تا اواخر اسفند نیازمند مراعات بیشتر مردم هستیم

۱۳۹۸/۱۲/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۷۲۴
تا اواخر اسفند نیازمند مراعات بیشتر مردم هستیم

تا چه زمانی می‌توان نسبت به ریشه‌کن کردن کرونا امیدوار بود؟ با استفاده از چه مکانیسم‌های نظارتی می‌توان با کمترین آسیب دوران پیک بیماری را پست سر گذاشت؟ رفتارهای مقابله‌ای با کرونا تا چه تاریخی ادامه خواهد داشت؟و... این پرسش و پرسش‌هایی از این دست این روزها به تناوب در محافل عمومی و فضاهای ارتباطی مطرح می‌شوند اما پاسخ مستندی که بر اساس آن بتوان تصویری از چشم‌انداز  آینده به دست آورد هنوز داده نشده است. دیروز سخنگوی دولت ابعاد تازه‌ای از باید‌ها و نبایدهای مربوط به این بیماری را تشریح کرد. ربیعی با توصیه به مردم مبنی بر اینکه خرید لوازم بهداشتی در حد لازم باشد، خاطرنشان کرد: تا اواخر اسفند نیازمند مراعات و همراهی بیشتر مردم هستیم.  علی ربیعی، دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهوری و سخنگوی دولت در یادداشتی با عنوان «عزم و همکاری ملی در هفته پیک کرونا» نوشت: درجلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا چون بنا بر گزارش‌های واصله به تعبیر کارشناسان بیماری‌های عفونی و وزیر محترم بهداشت در روزهای آینده به سمت پیک بیماری خواهیم رفت؛ بنابراین ضرورت بسیج امکانات ملی و بالا بردن دقت و اعمال برخی سختگیری‌ها، تصمیماتی بود که در جلسه اتخاذ شد. او در ادامه تاکید می‌کند: پیش از این رییس‌جمهوری در جلسه هیات دولت گفته بود از روز شنبه کارها به روال عادی بازخواهد گشت؛ منظور رییس‌جمهوری در افواه و افکار عمومی به گونه دیگری برداشت شد درحالی‌ که برای حاضران جلسه و مسوولان امر این مساله به معنای روان شدن تصمیمات، پرهیز از تصمیمات متفرقه و متناقض، اجتناب از بخشی نگری و حاکم شدن انسجام و انضباط بیشتر در امور بود تا تصمیم‌گیری متمرکز و فرماندهی در ستاد ملی قوام یابد. منظور از عادی بودن برگشت به مصوبه تصمیم‌گیری متمرکز بود. ربیعی همچنین با اشاره به آمارهای مطرح شده؛ می‌نویسد: در جلسه دیروز ستاد ملی مبارزه با کرونا آخرین آمارهای مبتلایان و قربانیان کرونا بررسی و علت تناقضات آماری ارزیابی شد. یکی از این موارد آمار یک نماینده بود که مشخص شد مجموعه فوت‌شدگان شهر خود را مطرح کرده که به دلایلی غیر از کرونا درگذشته‌اند. همچنین درباره نسبت بین افراد مبتلا و فوت شده از کرونا در ایران دلایل علمی ارایه و معلوم شد این نسبت با معیارهای مشابه هم مطابقت دارد و به دلایلی که توضیح داده شد مخرج کسر در ایران با احتساب افرادی که درگیر شدند و دچار تشدید نشدند و ثبت نشده‌اند و...، نزدیک به شاخص نمونه‌های مشابه در جهان است. ستاد تصمیم گرفت که مدارس کشور تا روز دوشنبه تعطیل شود. روز دوشنبه درباره تمدید تعطیلی مدارس مجدد بررسی و تصمیم‌گیری خواهیم کرد. قرار شد وزیران آموزش و پرورش و ارتباطات و صداوسیما تمهیداتی بیندیشند که تعطیلی مدارس به منزله تعطیلی آموزش نباشد و چند ایده برای تداوم آموزش هم مطرح شد. در جلسه گزارش شد که برخی مراکز تجمع غیرضرور مثل برخی سالن‌های ورزشی کوچک تعطیل شوند و برخی افراد که از این رویه پیروی نمی‌کنند مطابق دستورالعمل‌ها با آنها برخورد شود.

   برنامه دولت برای افزایش مشارکت عمومی

اما برنامه دولت برای محدودسازی ساعات کاری ادارات و..چیست؟ ربیعی در این زمینه تاکید می‌کند: درباره فعالیت و ساعات کاری ادارات دولتی بحث‌های مفصلی صورت گرفت. اعضای جلسه بر ضرورت استمرار تولید و چرخش امور تأکید داشتند به شرطی که جامعه با مشکل روبه‌رو نشود و مسائل جاری زندگی مردم دچار کاستی نشود، مقرر شد در مرحله اول افراد آسیب‌پذیر دورکار شوند و در هر استان نیز استانداران به تناسب درباره کاهش یا کار منعطف تصمیم‌گیری کنند. درباره بهداشت در محیط کار بیش از گذشته با همکاری هر یک از دستگاه‌ها با وزارت بهداشت اقدام خواهد شد. یکی از مباحث مهم گزارشی بود که وزیر ارتباطات به جلسه ارایه داد. بر اساس یافته‌های مبتنی بر داده‌های الکترونیکی خط شیوع بیماری نشان داد که چگونه عدم مراعات افراد مبتلا یا مشکوک به ابتلا و سفرهای غیرضرور آنها موجب انتقال بیماری شده است. این نقشه می‌تواند مبنای شیوع‌یابی پیش‌نگر هم باشد. مقرر شد درباره ورود و خروج از شهرهای با ابتلای بالا، تصمیماتی سختگیرانه اتخاذ شود. در گام اول تیم‌های بهداشتی همراه با نیروی انتظامی در مبادی ورود و خروج شهرها مستقر و افراد مشکوک به سرعت قرنطینه خواهند شد. در این زمینه قرار شد در حمل و نقل عمومی الگوهای کنترلی بیشتری متناسب با شرایط مشخص و اعمال شود.

ربیعی اما حرف‌های امیدوار‌کننده هم مطرح می‌کند و خطاب به مردم می‌گوید: چنانچه توصیه‌های بهداشتی اجرا و ماندن در خانه و پرهیز از ارتباطات غیرضرور مراعات شود، شیوع بیماری به‌طور چشمگیری کاهش خواهد یافت. یکی از متخصصان ایمنی، آرامش روانی مردم همراه با رعایت بهداشت را در فرآیند پیشگیری از بیماری بسیار حیاتی می‌دانست. اقدامات ویران‌کننده ذهنی و اخبار جعلی به عنوان زمینه ساز گسترش ویروس عمل می‌کند. امروز رسالت رسانه‌های با مسوولیت اجتماعی این‌است که ضمن نقد دلسوزانه اجازه ندهند عده‌ای این بحران جهانی را که در ایران نیز گسترش یافته تبدیل به بازی با امنیت روانی مردم کنند.

 

ارسال نظر