سیاست

۱۴۰۰/۱۱/۱۸ - ۰۲:۳۲:۰۱
کد خبر: ۱۸۶۷۰۶

اولویت حل مسائل اقتصادی مردم است

بهادری جهرمی گفت: امروز مردم کاملا به حقوق خود آگاه هستند و اجازه نمی‌دهند حقوق اصلی و بنیادین آنها مورد خدشه واقع شود.

علی بهادری جهرمی، برنامه‌ریزی صحیح برای گام دوم انقلاب را منوط به شناخت راه طی شده در چهل سال گذشته دانست و گفت: در حوزه‌های متعددی از جمله فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی، اجتماعی، اقتصادی و علمی می‌توان عملکرد انقلاب اسلامی و همچنین مردم را در گام نخست ارزیابی کرد.

وی به مقایسه حوزه علمی در ابتدای انقلاب و شرایط کنونی پرداخت و اظهار کرد: تعداد دانشجو، تعداد دانش‌آموز، میزان در دسترس بودن آموزش‌ها پیش و بعد از انقلاب اساسا قابل قیاس نیست. وقتی انقلاب پیروز شد به دنبال نهضت سوادآموزی بودیم تا سواد ابتدایی خواندن و نوشتن را بتوانیم توسعه دهیم تا 

عقب ماندگی چند ده ساله را جبران کنیم.

سخنگوی دولت سیزدهم غالب جوانان و مردم امروز کشور را دارای تحصیلات دانشگاهی دانست و عنوان کرد: تعداد اعضای هیات علمی کشور بالای ۹۰ هزار نفر است. تعداد مقالات دانشگاهی در نشریات معتبر جهانی رکورد شکن بوده است. در بعضی از حوزه‌ها همچون شبیه‌سازی و نانو فناوری پیشرفت‌های چشمگیر داشته ایم؛ در حالی که تعداد کشورهایی که در این زمینه‌ها حرفی برای گفتن دارند انگشت شمار هستند که ایران جزو این کشورها است. بهادری جهرمی با اشاره به اینکه نخستین دستاورد بعد از پیروزی انقلاب تدوین قانون اساسی بود بیان کرد: در قانون اساسی برای مردم حقوقی در نظر گرفته شده است که حق تجمعات، تشکیل احزاب، حق تحصیل، تامین اجتماعی، آموزش و پرورش رایگان و اعطای حق خواهی به مردم در مقابل حاکمیت بخشی از آنها محسوب می‌شوند. وی تصریح کرد: امروز بعد از چهل سال از انقلاب اسلامی وضعیت به گونه‌ای است که مردم کاملا به حقوق خود آشنا هستند. در گذشته، مردم شناختی از حق دسترسی به اطلاعات نداشتند اما امروز نه تنها شناخت دارند بلکه حقوق خود را تثبیت شده می‌دانند و مردم مطالبه‌گر آن هستند. در حقیقت اگر جایی کوتاهی صورت بگیرد، مردم اجازه نمی‌دهند حقوق اصلی و بنیادین آنها مورد خدشه واقع شود زیرا روش صیانت از حقوق خود را به خوبی می‌دانند.

سخنگوی دولت با تاکید بر ضرورت اعتماد به قدرت مردم در کشور گفت: بدون توجه و برنامه‌ریزی روی حمایت مردم اگر بخواهیم اقدامی انجام دهیم قطعا راه به جایی نخواهیم برد زیرا اصلی‌ترین سرمایه جمهوری اسلامی ایران، مردم است. طبیعتا اولویت امروز حاکمیت، حل مسائل و مشکلات اقتصادی مردم است زیرا دشمن، اقتصاد کشور را مورد هدف قرار داده است.

وزیر امور خارجه: 

به دنبال توافق محدود نیستیم

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگویی به سوالاتی درباره روند مذاکرات وین پاسخ داده و گفت، ایران در این مذاکرات به دنبال توافقی خوب است و ملاک آن رفتار عملی طرفین مذاکرات است، نه اظهاراتی که صرفا روی کاغذ مطرح می‌شوند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره بحث‌هایی که پیرامون تعیین پیش‌شرط برای به توافق رسیدن در مذاکرات وین مطرح است، گفت: ما هیچ پیش‌شرطی را از طرف امریکایی دریافت نکرده‌ایم و اساسا مذاکرات ما روندی را دارد که موضوع پیش‌شرط در آن مطرح نیست. من نمی‌دانم خبری که منتشر شده، چگونه است. ولی تا این زمانی که باهم صحبت می‌کنیم، موضوع پیش‌شرط مطرح نیست و ما متن یا پیشنهادی را در چارچوب پیش‌شرط هم دریافت نکرده‌ایم و قطعا این مذاکرات بر مبنای نقطه نظرات کارشناسی و توافقاتی که نتیجه‌ نهایی آن رسیدن به یک توافق خوب در راستای تامین منافع ملت و کشورمان باشد، پیش خواهد رفت.

امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود بخشی از تحریم‌ها لغو شده‌اند، آیا این خبر صحت دارد و این تحریم‌ها کدام موارد هستند، گفت: اقداماتی که روی کاغذ انجام می‌شود، اقدامات خوبی می‌تواند باشد، یعنی هر فرمان اجرایی یا اقدامی که تحریم‌های وضع‌شده پس از خروج امریکایی‌ها از برجام را مجددا به حالت قبلی خود و رفع تحریم‌ها بازگرداند، از نظر ما اقدام خوبی قلمداد می‌شود. اما آنچه برای ما مهم است، عمل طرف امریکایی‌ است.

او در این راستا افزود: ما نگاه می‌کنیم ببینیم روی زمین چه اتفاقی به وقوع می‌پیوندد. برای ما مهم این است که رفتار عملی امریکایی‌ها در لغو تحریم‌ها را بتوانیم به‌طور ملموس و عینی مشاهده کنیم. آن‌چه برای ما مهم است، نتیجه مذاکراتی است که در مذاکرات وین دنبال می‌کنیم و توافقی که در آن‌جا حاصل خواهد شد. البته امریکایی‌ها از طریق برخی واسطه‌ها پیام‌های مکرری را برای ما می‌فرستند و مدعی‌اند که ما دارای حسن نیت هستیم. ما در روند فعلی مذکرات، ابتکار جدی و قابل توجهی را تا الان از طرف امریکایی ندیده‌ایم. ابتکار هم از نظر ما ابتکاری است که باید در مذاکرات ۱+۴ و از طریق Non-paper‌هایی که به واسطه اتحادیه اروپا بین ما و امریکایی‌ها تبادل می‌شود، قابل مشاهده باشد یا در عمل ما شاهد لغو بخشی از تحریم‌ها باشیم. لذا برای ما، ملاک رفتار عملی امریکاست. امیرعبداللهیان در پاسخ به سوالی درباره اینکه ایران ممکن است توافقی دو ساله انجام دهد و آیا ممکن است توافقی انجام شود که تاریخ داشته باشد، گفت: ما به دنبال یک توافق خوبیم. به دنبال توافق موقت و محدود نیستیم.

 

ارسال نظر