هیچ فردی به برجام اضافه نمی‌شود

۱۳۹۹/۱۱/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۵۷۷۴

رییس‌جمهور خطاب به جامعه جهانی تاکید کرد: هیچ‌بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه هیات دولت اظهار کرد: باید خدمت جامعه جهانی و مخصوصا کشورهای برجام که حالا ۱+۴ هستند یا در آینده ممکن است 1+5 باشند به صراحت بگویم هیچ‌بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد؛ ۵+۲ یا ۵+۳ نمی‌شود و این حرف‌های ناروا نباید گفته شود.

وی ادامه داد: برای این توافق سال‌ها فعالیت و مذاکره شده تا به این توافق رسیده‌اند، این توافق چیزی نیست که به سادگی به دست آمده باشد. اگر می‌خواهند به توافق بیایند اهلا و سهلا و اگر نمی‌خواهند هم اهلا و سهلا بروند دنبال زندگی شان؛ به هر حال ما کار خودمان را انجام می‌دهیم. احساس ما این است که افکار دنیا و سیاستمداران جهان و حتی سیاستمداران در خود امریکا معتقدند که برجام می‌تواند برای امنیت، صلح و پیوند جامعه و تعامل کشورها مفید باشد و ما هم بر این مبنا حرکت می‌کنیم و پیش می‌رویم.

روحانی افزود: امریکایی‌ها باید بدانند آنها تا امروز ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ هستند و هی بحث برجام نکنند. این بحث ایران نیست بلکه قطعنامه مورد اتفاق شورای امنیت سازمان ملل است و شما هر لحظه که صبر کنید جرم بالایی انجام داده‌اید. چون ۲۲۳۱ را نقض کرده‌اید، پس به قانون و مقررات بین‌المللی برگردید؛ البته اگر برگشتید ما هم به‌‌‌طور کامل به تعهداتمان عمل خواهیم کرد ولی ما قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض نکردیم که حالا بیاییم اصلاح کنیم. ما از قطعنامه خارج نشده‌ایم که بخواهیم به آن برگردیم.

رییس‌جمهور در ادامه یادآور شد: من پیش از این هم گفته‌ام 7 صندلی بوده که ما 6 تا روی آن نشسته‌ایم ولی یکی جنون ادواری گرفت و بیرون رفت. حالا یک ذره عقل پیدا کرده و آن جنون ادواری تمام شده پس به صندلی برگردد. به بقیه چه کار دارد. بقیه که سرجایشان نشسته‌اند. امریکایی‌ها باید به قطعنامه ۲۲۳۱ و مصوبه شورای امنیت باز گردند. ما هر گونه حسن نیتی ببینیم پاسخش حسن نیت است. هر گونه اقدام در مقام عمل ببینیم پاسخش اقدام در مقام عمل است و اگر تعهد کامل ببینیم از طرف ما هم تعهد کامل خواهد بود.

روحانی ادامه داد: ما با همه توان برای اینکه فشار اقتصادی مضاعف نشود در حال تلاش هستیم. در همین یک ماه گذشته که به آمار اقتصادی مراجعه کنیم، روند کاهنده در رشد تورم و روند افزاینده در رشد اقتصادی با وجود همه فشارها و مشکلاتی که بوده و به دولت وارد می‌شود را شاهد هستیم. شما ببینید در این دو ماه چقدر وقت صرف کردیم و دولت و مجلس برای بودجه تلاش کردند اما در نهایت حاصل جمع آن صفر شد و همه‌چیز روی هوا رفت.

رییس‌جمهور با اشاره به آنچه دیروز در موضوع بودجه در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد، خاطرنشان کرد: ما طبق زمان و قانون بودجه را تقدیم مجلس کردیم و در ستاد اقتصادی دولت جلسات زیادی را به بودجه اختصاص دادیم و در حد توان مان بهترین بودجه تهیه و تقدیم مجلس شد. توقع ما این بود که روند بودجه طی و تصویب شود. البته حق نمایندگان است که بودجه‌ای را تصویب یا رد کنند و ما نمی‌توانیم به آنها بگوییم چه کار کنند. وی ادامه داد: اما در این بودجه دیدید دو ماه حرف‌هایی زده و مصاحبه‌ها و وعده‌هایی داده شد و تخریب‌هایی صورت گرفت که اگر رسانه‌ای یا نماینده‌ای گفت، مورد انتظار ما نبود. ما می‌خواستیم بودجه در کمیسیون‌ها و صحن کامل‌تر شود، اما متاسفانه اهداف ما در بودجه مورد توجه نمایندگان در کمیسیون تلفیق قرار نگرفت. هدف ما بالا بردن ارزش پول ملی بود که اگر در سال آینده دلار ۱۲ هزار یا ۱۶ هزار تومان شد بودجه ما لنگ نشود. اگر بودجه را بر مبنای ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی ببندیم و ارز پایین بیاید می‌خواهی چه کار کنی؟ این می‌شود درآمدی که واقعی نیست. وی اضافه کرد: من از موضوعی نگران بودم و می‌ترسیدم و متاسفانه همان اتفاق هم افتاد و آن موضوع این بود که صدا و سیما مصوبات کمیسیون تلفیق را تبلیغ کند و این موضوعات به میان مردم برود و بازار به هم بریزد و خراب شود و در آخر هم تصویب نشود. دیدیم که همان شد و نمایندگان آن مصوبه کمیسیون تلفیق را رد کردند. مصوبه کمیسیون تلفیق ربطی به آنچه دولت نوشته ندارد و زمین تا آسمان با آن فرق دارد؛ چرا که همه‌چیز آن را به هم ریخته است و اگر تصویب می‌شد آثارش خطرناک بود. روحانی در ادامه تاکید کرد: آنچه کمیسیون تلفیق تهیه کرده بود نه با واقعیت منطبق بود و نه برای معیشت مردم متناسب بود و نه متناسب با شکستن تحریم‌ها بود. مجلس هم آن را رد کرد که حق مجلس بود. اگر به دولت می‌آمد هم با آرای بالاتری نسبت به مجلس در دولت رد می‌شد و در نهایت باید به شورای نگهبان می‌رفت که با همین روند در شورای نگهبان هم رد می‌شد، چون شاکله آن به هم ریخته بود. رییس قوه مجریه با اشاره به این موضوع که مانند این اتفاق پارسال هم صورت گرفت یادآور شد: پارسال بعد از این اتفاق رییس مجلس آمد و گفت که گزارش در صحن رد شده و باید به کمیسیون تلفیق برگردد و آن را اصلاح کند. چرا عین آن کار پارسال امسال نشده است؟ اینکه دولت دوباره اصلاحیه بنویسد از کجا آمد؟ این رویه و قانون نبوده و مگر رنگ آسمان از پارسال تا حالا عوض شده که چنین اتفاقی افتاده؟ درست است اسم مجلس از دهم به یازدهم فرق کرده اما مجلس، قانون و ایین نامه همان است. دولت رسما به مجلس اعلام می‌کند استنباط ما از آنچه در ایین نامه راجع به برنامه نوشته شده این است که بودجه به کمیسیون تلفیق برگردد و مجددا بررسی شود. امروز هم نقطه نظرمان را به مجلس اعلام می‌کنیم و امیدواریم با همکاری هم به نقطه مطلوب برسیم.

 

ارسال نظر