اقتصاد کلان

۱۴۰۰/۱۰/۲۶ - ۰۱:۲۹:۱۹
کد خبر: ۱۸۵۹۷۵

افزایش 40 درصدی منابع یارانه‌ها

رییس کمیته هدفمندی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق بودجه از افزایش 40 درصدی منابع هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال آینده نسبت به سال 1400 خبر داد. حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌‌الدینی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: منابع هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال 1401 نسبت به سال جاری 40 درصد و نسبت به سال قبل 111 درصد افزایش یافته است. وی با بیان اینکه 470 هزار میلیارد تومان منابع حاصل از هدف‌مندی یارانه‌ها در سال 1401 است، افزود: از این میان حدود 30 هزار میلیارد تومان برای مالیات بر ارزش افزوده به حساب خزانه واریز می‌شود و حدود 70 هزار میلیارد تومان نیز صرف هزینه‌های بخش انرژی می‌شود. رییس کمیته هدفمندی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق بودجه اظهار داشت: همچنین در بودجه سال آینده 73 هزار میلیارد تومان از این بخش برای پرداخت یارانه نقدی در نظر گرفته شده و 106 هزار میلیارد تومان نیز سهم خرید گندم و داروست و 66 هزار میلیارد تومان نیز برای نهاده‌های دامی در نظر گرفته شده است. میرتاج‌الدینی خاطرنشان کرد: سایر منابع درآمدی این بخش نیز در اختیار نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی به منظور هزینه برای اقشار ضعیف جامعه قرار می‌گیرد. وی افزود: ما در کمیته هدف‌مندی یارانه‌ها به دنبال افزایش منابع در این بخش هستیم و در مرحله دوم جزییات تخصیص و نحوه هزینه‌کرد این اعتبارات در دستورکار ماست. با این توضیح که تقسیم‌بندی و تخصیص اعتباری که پیش از این بوده سر جای خود است و نحوه تخصیص به شکل جدید همچون کارت اعتباری خرید و امثال آن جزو مواردی است که در دستورکار قرار دارد.

شرط مجلس برای حذف ارز4200 تومانی

رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: مجلس تا زمانی که به یک راهکار متقن برای آسیب نرسیدن به معیشت مردم با حذف ارز ترجیحی نرسد، در این زمینه گام بر نمی‌دارد. حمیدرضا حاجی‌بابایی با اشاره به مباحث مطروحه پیرامون حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین برخی از کالاهای اساسی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، بیان کرد: ما در حال بررسی راهکارهای گوناگون برای اجرای این موضوع هستیم و هر وقت در کمیسیون تلفیق به راهکار نهایی رسیدیم و جمع‌بندی نیز صورت گرفت نتیجه را اعلام می‌کنیم. اولویت اصلی ما این است که آسیبی در این حوزه به مردم وارد نشود. وی ادامه داد: ما تا زمانی که به یک راهکار متقنی نرسیم که با حذف ارز، معیشت مردم آسیب نمی‌بیند، نمی‌توانیم نسبت به این امر اقدام کنیم. رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ اظهار کرد: ما دنبال راهکار هستیم و باید جزییات هر راهکار با دقت مورد بررسی قرار گیرد و به استحکام فکری و برنامه‌ای برسیم آنگاه در این زمینه تصمیم‌گیری کنیم. رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: سمت و سوی مجلس در صورت توافق برای حذف ارز ترجیحی برای تامین برخی از کالاهای اساسی بیشتر به سمت ارایه کالا برگ است تا اینکه به مردم یارانه پرداخت شود. هنوز جمع‌بندی صورت نگرفته است، اما مجلس به دنبال این است که آسیبی به مردم وارد نشود. حاجی‌بابایی تاکید کرد: اگر به این نتیجه رسیدیم که یارانه به مردم داده شود، بحث تجمیع یارانه‌ها نیز باید مورد بررسی قرار گیرد و باید مشخص شود چه دهک‌هایی چگونه مورد حمایت قرار می‌گیرند و چه میزان یارانه به چه دهک‌هایی تعلق گیرد، اما در گام اول ما باید به یک راهکار متقن برسیم.

چهار میلیارد دلار کنسرسیوم نهایی شد

وزیر اقتصاد اعلام کرد: حدود چهار میلیارد دلار کنسرسیوم متشکل از بانک‌های سراسر کشور در حال نهایی شدن است که به زودی در این رابطه اطلاع‌رسانی خواهد شد. سیداحسان خاندوزی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه ساخت خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی از رفسنجان به مشهد در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه دیدار وزیر امور خارجه با همتای چینی به عنوان نقطه شروع و نویدبخش است که در ماه آینده نه فقط در لایه کلیات بلکه در تفاهم‌های بلندمدت در حوزه بخشی نیز وارد انعقاد قراردادهایی می‌شویم، اظهار کرد: تا زمانی که تفاهم‌های بخشی شروع نشود، ثمرات تفاهمات ۲۵ ساله برای هیچ یک از دو طرف قطعی نخواهد بود؛ اراده سیاسی جدی دولت سیزدهم این است که در کنار آن بتوانیم با سایر شرکای راهبردی نیز وارد تعاملات بلندمدت شویم که ظرف دو تا سه سال آینده ثمرات آن را خواهیم دید. وزیر اقتصاد گفت: به ثمر نشستن تفاهم ایران و چین فرآیندی است که در چند ماه اخیر دستگاه‌های مختلف درگیر آن بوده و جلسات متعددی در این باره در هر کدام از وزارتخانه‌ها در حوزه بخشی برگزار شده و اکنون در حال نهایی شدن است. وزیر اقتصاد درباره پروژه‌ای که امروز انعقاد قرارداد آن صورت گرفت، اظهار کرد: در سال‌های اخیر برای تامین مالی پروژه‌های نفتی از محل منابع خارجی دچار مشکل و تنگنا بودیم اما اکنون نشان دادیم که روش تامین مالی پروژه‌های بزرگ و ملی از داخل کشور هم میسر و باب آن باز است و با سرعت بیشتری انجام می‌شود. خاندوزی با تاکید بر اینکه خط لوله امروز یکی از پروژه‌هایی است که به جهت تامین امنیت انرژی شرق کشور بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: از برکات حاشیه آن این است که از تردد روزانه ۱۰۰۰ تانکر در جاده‌های شرقی کشور کاسته می‌شود. همچنین مساله انتقال فرآورده ضابطه‌مند خواهد شد و فرصت قاچاق فرآورده نیز کاهش می‌یابد.

 

ارسال نظر