دو، سه ماه آینده خبرهای خوبی از رآکتور اراک اعلام می‌شود

۱۳۹۸/۰۶/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۱۸۸۲
دو، سه ماه آینده خبرهای خوبی از  رآکتور اراک اعلام می‌شود

گروه ایران|

در شرایطی که برخی منتقدان دولت، بدون ارایه اسناد و مدارک مستند دولت را درباره برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های مرتبط با ارتقای دانش هسته‌ای متهم می‌کنند؛ واقعیات میدانی نشان می‌دهد که ایران بعد از عملیاتی شدن برجام نه‌تنها در زمینه دانش هسته‌ای عقبگردی نداشته است؛ بلکه در راستای اهداف وبرنامه‌های از پیش تعیین شده در مسیر بهبود شاخص‌های رشد در دانش هسته‌ای نیز قرار دارد. دستاوردهایی که از منظر صالحی شاید در برخی دوره‌ها بنا به دلایلی در خصوص آن اطلاع‌رسانی صورت نگرفته اما روند رشد و توسعه علمی ایران در این زمینه هرگز متوقف نشده و رو به سمت پیشرفت حرکت کرده است.

در راستای همین برنامه‌های مشخص است که رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بازطراحی مفهومی، پایه و تفصیلی رآکتور اراک توسط متخصصان ایرانی انجام شده و از سوی متخصصان چینی، امریکایی و بعد انگلیسی مورد ارزیابی علمی و تایید قرار گرفته، می‌گوید: « دو سه ماه آینده خبر خوبی در این باره اعلام می‌شود.»

معاون رییس‌جمهور که همراه با هیاتی متشکل از معاونان و مدیران ارشد سازمان به منظور حضور در مراسم هفته دولت و روز کارمند و نیز بازدید از روند پیشرفت پروژه‌های مرکز تحقیقات سلامت و کشاورزی البرز در این مرکز حضور یافته بود به این نکته اشاره کرد که اصولاً در زندگی انسان دو گونه پرسش قابل طرح است. یکی پرسشی از چرایی و دیگری پرسشی از چگونگی است. مثل اینکه بگوییم چرا آن واقعه یا حادثه رخ داد؟ چرا برخی ملت‌ها فقیر هستند؟ چرا با چالش‌های گوناگون مواجه هستند؟ و چراهای دیگر. دیگر اینکه بپرسیم که چگونه می‌توانیم مشکلی را حل کنیم؟ انقلاب اسلامی کار بزرگی کرد و آن اینکه رویکرد حکومت را بر محور چگونگی قرار داد. قبلاً می‌گفتیم چرا اینطور هستیم و چرا غرب پیشرفت کرده است. اگر با این چراها خود را مشغول می‌کردیم همان‌گونه که در عهد قاجار و پهلوی بودیم به سختی می‌توانستیم راه درست زندگی را پیدا کنیم. وقتی امام عزیز راحلمان سکان هدایت نهضت را بر عهده گرفتند، چراها را به چگونه تبدیل کردند و برای مثال فرمودند چگونه پیشرفت کنیم و چگونه به خودکفایی و خوداتکایی برسیم. چگونه مستقل شویم و چگونه فرهنگ خود را ارتقا بخشیم؟

   پیشرفت با وجود 40 ساله چالش‌های مختلف

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود اقتصادی و معیشتی گفت: درست است که گاهی ممکن است که مسوولان در برنامه‌ریزی و انتخاب اولویت‌ها اشتباه کنند اما علت اصلی بسیاری از مشکلات ما، فشاری است که از خارج وارد می‌شود. مانع اجرای صحیح و سریع عملیات بانکداری می‌شوند. می‌خواهیم کالایی را در فضای رقابتی تهیه کنیم، با مشکل مواجه می‌شویم. هزینه‌های تأمین اقلام و تجهیزات مورد نیاز بالا رفته است. دشمنان به شیوه‌های مختلف، مشکل ایجاد می‌کنند. همین مساله باعث اتلاف انرژی و زمان می‌شود. حال باید پرسید که چرا اینگونه ما را تحت فشار قرار می‌دهند. به خاطر همان راهی است که از اول انقلاب آغاز کردیم و آن کسب استقلال بود. می‌خواهیم مستقل باشیم و سروری دیگران را نمی‌پذیریم.

صالحی با بیان اینکه ایران به منزلت و جایگاهی دست یافته است که خاورمیانه بدون اراده و نقش آفرینی ایران نمی‌تواند شکل مورد نظر خودش را بگیرد و ایران یکی از تصمیم‌سازان حال و آینده خاورمیانه است. اما چرا با کشورهای دیگر کاری ندارند؟ و تنها نگران ما هستند. به خاطر اینکه ما در شرایطی قرار گرفتیم که نقش آفرین شده‌ایم. این نقش آفرینی مرهون استقلالی است که به دست آورده‌ایم.

وی افزود: با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی که با آن مواجه هستیم الان، کشور صاحب نفوذ و اقتدار در منطقه هستیم. این امر را مسوولان وزارت امور خارجه درک می‌کنند که وقتی در عرصه بین‌المللی حضور می‌یابند، قدرتمند، سرافراز و با قامتی استوار ظاهر می‌شوند. دلیل این مساله، برخورداری از پشتوانه ملی و حمایت ملتی عزیز و مستقل است. این عزتمندی را باید قدر بدانیم و آگاه باشیم که این اقتدار، مرهون رشادت‌های شهدای ماست. مرهون  همت عالی جانبازان و آزادگان ماست که سال‌ها در اسارت مقاومت کردند. این عزیزان، مولفه‌ها و بن‌مایه‌های عزت ملی هستند.

صالحی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی بستر احیای ارزش‌ها و تعالیم اسلام فراهم شد، افزود: ما باید در این بستر حرکت کنیم. اما ممکن است خطا و اشتباه هم داشته باشیم. حضرت آقا فرمودند؛ حُسن این نظام اصلاح‌پذیری آن است. یعنی اگر خطایی کردیم می‌پذیریم و این خطا را اصلاح می‌کنیم. آنها که خودمحورند و خودشیفتگی دارند، هیچ‌وقت خطای خودشان را نمی‌پذیرند و شکست می‌خورند.. رییس سازمان انرژی اتمی ایران برجام را یکی از دستاوردهای 4-3 سال اخیر کشور برشمرد و به قضاوت‌هایی که در این مورد شده پرداخت و گفت: یکی می‌گوید برجام خوب است. دیگری می‌گوید بد است. برخی می‌گویند آنها که برجام را رقم زدند دوستدار کشور نبودند. این صحبت‌ها تا زمانی که منصفانه، عادلانه و محققانه باشد، اشکالی ندارد. می‌گویند صنعت هسته‌ای را تعطیل کردیم. نابود کردیم و در مقابل هیچ امتیازی به دست نیاوردیم. آیا این سخنان منصفانه است؟ شخصی در مراسمی می‌گفت «من حقوقدانم. برجام را از اول تا آخر خوانده‌ام و هر چه می‌گویم درست است. یکی از کارهایی که انجام ندادند، فرمان 9 ماده‌ای حضرت آقا است.» چقدر علنی سخن نادرست می‌گویند و اظهارات ناصحیح را منتشر می‌کنند. در حالی که در این 9 بند اشاره شده 5-4 بند مربوط به سازمان انرژی اتمی بود که تمامی این بندها را عمل کردیم. بطور مثال مضمون یکی از این بندها این بود که وقتی می‌خواهیم 9 تن اورانیوم غنی شده را به خارج بفرستیم، مرحله مرحله انجام شود و در مقابل اورانیوم طبیعی را دریافت کنیم، ما در انجام این کار، اول هر آنچه مشخص شده بود را گرفتیم و بعد در مقابل اورانیوم غنی شده را تحویل دادیم.

   برجام صنعت هسته‌ای را متوقف نکرد

صالحی تاکید کرد: برجام صنعت هسته‌ای را متوقف نکرد. تاریخ این حقیقت را نشان خواهد داد چون الان خیلی چیزها را نمی‌توانیم بازگو کنیم. اما توجه داشته باشید قبل از برجام حدود 14 هزار متخصص و کارمند در مجموعه داشتیم و در حال حاضر حدود 15 هزار کارمند و کارشناس و محقق داریم. اگر صنعت هسته‌ای متوقف شده و نابود شده است پس این 15 هزار نفر چه می‌کنند؟ شرکت‌های جدیدی که تشکیل شده به چه منظور بوده است؟ در سایت کرج همواره شاهد رونق بیشتر فعالیت‌ها بوده‌ام. فقط یکی از پروژه‌های این سایت به ارزش 200 میلیون یورو در حال انجام است که معادل 2 هزار میلیارد تومان است و علاوه بر آن 200 میلیارد هزینه زیر ساخت‌های آن است. تجهیزات پروژه FDG که در سال‌های اخیر راه‌اندازی شده است را بعد از برجام خریداری کردیم.

   در دو،  سه ماه آینده خبر خوبی درباره رآکتور اراک اعلام می‌شود

وی افزود: بنابراین فعالیت‌های هسته‌ای در تمامی حوزه‌ها با آهنگی حساب شده و با قوت و قدرت ادامه دارد . به همین دلیل ترامپ آن را بدترین قرارداد تاریخ امریکا می‌داند و می‌گوید بنا بود فعالیت‌های هسته‌ای ایران متوقف یا کند شود. برجام نه تنها این کار را نکرده بلکه به صنعت هسته‌ای ایران کمک می‌شود و آنچه دارند را مدرن‌سازی می‌کنند. شاید منظور ترامپ رآکتور خنداب اراک است که بازطراحی مفهومی، پایه و تفصیلی آن توسط متخصصان ایرانی انجام شده و از سوی متخصصان چینی، امریکایی و بعد انگلیسی مورد ارزیابی علمی و تایید قرار گرفته است.

صالحی اضافه کرد: ان‌شاء‌الله در دو سه ماه آینده خبر خوبی در خصوص این پروژه اعلام می‌شود و اقدامات خوبی را شاهد خواهیم بود. این رآکتور از نظر طراحی، اعتبار جهانی دارد. امیدواریم روزی بتوانیم اسناد علمی درباره فعالیت‌های صورت گرفته در این پروژه را در معرض رأی و قضاوت متخصصان و افکار عمومی قرار بدهیم.

وی گفت: ناجوانمردانه است که ترامپ می‌گوید برجام بدترین قرارداد تاریخ امریکا است و باید از بین برود و عده‌ای در داخل کشور می‌گویند برجام صنعت هسته‌ای را نابود کرد. برخی وقتی مساله سیاسی پیش می‌آید پرده را روی چشم می‌اندازند و هر چه می‌خواهند می‌گویند. نمی‌خواهند حقیقت را ببینند. پرسش‌ اصلی این است که وجدان آنها چه   می‌گوید.

   صنعت هسته‌ای با قدرت و قوت پیش می‌رود

صالحی با اشاره به پروژه‌های بزرگ سازمان و در ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر گفت: پروژه راهبردی دیگر فازهای 2 و 3 نیروگاه بوشهر هستند که ارزش آنها 10 میلیارد دلار و معادل بیش از صد هزار میلیارد تومان است. آیا تاکنون چنین پروژه‌هایی را اجرایی کرده‌ایم؟ سایت‌های نطنز و فردو الان با 4 سال پیش اصلاً قابل مقایسه نیست. تحقیق و توسعه و اکتشاف و استخراج نیز به هیچ‌وجه متوقف نشده است. صنعت هسته‌ای با قدرت و قوت پیش می‌رود. مسائل اقتصادی و تحریمی بحثی جداگانه و چالشی است که با استکبار داریم. آرام آرام ریاست‌جمهوری، وزیر خارجه و دیگر عزیزان مسوول سعی دارند بخش‌های دیگر برجام را به جایی برسانند که منافع ملی بیش از پیش تأمین شود.

 

ارسال نظر