به عراقچی اختیار بدهیم توافق نهایی است

۱۴۰۰/۰۴/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۶۸۲
به عراقچی اختیار بدهیم توافق نهایی است

تعادل |

رییس‌جمهور در جلسه دیروز هیات دولت به تندی از برخی مخالفان دولت انتقاد کرد و گفت ما کشور را بدون نفت اداره کردیم اما حتی یک نفر نگفت خسته نباشید. حسن روحانی همچنین در اظهاراتی عنوان کرد که اینکه غصه می‌خوریم چرا مشارکت ۴۸ درصد شده و مثلا ۵۸ درصد نشده برای این است که صندوق و رای مردم مهم است و تاثیر دارد.اگر حضور مردم کمرنگ شد باید بنشینیم و دلایل آن را مشخص کنیم تا دیگر این اتفاق نیفتد. البته نباید دلایل من‌درآوردی بتراشیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی رییس‌جمهوری اسلامی ایران در جلسه هیات دولت با اشاره به برگزاری انتخابات و پیروزی ابراهیم رییسی گفت: «من همان صبح شنبه تلفنی به آقای رییسی تبریک گفتم و به دیدارش رفتم. امروز هم با آقای رییسی رییس‌جمهور منتخب جلسه دوم خود را داریم و این جلسات را ادامه می‌دهیم.»

او با اشاره به انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری گفت: اصل انتخابات بسیار مهم و به یک مفهوم از ارکان نظام است. اگر گفتیم جمهوریت رکن بزرگ نظام است، جمهوریت بدون انتخابات حاصل نخواهد شد امکان ندارد بگویید جمهوریت داریم ولی در آن انتخابات نیست. روحانی اضافه کرد: «جمهوریت یک پایه بسیار مهم در کنار اسلامیت است و تمام توان ما باید این باشد که این پایه‌ها را حفظ کنیم. این پایه‌ها متزلزل شود کل نظام ما متزلزل می‌شود.»

او گفت: اسلامیت به این نیست که شعار دهیم و حرف بزنیم، قرآن بخوانیم و بگوییم ما مسلمان هستیم. آنچه اسلامیت، اخلاق و رفتار اسلامی است. در اخلاق و رفتار اسلامی، راستگویی، صداقت، احترام به شخصیت به مردم، حسن ظن به مردم داشتن، آبروی مردم را پایمال نکردن مهم و اساسی است.

رییس‌جمهوری تاکید کرد: اما مساله جمهوریت کمی آسان‌تر از اسلامیت است. باید مردم را سهیم و شریک کرد. در جمهوریت اگر بتوانید ۵۰ درصد مردم را سهیم کنید این کار حداقلی است. اگر بتوانید ۷۰ درصد مردم را سهیم کنید به نقطه قابل قبولی رسیدید اما اگر توانستید ۹۰ درصد مردم را سهیم کنید به نقطه اوج رسیده‌اید. او گفت: ما باید در انتخابات فضا را باز بگذاریم و مردم را به آغوش بکشیم، طرد مردم که هنر نیست.

رییس‌جمهور با اشاره به کاهش مشارکت در انتخابات افزود: اینکه غصه می‌خوریم چرا مشارکت ۴۸ درصد شده و مثلا ۵۸ درصد نشده برای این است که صندوق و رای مردم مهم است و تاثیر دارد.اگر حضور مردم کمرنگ شد باید بنشینیم و دلایل آن را مشخص کنیم تا دیگر این اتفاق نیفتد. البته نباید دلایل من‌درآوردی بتراشیم. او از اینکه گفته می‌شود مشکلات اقتصادی مردم عامل کاهش مشارکت در انتخابات بوده است انتقاد کرد و گفت: «وضع مردم سیستان و بلوچستان که از همه سخت‌تر است در آنجا مشارکت بیشتر بوده و در شهرهایی مشارکت کمتر بوده که وضع زندگی شان بهتر است. اینکه در خارج از کشور هم مشارکت کم بوده به خاطر وضع بد زندگی شان بوده است؟ باید به گونه‌ای حرف بزنیم که درست باشد.. او افزود: جنگ اقتصادی و کرونا از عوامل بوده و یک‌سری مسائل دیگر هم بوده است مثل شیوه و نحوه‌ای که کاندیداها چیده شدند اما به هر حال نباید با نظام و صندوق قهر کنیم بلکه باید بنشینیم برای انتخابات بعدی این موضوع را حل کنیم. مشارکت مردم راه‌حل دارد و روشن هم هست که باید آن را تعقیب کنیم. 

روحانی از برگزار‌کنندگان انتخابات تشکر کرد و همچنین انتقادات از برخی اشکالات و اختلال در روند انتخابات را زیر سوال برد. او گفت: اینکه در صندوقی نیم ساعت کسی معطل شود به دلیل آن کل انتخابات را زیر سوال ببریم یعنی به خاطر یک دستمال بخواهیم قیصریه را به آتش بکشیم، عقل و انصاف کجا رفته است؟ رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش انتقادات به دولتش را رد کرد. او گفت: «عده‌ای هی می‌گویند که نگاهتان فقط به برجام بوده. نمی‌دانم این برجام چه نیشی به اینها زده که نمی‌توانند تحملش کنند. اگر فقط نگاهمان به برجام بود پس این همه صادرات و واردات و این همه سازندگی چگونه در این سه سال و نیم جنگ اقتصادی صورت گرفت؟ او افزود: ما کشور را بدون نفت اداره کردیم که در تاریخ صد سال اخیر بی‌سابقه است اما یک نفر به دولت خسته نباشید نگفت. » روحانی همچنین با اشاره به اظهارات رییسی در نشست خبری خود گفت: خوشحال شدم که دیدم که رییس‌جمهور منتخب گفته که در دولت بعدی به دنبال شایسته سالاری هستیم و به دنبال حزب و جناح نیستیم. خب بسیار خوب الحمدلله از مرداد مردم خواهند دید که دولتی معرفی خواهد شد که فقط از یک جناح خاص نیست. این بسیار خوب است و ما هم استقبال می‌کنیم. 

  به عراقچی اختیار بدهیم، در عرض چند روز توافق نهایی می‌شود

رییس‌جمهوری عنوان کرد: اگر بخواهند همین امروز می‌توانیم تحریم را تمام کنیم. همین امروز -دوم تیر- می‌توانیم تحریم را تمام کنیم. برویم و همین الان اختیارات را به دکتر عراقچی بدهیم، او هم به وین برود در عرض چند روز توافق را نهایی کند، اعلام شود، تحریم هم برداشته شود. روحانی بیان کرد: ما کارمان را انجام دادیم. یک‌سری پیچ و خم و گرفتاری‌های سیاسی دارد که نمی‌خواهم الان وارد آن شوم. این مردم الان روحیه‌ای دارند و نشاطی پیدا کرده‌اند و نمی‌خواهم نشاط مردم از آنها گرفته شود.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزود: بیش از صدهزار میلیارد تومان پول پرقدرت را ضربدر ۷ کنید ۷۰۰ هزار میلیارد تومان برای اینکه بانک‌ها را درست کنیم صرف کردیم. چه کسی گفت دولت وسط این مشکلات، با عمل جراحی بزرگ، بانک‌ها را سامان داد و شفافیت را به وجود آورد. چه کسی گفت این دولت بود که جلوی فساد ایستاد. با دادگاه نمی‌شود جلوی فساد را گرفت. با شفافیت می‌توان جلوی فساد را گرفت. این ما بودیم که با فساد جنگیدیم و روبروی آن ایستادیم. رییس‌جمهوری ادامه داد: امروز سامانه تجارت نشان می‌دهد چه کسی از بانک مرکزی پول گرفته و از کدام کشور خرید کرده و کالای او کجا است. چه زمانی به بندر و گمرک، انبار و بازار شهر می‌رسد. این شفافیت را چه کسی درست کرد؟ این کار بزرگ و عظیمی که این دولت برای مبارزه با فساد انجام داد کسی می‌تواند ادعا کند که می‌تواند؟  روحانی افزود: همش می‌گویند اینها به برجام نگاه کرده‌اند؟ بله. به برجام هم نگاه کردیم. چرا نمی‌گویید که پارس جنوبی را چه کسی تکمیل کرده است؟ غرب کارون را چه کسی توانست به این مرحله برساند؟ چرا اینها را نمی‌گویید؟ فلرها را چه کسی جمع کرد. ۶۰ درصد فلرها الان جمع شده است چه کسی این کار را کرد؟ گوره جاسک که به زودی خواهید دید، کدام دولت انجام داد. کدام دولت آب را به شرق کشور برد. کدام دولت ۵۷ سد ملی را به ثمر رساند. چرا نمی‌گویید که این دولت و مردم این کار را کردند. او تاکید کرد: وقتی می‌گوییم دولت، مردم فکر می‌کنند که مال حسن روحانی است. روحانی یک نوکر کوچک است. دولت میلیون‌ها آدم است. این همه کارگر و کشاورز همه تلاش کردند که به این نقطه رسیدیم. 

روحانی گفت: زمانی که رییس‌جمهوری شدم دو تا سه نفر از وزیران من عضو ستاد رقیب بودند. می‌خواستم دعوت کنم گفتند که آنها در ستاد رقیب بودند که گفتم باشد تشخیص داده آنجا بهتر است مشکلی ندارد. از آنها دعوت کردم و الان در دولت من وزیر هستند. افرادی بودند که در دوران فعالیت انتخاباتی لااقل کمک من نبودند من آنها را دعوت کردم. این حرفها یعنی چه؟ ما همه در یک کشوریم و همه هدف واحد داریم.. او همچنین با بیان اینکه پیشرفت، ثبات، امنیت و توسعه کشور اصل اینها است و همه را باید سهیم کنیم گفت: دولتی که از جناح‌های مختلف دور میز آن حضور دارند آن دولت قوی و مقتدرتر است و امیدواریم که اینچنین خواهد شد.

 

ارسال نظر