سیاست

۱۴۰۰/۱۲/۱۷ - ۰۲:۲۸:۰۸
کد خبر: ۱۸۷۵۴۱

ماموریت جدید رییس‌جمهور به وزیر کشاورزی

رییس‌جمهور با اشاره به اهمیت کاهش تنش‌های موجود در جهان، تلاش همگانی برای ایجاد تعامل اقتصادی در جهت حفظ منافع ملت‌ها را ضروری دانست. در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رییسی رییس‌جمهور، گزارشی از بررسی وضعیت بازار و قیمت کالاها و مواد غذایی ارایه شد. در این گزارش با اشاره به ثبات نسبی قیمت اقلام خوراکی در هفته‌های اخیر لزوم استمرار تلاش و همکاری منسجم و نظام‌مند همه دستگاه‌های مسوول برای پایداری بیشتر و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها مورد تاکید اعضا قرار گرفت. در این گزارش به شرایط ناشی از تحولات اخیر و تاثیر آن بر نرخ کالاها و مواد غذایی در بازارهای جهانی اشاره و ابعاد آن بررسی شد. رییس‌جمهور به وزارت جهاد کشاورزی ماموریت داد با همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط موضوع تامین اقلام غذایی و کالاهای اساسی و اختصاص ارز لازم برای این بخش‌ها را پیگیری کنند. در این جلسه مقرر شد تیم اقتصادی دولت ظرفیت‌ها و فرصت‌های تعامل بازرگانی و اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی و موافقت‌نامه‌های امضا شده با مقامات دیگر کشورها را پیگیری و اجرایی کنند. رییس‌جمهور با اشاره به اهمیت کاهش تنش‌های موجود در جهان، تلاش همگانی برای ایجاد تعامل اقتصادی در جهت حفظ منافع ملت‌ها را ضروری دانست. همچنین در این جلسه گزارشی از بهبود شاخص‌ها در بازار بورس ارایه شد و دکتر رییسی تاکید کرد اقدامات منسجم‌تر و جدی‌تری در جهت حفظ منافع و سرمایه‌های مردم در بازار بورس انجام شود.

مسائل زیادی برای  حل کردن باقی مانده است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در یک‌ کنفرانس خبری در پی برگزاری جلسه شورای حکام و سفر اخیری که به ایران داشته است، گفت: در ایران درباره مسیر پیش رو در تعاملات ایران و آژانس توافق شده است که رضایت کلی درباره آن وجود دارد. رافائل گروسی در پاسخ به سوالی درباره نقش آژانس در زمینه مذاکرات وین با اشاره به اینکه آژانس عضو مذاکرات نیست، گفت، ما در جریان مذاکرات حضور داریم و نظراتمان را ارایه می‌دهیم، واضح است اگر توافقی انجام شود، آژانس کار زیادی پیش رو خواهد داشت. او همچنین با اشاره به توافق‌های موقتی که در مدت کاهش گام به گام پایبندی ایران به تعهدات داوطلبانه‌اش در توافق هسته‌ای پس از خروج امریکا از برجام انجام شده بود و کارهایی که آژانس پس از اجرایی شدن کامل برجام در پیش خواهد داشت، گفت: توان ما در بازرسی محدود شده بود و ما کورکورانه پیش می‌رفتیم. شکافی ایجاد شده است که ما باید مطمئن شویم در این بین چه اتفاقاتی در حال رخ دادن بوده است که ما قادر به راستی‌آزمایی آن نبوده‌ایم. گروسی در این باره گفت: مسائل زیادی وجود دارد که باید برطرف کنیم. گروسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا میان ایران و آژانس درباره تداوم همکاری آن دو در صورت انجام شدن یا انجام نشدن توافق در مذاکرات وین برای احیای برجام (توافق هسته‌ای) صحبتی شده است یا نه، تشریح کرد که «ما با ایران همیشه در حال گفت‌وگو هستیم»، چون همیشه مسائلی وجود دارد که در غیاب توافق هم آژانس باید آنها را بررسی کند.  به گفته گروسی، آن‌چه در مذاکرات طرفین مورد توافق قرار می‌گیرد، توافقی پیچیده خواهد بود که توالی اموری که باید برای اجرای توافق انجام بگیرد، خواهد داشت، بین این مراحل فعالیت‌های متعددی باید انجام شود، اقداماتی (هسته‌ای) وجود خواهد داشت که باید از سوی ایران اجرا شود و آژانس هم وظیفه راستی‌آزمایی آنها را بر عهده خواهد داشت.

جلسه اعضای دولت تدبیر و امید

رییس دولت دوازدهم تاکید کرد: مهم نیست که این توافق را چه کسانی احیا می‌کنند یا چه کسانی مذاکره می‌کنند، مهم آثار و تبعات آن است که باید در رشد کشور مشاهده شود. علی ربیعی درباره جلسه اخیر برخی اعضای کابینه تدبیر و امید با هدف بررسی برخی مسائل روز و از جمله، مواضع رییس‌جمهور سابق و اعضای دولت او پیرامون مذاکرات کنونی وین و توافق احتمالی برجامی نوشت: چند روز پیش نوشتم مشکلات بنیادین ما نقصان در سامان سیاسی است. احزاب قدرتمند شناسنامه‌دار و با برنامه‌ای وجود ندارند که خط‌کشی برای قضاوت و معیار درباره سیاست‌ها، برنامه‌ها و عملکردها به دست دهند. اکثر انتخابات‌ها به‌ویژه ریاست‌جمهوری در یک ناشناختگی و ابهام و اقبال یک‌باره مردم نتیجه داده و از سویی گویی نفی گذشته توسط برخی جناح‌ها و به قدرت رسیدگان به یک سنت و کنش سیاسی تبدیل شده است. به هر ترتیب یک جامعه موفق هرگز تجربیات مدیران ارشد خود را نادیده نمی‌گیرد. تجربه‌های انباشته بخشی از سرمایه نظام‌های پویا محسوب می‌شود. شنبه‌شب با تعداد زیادی از اعضای دولت دوازدهم و رییس‌جمهور پیشین جلسه‌ای آنلاین داشتیم. هرچند این روزها برخی همین جلسات را تاب نمی‌آورند و برای آن عبارات و اصطلاحاتی به‌کار می‌برند. این اولین حضور من از چند جلسه برگزارشده اعضای دولت دوازدهم بود و مناسب دیدم گزارشی از این جلسه را بیان کنم. در این دیدار در خصوص برخی از مباحث روز مانند نگرانی فزاینده مردم از عدم گسترش پهنای باند و علل کندی اینترنت بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت. همچنین گزارشی از بودجه و وضعیت اقتصادی کشور نیز در جلسه ارایه شد. مساله اوکراین نیز از موضوعات جلسه بود اما بحث برجام و اقدامات صورت گرفته برای احیای آن کانون اصلی گفت‌وگوها بود.  انگیزه اصلی من از این گزارش نیز مواضع اعضای دولت دوازدهم و رییس‌جمهور پیشین در این زمینه است. روحانی در این باره گفت که «مذاکرات هسته‌ای و احیای برجام» مهم‌ترین اتفاق و مساله کشور در چند ماه اخیر است.

 

ارسال نظر