامه و بودجه درباره آخرین وضعیت رتبه‌بندی معلمان گفت: به محض اینکه آموزش و پرورش حکم‌ها را بر اساس آیین‌نامه آماده کند، پرداخت‌ها بلافاصله انجام خواهد شد. مسعود میرکاظمی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت رتبه‌بندی معلمان، اظهار کرد: این امر براساس آنچه در قانون تصویب شده چنین است که به ارتقای کیفیت آموزش منجر شود. یعنی باید به گونه‌ای باشد که افت کیفی آموزش و پرورش در سنوات قبل را ترمیم کند و انگیزه‌ای برای ارتقای کیفی در آموزش و پرورش باشد. وی افزود: دوستان دارند روی این آیین‌نامه کار می‌کنند تا تکمیل شود و این اتفاق بیفتد تا در کنار اینکه کمک به معیشت معلمان می‌شود، در عین حال آن اهداف قانونگذار برای بحث آموزش در کشور هم محقق شود. رییس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: به محض اینکه آموزش و پرورش حکم‌ها را بر اساس این آیین‌نامه آماده کند، پرداخت‌ها بلافاصله انجام خواهد شد. میرکاظمی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و پرداخت مابه‌التفاوت‌ها، گفت: در این زمینه هرچه قانون حکم کرده باشد، انجام می‌شود. چون بحث مربوط به صندوق تامین اجتماعی است و این صندوق در اختیار دولت نیست. خود هیات‌مدیره آنجا و آنچه که مصوبات قانونی است، انجام می‌شود. حالا ممکن است تاخیر داشته باشد اما بالاخره انجام می‌شود و طبق قانون هم خواهد بود و خارج از آن انجام نخواهد شد.

عدالت مالیاتی با سامانه مودیان ممکن می‌شود؟

یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: این اتفاق نظر وجود دارد که نظام مالیات ستانی در ایران با مشکلات مختلفی مواجه است. این مساله سبب کاهش درآمدهای دولت از محل مالیات شده است. در نتیجه دولت به اجبار برای تامین کسری بودجه مجبور به استقراض از بانک مرکزی، فروش نفت، فروش اوراق قرضه می‌شود که آثار زیانبار آن در اقتصاد به خوبی نمایان است. میرهادی رهگشای در ارتباط با مشکلاتی که عدم پرداخت مالیات ایجاد می‌کند، اظهار داشت: عدم پرداخت مالیات سبب اختلاف طبقاتی می‌شود، یکی از اهداف مهم برای وضع قوانین مالیاتی تنظیم‌گری اقتصاد است، یعنی اخذ پلکانی مالیات از اشخاص با درآمد بالا لزوما با هدف افزایش در آمد دولت انجام نمی‌شود، بلکه یکی از اهداف آن جلوگیری از افزایش اختلاف طبقاتی است. وی در ادامه افزود: مالیات در گروهی از فعالیت‌های سوداگرانه مانند خرید و فروش در بازار مسکن، خودرو و.... برای کنترل مبادلات هیجانی اخذ می‌شود، باید توجه داشت عدم اخذ مالیات سبب از دست دادن کارکرد‌های تنظیم‌گرایانه مالیات می‌شود. رهگشای در ادامه اشاره کرد: کارکرد غلط نظام مالیاتی نیازمند اصلاح است که شاید بخش کوچکی از آن مربوط به تصویب قانون جدید یا اصلاح قوانین قبلی باشد اما بخش عمده آن اساسا نیازی به قانون ندارد و فقط مربوط به عزم دستگاه مجری در این زمینه است. این کارشناس در خصوص سامانه مودیان که برای اخذ مالیات هوشمند ایجاد شده نیز بیان کرد: این اقدام حتما گامی به سمت تحقق کارکرد‌های تنظیم‌گری و درآمدی مالیات است، یعنی در این سامانه توان حل مشکلات عدم شناسایی مودیان واقعی مالیاتی توسط سازمان امور مالیات وجود دارد. همچنین در کنار آن اقدامات دیگری مانند سقف‌گذاری در تراکنش‌های بانکی افرادی که پرونده مالیاتی ندارند، انجام شده که به حرکت به سوی اخذ مالیات عادلانه کمک می‌کند. رهگشای در پایان در خصوص مزایای اجرای اخذ مالیات عادلانه گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته بخش زیادی از درآمد دولت از طریق اخذ مالیات تامین و دریافت مالیات عادلانه سبب کنترل تورم می‌شود؛ در پی آن سرمایه دولت برای اجرای طرح‌های عمرانی افزایش یافته که این موضوع به رشد اقتصادی کشور کمک قابل توجهی می‌کند.

کالابرگ الکترونیک  مسکن موقت است

حجت‌الاسلام والمسلمین کمیل قنبرزاده، عضو شورای سیاست‌گذاری مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه درباره حذف ارز ترجیحی اظهار کرد: من معتقدم که حذف ارز ترجیحی یک ضرورت بود اما به شرطها و شروطها، یعنی اینکه زیرساخت‌‎هایی باید از قبل فراهم می‌شد که متأسفانه این زیرساخت‌ها از قبل فراهم نشده و به همین خاطر آسیب‌هایی را برای اقتصاد به همراه دارد. مدیر مرکز جامع علوم اسلامی ادامه داد: ازجمله اینکه پیوست حمایت از تولید در این تصمیم به روشنی مشاهده نمی‌شود. وقتی ارز ترجیحی از واردات کالا حذف می‌شود، توقع این است که همه آن صرف مصرف‌کننده نشود، بلکه بخشی از آن به سمت حمایت از تولید سرازیر شود تا کشور بتواند در این تولیدات به مرور قدرت تولید خود را افزایش دهد.  قنبرزاده با اشاره به مباحث حمایتی و نظارتی گفت: اساساً بحث ثبات اقتصادی و جلوگیری از یک شوک اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در این رابطه باید دولت در حوزه حمایت و نظارت به خوبی عمل کند تا این شوک به اقتصاد وارد نشود. وی با بیان اینکه زیرساخت‌های جراحی اقتصادی هنوز به‌طور کامل فراهم نشده است، بیان کرد: هرچند دولت نسبت به این جراحی اقتصادی خوش‌بین است، اما در این حوزه می‌شد کمی بیشتر تفکر کرد تا اجرای جراحی اقتصادی بدون نقص و ایراد اجرایی شود، چون ابهامات این طرح مقداری زیاد بوده و ضروری است که دولت به ابهامات پاسخ دهد.

 

ارسال نظر