تاکید دولت بر ضرورت تصویب لوایح «اف‌ای‌تی‌اف»

۱۳۹۸/۰۷/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۵۵۵۵
تاکید دولت بر ضرورت تصویب لوایح «اف‌ای‌تی‌اف»

در شرایطی که شایعه احضار و دستگیری برخی افراد در نهاد ریاست‌جمهوری که عصر روز یکشنبه از سوی نماینده مشهد مطرح شد جدای از رسانه‌های داخل کشور بازتاب‌های وسیعی در رسانه‌های بین‌المللی نیز پیدا کرده بود، سخنگوی دولت ادعای کریمی‌قدوسی مبنی بر دستگیری چند تن در نهاد ریاست‌جمهوری را کذب دانست و گفت: امیدوارم مقام‌های قضایی در پرونده ‌«آمدنیوز» اتهامات بی‌پایه‌ای که مایه تشویش اذهان عمومی می‌شود را مورد رسیدگی جدی قرار دهند.  علی ربیعی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به بازتاب وسیع سخنان رییس‌جمهوری در رسانه‌ها افزود: با وجود استقبال گسترده‌ای که از این مواضع در میان مردم و نخبگان صورت گرفت، معدود افرادی هم مانند همیشه برداشت‌های خاصی از این اظهارات کردند که براساس همان برداشت‌ها راه تخریب پیش گرفتند، حال آنکه آنچه رییس‌جمهور در چند سخن اخیرشان بدان اشاره کرده و می‌کنند، بی‌سابقه نیست و نه تنها پیش از این، چه به صورت علنی و چه غیر علنی در ارکان نظام جمهوری اسلامی بیان شده است.  وی با بیان اینکه رییس‌جمهوری در چند نکته راهبردی را مطرح کردند، گفت: نخست اینکه به ضرورت رشد و توسعه کشور اشاره کرد. موضوع مهمی که در علم اقتصاد به عنوان اقتصاد معیشتی بدون رشد و توسعه مطرح می‌شود.

  تعامل با جهان به معنای سازش نیست

ربیعی افزود: روحانی در مقام رییس دولت بارها اعلام کرده است که می‌توان یک زندگی اقتصادی محدود و کوچک داشت، اما بدون تعامل با جهان امکان استفاده از فرصت‌های جهان برای رشد و توسعه ملی وجود ندارد. مقصود از تعامل هم، سازش یا تسلیم نیست. رییس‌جمهور از تعامل سازنده برابر تقابل سخن گفت.   سخنگوی دولت ادامه داد: همین تعامل سازنده بود که در نیویورک سبب شد رییس‌جمهور به‌جای فرار از مذاکره، باب مذاکره سازنده را بگشاید و امریکا را از مدعی مذاکره به مذاکره گریزی متهم کند.  وی تاکید کرد: البته مساله اصلی اصلا مذاکره نیست. مساله اصلی این است که دشمن می‌خواهد ایران را تبدیل به کشوری ضعیف از حیث تجاری، صنعتی و مالی و اقتصادی تبدیل کند که طبعا کشوری با چنین وضعیتی قادر به پشتیبانی از یک ایران قدرتمند دفاعی و امنیتی نباشد.  ربیعی خاطرنشان کرد: ما نه‌تنها در بعد امنیتی و دفاعی سرآمد هستیم، بلکه در بعد معیشتی هم باید قدرت اول منطقه باشیم و اصولا هرکاری که می‌کنیم باید در یک امتداد و یک مسیر باشد.

  فشار حداکثری علیه ملت ایران شکست خورده است

ربیعی ادامه داد: دربحث سیاست خارجی هم جمع‌بندی رییس‌جمهوری این است که امریکا بیش از هر زمان دیگری به عقلانیت لازم برای یک دیپلماسی سازنده نزدیک شده چرا که دریافته است عمر تحریم‌ها رو به پایان است و فشار حداکثری او علیه ملت ایران شکست خورده است. ربیعی اضافه کرد: از سوی دیگر امریکا به‌شدت از سوی متحدان خود و جامعه جهانی تحت فشار قرار گرفته است و این موضوع سبب می‌شود تا همسو با تحرک دیپلماسی ایران، چاره‌ای جز خاتمه دادن به مذاکره گریزی ندارد. ربیعی تاکید کرد: نهایت آنچه رییس‌جمهور می‌گوید یک تذکر و یادآوری به نهادهای قانونی است و ملت هم شاهد خواهند بود که آنچه رییس دولت و رییس ملت شرط صلاح و اصلاح می‌دید بیان کرد و محک این تغییر قانون اساسی هم در عیار رای ملت روشن خواهد شد که دو سال دیگر در سال ۱۴۰۰ به چه کسی رای می‌دهند: رییس قوه مجریه یا رییس‌جمهوری اسلامی ایران؟

  به شیوه آمدنیوز نمی‌شود با آمدنیوز مقابله کرد

ربیعی در پاسخ به پرسشی در خصوص دستگیری‌ها در نهاد ریاست‌جمهوری و ادعای کریمی‌‌قدوسی در این موضوع و اینکه آیا تغییراتی که در دفتر ریاست‌جمهوری بوده مرتبط با این موضوع بوده، گفت: برخی آدم‌ها رکوردداران نشر تهمت‌زنی هستند و انتشار این مطالب باعث می‌شود اعتماد عمومی پایین بیاید. وی با بیان اینکه درخواستم از همه این است که با دقت صحبت کنند و نشر اکاذیب و اتهام‌زنی صورت نگیرد، گفت: ادعای دستگیری در نهاد ریاست‌جمهوری کذب است و صحت ندارد. امیدوار هستم مقامات قضایی هم در پرونده ‌آمدنیوز اتهامات بی‌پایه‌ای که مایه تشویش اذهان عمومی می‌شود را مورد رسیدگی جدی قرار دهند. ربیعی خاطرنشان کرد: اهالی اقلیم رسانه می‌توانند ویژگی‌ها و مشخصات پدیده‌ای مثل آمدنیوز را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند درباره شیوه‌ها و شگردهای آن روشنگری کنند تا جامعه ما درباره همه اشکال اطلاعات‌سازی کاذب واکسینه شود. وی تصریح کرد: نمی‌توان با شیوه‌های آمدنیوز با آمدنیوز مقابله کرد، آمدنیوز یعنی اطلاعات‌سازی، مخدوش‌سازی اذهان و فروپاشی ذهنی. بالاترین کارکردی که ‌آمدنیوز می‌خواست داشته باشد این موضوع بود که ما آن را در دی ماه ۹۶ در برجام‌ستیزی هم می‌بینیم. بنابراین با توجه به چیستی آمدنیوز باید تلاش کنیم در مسیر آن پدیده نامیمون حرکت نکنیم.

  تاکید دولت بر ضرورت تصویب لوایح اف‌ای‌تی‌اف

ربیعی در پاسخ به سوال دیگری درباره بیانیه اخیر گروه ویژه اقدام مالی و آخرین مهلت این نهاد به ایران گفت: در جلسه گذشته دولت این موضوع در دستور کار قرار گرفت، دولت به رایزنی‌های خود ادامه خواهد داد و دولت همواره از زاویه تقویت منافع ملی بر ضرورت تصویب لوایح «اف‌ای‌تی‌اف» تاکید دارد. وی اظهارداشت: این لوایح مختص ایران هم نیست، توصیه‌هایی به کشورهای جهان با هدف مبارزه با پولشویی و مبارزه تامین مالی تروریسم است و بیشتر کشورهای جهان هم به آن ملحق شدند و قطعاً مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم از اهداف جمهوری اسلامی ایران است. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: [منتقدان] مثال‌های بسیار ساده‌ای می‌زنند که اینها در پالرمو یا اف‌ای‌تی‌اف وجود ندارد و فکر می‌کنم دلایلی که تا حالا در این زمینه مطالعه شده دلایلی نیست که ما بخواهیم به خاطر آن خود را به لیست سیاه ببریم. ربیعی یادآورشد: [با عدم تصویب این لوایح] ما در لیست سیاه قرار می‌گیریم و سیستم بانکی ما در خارج از کشور تعطیل می‌شود حتی کشورها با ما همراهی نخواهند کرد و اعلام کرده‌اند اگر ما در لیست سیاه قرار بگیریم وضعیت ما در انتقال پول دچار مشکل می‌شود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: باید بدانیم که این موضوع برای اقتصاد کشور عواقب دارد باید متوجه شویم که فارغ از تحریم‌های امریکا، سایر تبادلات تجاری و مالی ما با مشکل جدی روبه‌رو خواهد شد.

  همواره از محدود کردن‌ها ضربه خورده‌ایم

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره امکان استفاده رییس‌جمهور از اختیارات اصل ۱۱۳ قانون اساسی برای حضور احزاب منتقد در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: دولت امنیت انتخابات را در سطح بالا را تضمین می‌کند و همچنین شرایط لازم به نحوی که هیات‌های اجرایی به نحوی عمل کنند تا زمینه ثبت نام برای همه تنوع‌های فکری فراهم باشد، را ایجاد خواهیم کرد. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما همواره از محدود کردن‌ها ضربه خورده‌ایم. نظام ما هیچ‌گاه از انتخابات‌  بزرگ آسیب ندیده است و اساسا جمهوری اسلامی ایران خود، مولود یک انتخابات بزرگ با حضور همه افکار و عقاید بوده است.

  رییس‌جمهوری در پرونده حسین فریدون دخالتی نداشته است

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر افکار عمومی در به زندان افتادن حسین فریدون گفت: آنچه من اطلاع دارم این است که رییس‌جمهوری در فرایند پرونده حسین فریدون تا به حال هیچ‌گونه دخالتی نداشته‌اند. نه پیامی نه صحبتی حتی در حد صحبت کردن ساده که به‌طور مثال بگویند این‌طور بشود یا نشود هم صحبتی نداشته‌اند. این به معنی تایید مفاد پرونده نیست اما دولت هیچ‌گونه دخالتی در این زمینه نداشته است. به تفکیک قوا معتقد هستیم. منتها شخص آقای فریدون همانند همه شهروندان نسبت به مسیر دستیابی به اطلاعات در پرونده‌اش اعتراض داشته است و می‌تواند دنبال کند و امیدوار هستیم که همانند یک شهروند این موضوع پیگیری بشود ربیعی درباره انتقادها از انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: اولا تا آنجا که مطلع هستم رییس‌جمهوری هیچ اصراری بر این امر نکردند و چیزی جز دیدگاه‌های کارشناسی مدنظر نیست. وی افزود: این موضوع از سال ۱۳۹۱ مطرح بوده، وزارت نیرو به سازمان محیط زیست نامه نوشته است، البته قبل از آن در دستور کار بوده که در این سال تبدیل به نامه وزارت نیرو به سازمان محیط زیست شده است.

 

 

ارسال نظر