از اقتصاددانان برای افزایش ارزش پول ملی استفاده شود

۱۳۹۷/۱۰/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۷۸۷۸
از اقتصاددانان برای افزایش ارزش پول ملی استفاده شود

گروه ایران|

 « رییس‌جمهوری از دیدگاه‌های اقتصاددانان برای افزایش ارزش پولی استفاده کند.» این عبارات بخشی از دیدگاه‌هایی است که اعضای مجلس خبرگان پنجم برای عبور از چالش‌های پیش روی اقتصاد کشور ارایه کرده‌اند. مشکلاتی که از منظر اعضای مجلس خبرگان بخش قابل توجهی از آن در اثر کاهش ارزش پول ملی ایجاد شده و دولت اگر قصد دارد تا در کمترین زمان ممکن از این چالش‌ها عبور کند باید از دیدگاه‌های دلسوزانه و تخصصی اهالی اقتصاد استفاده کند.

در این نشست که به ریاست آیت‌الله جنتی رییس مجلس خبرگان کار خود را آغاز کرده بود بررسی مشکلات معیشتی و اقتصادی و راهکارهای مبارزه با فساد دستورکار اصلی مذاکرات خبرگان ملت است.  هیات رییسه و روسای کمیسیون‌های مجلس خبرگان رهبری در پایان پنجمین جلسه مشترک خود در بیانیه‌ای بر استفاده رییس‌جمهور از اقتصاددانان دلسوز برای افزایش ارزش پول ملی تاکید کردند. به گزارش مهر، هیات رییسه و روسای کمیسیون‌های مجلس خبرگان رهبری در پایان پنجمین جلسه مشترک خود در دوره پنجم با تسلیت ایام فاطمیه و ارتحال فقیه عالیقدر حضرت آیت‌الله هاشمی شاهرودی و گرامی داشت دهه فجر و چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، با قدردانی از تدبیر رهبر معظم انقلاب حضرت آیه‌الله العظمی خامنه‌ای مبنی بر تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی باحضور سران محترم قوا و اختیارات ویژه‌ای که به این شورا جهت تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی و کاهش فشارهای اقتصادی بر مردم تفویض فرموده‌اند، بر مطالبات زیر تاکید می‌نماید:

۱- هم افزایی قوا در بهبود وضعیت کلان اقتصادی و کاهش نرخ ارز و طلا با وجود تحریم‌های ظالمانه امریکا و هم پیمانانش، نشان از عزم جدی برای ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور دارد.

ضروری است روسای قوا به ویژه رییس‌جمهور محترم با استفاده از نظرات و راه‌حل‌های اقتصاددانان دلسوز و فعالان بخش خصوصی در راستای تقویت ارزش پول ملی و کاهش فشار بر طبقات ضعیف و زحمتکش، تمام تلاش خود را مبذول دارند.

۲- حمایت از افزایش تولید ملی به خصوص در بخش صنعت، کشاورزی و تقویت اقتصاد دانش بنیان، همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری «مد ظله العالی» بوده است. مقتضی است شورای عالی هماهنگی اقتصادی، ضمن بررسی موانع کسب و کار بر تامین مواد اولیه کارخانجات و نسبت به الزام شبکه بانکی برای اعطای تسهیلات بانکی به تولید‌کنندگان اهتمام ویژه داشته باشد.

۳- بررسی راه‌های مقابله جامع و قطعی با هرگونه نفوذ دشمن در نهادها و ادارات به ویژه در مراکز تصمیم ساز و برخورد جدی با مفسدان و اخلالگران اقتصادی و نیز پایش مستمر بر نحوه قیمت‌گذاری و توزیع کالاها مخصوصاً در ماه‌های پایانی سال، همچنین نظارت بر عملکرد گمرکات، تسهیل روند ترخیص کالاهای اساسی و مبارزه بی‌امان با قاچاق از مطالبات جدی مردم بوده و عزم جدی مسوولان را می‌طلبد. همچنین اصلاح ساختار اداری و مقابله با فساد و تصفیه عناصر مفسد و ناکارآمد و شناسایی و تقویت عناصر کارآمد و فعال ضروری است.

۴- مسیر پیشروی راهبردی جمهوری اسلامی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی در چهلمین سال فجر انقلاب اسلامی، با اقتدار، استمرار دارد و یاوه گویی وزیر خارجه امریکا و دوره گردی‌اش در منطقه، مکر دشمنان و تجمع آنان در لهستان، تاثیری در عزم و اراده ملت بزرگ ایران، در حرکت به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی، نخواهد داشت. بی‌شک فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی علی‌الخصوص نسبت به همسایگان، کشور را در برابر تحریم‌ها مقاوم‌تر نموده و جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی را ارتقاء خواهد بخشید.

۵- در اهمیت فضای مجازی و نقش آن در تمدن‌سازی -به تعبیر مقام معظم رهبری- تردیدی وجود ندارد؛ لذا از وزارت ارتباطات، شورای عالی فضای مجازی و همه دستگاه‌های ذیربط انتظار می‌رود بطور فعال در جهت ساماندهی این فضا و مقابله با ابتذال اخلاقی و جنگ روانی دشمن، چاره‌اندیشی نموده و برای بومی‌سازی آن و تقویت شبکه ملی اطلاعات و نیز رصد و مقابله با شبکه‌های معاند و غیراخلاقی، گامی اساسی بردارند.همچنین پالایش و تهدیدزدایی و فرصت‌سازی در فضای مجازی به ویژه اعمال قانون در مرزبانی و حفاظت دیجیتالی از حاکمیت جمهوری اسلامی ایران را در نظر داشته باشند. در پایان تاکید می‌کنیم که میزان حمایت دولت از پیام رسان‌های داخلی باید به میزان حمایت از یک پروژه ملی باشد؛ از این رو، لازم است حمایت‌های ویژه و حداکثری از پیام رسان‌های داخلی صورت گیرد.

۶- صنایع فضایی کشور شامل پرتابگر و ماهواره در مرحله پیشرفت قرار گرفته و باعث خشم استکبار جهانی شده است. فعالیت صلح آمیز فضایی کشورمان باعث افزایش اقتدار و عزت ملی است. با تاکید بر ضرورت توسعه صنعت فضایی از دانشمندان ساخت ماهواره و پرتابگر آن تقدیم می‌نماییم.

    تشریح نشست هیات رییسه و کمیسیون‌های مجلس خبرگان رهبری؛

سخنگوی هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه فیلترینگ مانند ترمز خودرو است، اظهار کرد: کلید‌داران فضای مجازی درصدد ایجاد دولت در دولت‌ها هستند. آیت‌الله سید احمد خاتمی در حاشیه نشست مشترک هیات رییسه و کمیسیون‌های مجلس خبرگان در جمع خبرنگاران با تبیین موضوعات مطرح در این نشست گفت: مسائل مربوط به مردم موضوعات اصلی در نشست بود و نباید اجازه داد کسانی ایجاد نارضایتی کنند.

او افزود: موضوع مهم نشست، بررسی فضای مجازی بود که بر همین اساس از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رییس سازمان پدافند غیرعامل دعوت شده بود که با حضور در نشست، مسائل مربوط به این حوزه در فضایی صریح و شفاف گفته شد.

وی گفت: هشت نفر از اعضای خبرگان مطالبشان را گفتند و عمدتاً بر آسیب‌های فضای مجازی تاکید کردند و این سه مسوول مهمان هر یک به مدت ۲۰ دقیقه با تبیین عملکرد دستگاه‌های مسوول تحت مدیریت شان به پرسش‌ها پاسخ دادند.

خاتمی گفت: خوشبختانه مسوولان ذیربط در نشست نیز این خطر را باور داشتند، اما به اعضای خبرگان اطمینان دادند که ما هم دین داریم و به نظام و انقلاب وابسته‌ایم و در مجموع گفتند که باید بپذیریم همه اعم از مسوولان دولتی و غیردولتی در این باره تقصیر و قصور داشته‌ایم و باید آن را جبران کنیم.

وی افزود: موضوع این نیست که از فضای مجازی استفاده نشود، این مثل آن است که وقتی رادیو تازه آمده بود برخی می‌گفتند از آن استفاده نکنیم در حالی که این نشدنی است و از فضا و امکانات جدید باید استفاده کرد.

عضو هیات رییسه مجلس خبرگان تاکید کرد: برخی مسوولان در این جلسه می‌گفتند فیلترینگ مانند ترمز خودرو است؛ آیا می‌شود بگوییم خودرو می‌خواهیم، اما ترمزش را نمی‌خواهیم؟ پس باید ترمز هم ایجاد کرد که جلوی مفاسد و آسیب‌های فرهنگی و سیاسی فضای مجازی گرفته شود.

 

ارسال نظر