گفت‌وگوی تمدن‌ها ره‌آورد فکری و نظری ملت ایران است

۱۳۹۸/۰۲/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۹۶۱
گفت‌وگوی تمدن‌ها  ره‌آورد فکری و نظری ملت ایران است

رییس‌جمهوری با تاکید براینکه کمتر کشوری توانسته در مجمع عمومی سازمان ملل 2قطعنامه اجماعی به نفع آرای ملت ایران به دست آورد که یکی از این قطعنامه‌ها، قطعنامه تعامل و همفکری جهانی و گفت‌وگوی تمدن‌هاست، گفت: گفت‌وگوی تمدن‌ها ره‌آورد فکری و نظری ملت بزرگ ایران است.

روحانی این مطلب را در مراسم ضیافت افطاری که با حضور تعدادی از دانشجویان و جوانان برگزار شد عنوان کرد.

روحانی همچنین تاکید کرد: کسی نگوید که ما پای صندوق رأی می‌رویم و رأی می‌دهیم اما مشکلات حل نمی‌شود، درست است که صد درصد مشکلات حل نمی‌شود اما در هر گام می‌توانیم حرکت جدیدی انجام دهیم. باید از ظرفیت‌های قانون اساسی استفاده کنیم.

رییس‌جمهور در این مراسم حضور نسل جوان در صحنه و تلاش برای به کار‌گیری اصول استفاده نشده از قانون اساسی را مهم دانست و گفت که « قانون اساسی ظرفیت‌های فراوانی دارد، یکی از این ظرفیت‌ها اصل ٥٩ قانون اساسی است که باید برایش ایستاد. اصل ٥٩ قانون اساسی می‌گوید در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از طریق همه پرسی مردم می‌توانند پای صندوق آیند. همین یک مورد را مردم بایستند.»

روحانی در این مراسم تاکید کرد « کمتر کشوری توانسته در مجمع عمومی سازمان ملل ٢ قطعنامه اجمالی به نفع آرای ملت ایران به دست آورد که یکی از این قطعنامه‌ها، قطعنامه تعامل و همفکری جهانی و گفت‌وگوی تمدن‌هاست که به اتفاق آرا در دولت برادر عزیزمان سیدمحمد خاتمی در تاریخ ملل متحد به نام ایران ثبت شد و اکنون شعر بنی آدم اعضای یکدیگر یا یک پیکرند بر سر در سازمان ملل نصب شده است که افتخار ماست شعر سعدی در چنین جایی نصب باشد و دیگری طرح جهان عاری از خشونت که در زمان دولت تدبیر و امید به تصویب رسید.»

رییس‌جمهور در دیدار صمیمی با جمعی از دانشجویان و جوانان، با بیان اینکه 29 اردیبهشت یادآور روز شور ملت ایران به ویژه نسل جوان کشور، پای صندوق آرا بود، افزود: در ۲ سال گذشته ملت ایران با وجود همه تنگناها و مشکلات قدم‌های بسیار بلندی را برداشت و هر کجا که نسل جوان کشور حضور داشت و دانش‌آموزان و دانشجویان و نسل فعال جامعه بودند، توانستیم به راحتی یا سختی کمتر، از مشکلات و تنگناها عبور کنیم.

وی با بیان اینکه «ما همان ملتی هستیم که توانستیم در سایه حضور فعال تحصیلکردگان جامعه به نام دیپلمات‌ها از دایره سخت و تنگی که دشمنان به‌وجود آورده بودند، رها شویم»، گفت: ملت ایران از آغاز پیروزی انقلاب تا سال ۱۳۸۵ اجازه نداد که کشور در دام فصل ۷ منشور سازمان ملل قرار گیرد و حتی در دوران جنگ و روزهای سخت آغاز انقلاب نیز اینچنین نشد، اما متأسفانه دشمنان ملت در زمانی موفق شدند که کشور را در ماده ۴۱ فصل ۷ یعنی مرز جنگ و تجاوز به کشور قرار دهند.

رییس‌جمهور تصریح کرد: اما صندوق آرا، حضور مردم و اراده ملت بود که توانست این زنجیرها را بگسلد به‌گونه‌ای که هیچ‌کس در دنیا فکر نمی‌کرد که ملت ایران در یک روز و یک ساعت بتواند ۷ قطعنامه سازمان ملل را لغو کند و این افتخار تاریخی صرفاً متعلق به ملت ایران است و هیچ ملتی تاکنون نتوانسته این قطعنامه‌های خطرناک را ملغی کند.

رییس‌جمهور افزود: زلزله و سیل در سال‌های اخیر را شاهد بودیم، اما ده‌ها زلزله و سیل دیگر هم بود که کمتر راجع به آن صحبت شد و این در حالی بود که ملت ما و نسل جوان ما، دانشگاهیان و نخبه‌های ما و اراده ملت ما از زن و مرد و پیر و جوان و همه اقوام در برابر این بحران‌ها ایستادگی کردند.

  بازسازی کشور و عبور از چالش ها

روحانی در تشریح اقدامات بزرگ انجام شده، گفت: طی ۱۴ ماه توانستیم ۹۵ هزار خانه مسکونی را بازسازی و مرمت کنیم و ملت ما توانست در سیلابی بی‌سابقه که تقریباً ۲۵ استان کشور را در بر گرفت، با کمترین خسارت جانی از بحران عبور کند و قدم‌های خوبی برای پیشگیری برداشته‌ایم.

رییس‌جمهور گفت: اقدامات موثری در دولت یازدهم انجام گرفته که کمتر برای مردم تبیین شده است. اینکه در استان‌های شمال غرب ایران و آذربایجان غربی، سیل نتوانست خسارت بزند، به خاطر لایروبی‌های عظیمی بود که در دریاچه ارومیه انجام می‌شد و برنامه‌ریزی‌هایی بود که برای هدف دیگری انجام می‌شد اما در سیلاب به ما کمک کرد. سدها در سیلاب اخیر مانع تخریب گسترده شدند و ۷۰ میلیارد متر مکعب آب را مهار کردند که اگر این سدها نبود معلوم نبود بر سر خوزستان چه می‌آمد.رییس‌جمهور در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان و جوانان با اشاره به سخنان مطرح شده از طرف ۵ تن از نمایندگان جمع حاضر، گفت: سخنان امروز جوانان ما بسیار امیدبخش بود و مشخص کرد سرمایه‌ای که باید وارد کشور شود، تنها پول و سرمایه مادی نیست، بلکه تحصیلات و اندوخته نسل جوان ما و مغزهای متفکر جوانان، بزرگ‌ترین ره‌آورد برای توسعه کشور ماست.

روحانی با اشاره به حمایت دولت‌های یازدهم و دوازدهم از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور، گفت: ۴۴۰۰ شرکت دانش بنیان را حمایت کردیم که علاوه بر اشتغال‌آفرینی برای ۳۰۰ هزار نفر، ۶۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی ایجاد کرد و این نشان می‌دهد که علم و فناوری ما می‌تواند تحول بزرگی در کشور ایجاد کند. رییس‌جمهور با بیان اینکه در سال‌های گذشته ۷۰ هزار شغل در حوزه صنعت گردشگری ایجاد شد، گفت: بوم‌گردی، روستاهای کشور را رونق داده اما در مورد رونق روستاها کمتر گفته می‌شود. این در حالی است که رسانه‌ها بیشتر از سختی‌ها می‌گویند.

روحانی با بیان اینکه متأسفانه کارهای بزرگی که در روستاها انجام شده، کمتر دیده می‌شود، اظهار کرد: طی دو سال گذشته یک هزار کیلومتر راه روستایی ایجاد شده، بیش از ۹۵۰۰ روستا دارای آب آشامیدنی سالم شده، تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار کشور دارای برق شدند و سالانه ۳ هزار روستا به شبکه گاز وصل می‌شوند.

  هر روز 10روستا صاحب گاز می‌شوند

رییس‌جمهور افزود: تقریباً هر روز ۱۰ روستا به شبکه سراسری گاز متصل می‌شود و امروز با توسعه فضای مجازی روستاییان ما کالاهای تولیدی خود را در کشورهای مختلف جهان به فروش می‌رسانند و بومگردی را در فضای مجازی توسعه دادند و این یک تحول اساسی بوده است.

روحانی با اشاره به اینکه کشاورزان در ابتدای این دولت ۴ میلیون و اکنون ۱۳ میلیون تن گندم به دولت می‌فروشند، افزود: قیمت گندم در آغاز دولت ۴۰۰ تومان بوده و امروز ۱۷۰۰ تومان شده است هر چند که تورم بالا رفته، اما درآمد یک گندمکار هم ۱۲ برابر شده است، اما نه تنها رادیو و تلویزیون بلکه دیگر رسانه‌ها هم از خدمات بزرگی که انجام شده کمتر سخن می‌گویند و گام‌های بلندی که در کشور برداشته شده به‌خوبی تبیین نمی‌شود. رییس‌جمهور با بیان اینکه دیگر اشتغال خالص در کشور مثل گذشته و ۱۲ هزار نفر در سال نیست، گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم حداقل اشتغال خالص ما به طور متوسط حدود ۵۰۰ هزار نفر در سال بوده است، یعنی ما می‌توانیم و نسل جوان و دانشگاهی ما می‌تواند برای نسل جوان مهارت‌افزایی کند.

 

 

ارسال نظر