در توانمندی دفاعی با هیچ قدرتی مذاکره نمی‌کنیم

۱۳۹۶/۱۱/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۶۳۵۳
در توانمندی دفاعی با هیچ قدرتی مذاکره نمی‌کنیم

گروه ایران

«ایران در خصوص توانمندی‌های دفاعی‌اش با هیچ قدرتی مذاکره نمی‌کند.» این عباراتی است که رییس‌جمهور در مراسم افتتاح ۱۰مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس درباره برخی زمزمه‌های اخیر مذاکره احتمالی ایران با اروپا و امریکا در خصوص توانمندی‌های موشکی مطرح کرده است. مراسمی که صبح دیروز در باغ موزه دفاع مقدس تهران برگزار شد تا با اعلام رییس‌جمهوری، موزه دفاع مقدس در استان‌های مازندران، سمنان، اصفهان، یزد، فارس، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و غربی نیز افتتاح شوند.

استانداران استان‌های مذکور از طریق ویدیوکنفرانس گزارشی از مشخصات باغ موزه‌های استان خود به رییس‌جمهور ارائه کردند و بعد از آن روحانی در صحبت‌هایی به تشریح مهم‌ترین موضوعات کشور پرداخت. این مراسم با حضور سرلشکر باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح، محمود واعظی رییس دفتر رییس‌جمهور، سید محمود علوی وزیر اطلاعات، محسن اسماعیلی عضو شورای نگهبان و جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی و خانواده‌های شهدا برگزار شد. رییس‌جمهور با اشاره به اینکه مسوولان کشور برای توانمندی دفاعی نیازی به مذاکره و توافق با هیچ قدرتی نخواهند داشت، گفت: اگر مقامی در این زمینه با ما صحبت کند، جواب او را قاطع، محکم و روشن می‌دهیم. روحانی اظهار کرد: ما هر نوع سلاحی که برای دفاع از کشور نیاز داشته باشیم در چارچوب قوانین و فتاوای رهبر معظم انقلاب تهیه می‌کنیم اما دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم.

وی همچنین با بیان اینکه ما باید قدرت ملی خود را افزایش دهیم، تصریح کرد: قدرت دفاعی جزئی از قدرت ملی است و قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دفاعی در کنار هم قدرت ملی را تشکیل می‌دهد که بدون هیچ یک از آنها نمی‌توان کشور را اداره کرد. در زمان دفاع مقدس اگر نمی‌توانستیم، میدان جنگ را اداره کرده و مهمات و غذا تهیه کنیم یا اگر نمی‌توانستیم نفت بفروشیم، نمی‌توانستیم جنگ را اداره کنیم. دلیل آنکه من در زمان دفاع مقدس مسوول پدافند هوایی شدم، این بود که بعد از بمباران خارک، صادرات نفت ما دو هفته تعطیل شد. رهبری آن زمان گفتند من از طرف امام به شما تکلیف می‌کنم که این مسوولیت را بپذیرید، زیرا من اول این مسوولیت را نمی‌پذیرفتم اما اگر نفتکش‌ها را اسکورت نمی‌کردیم، نمی‌توانستیم جنگ را اداره کنیم.

 قدرت سیاسی،  اقتصادی و دفاعی در کنار هم

روحانی با اشاره به اینکه در زمان انتخابات حضرت‌امام(ره) تاکید داشتند که انتخابات باید همان روز و بدون تاخیر برگزار شود، بیان کرد: در آن زمان قدرت سیاسی ما در کنار قدرت دفاعی و قدرت اقتصادی بود. همچنین اگر قدرت فرهنگی و ایمان و اعتقاد نبود، نمی‌توانستیم به پیروزی برسیم. مردم می‌دانستند آنها مظلوم بوده و جنگ بر آنها تحمیل شده است. رییس‌جمهور ادامه داد: نیروهای مسلح باید در کنار دولت، دولت در کنار حوزه علمیه، حوزه علمیه در کنار مردم و مردم در کنار هم باشند البته جز قدرت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی قدرت سایبری هم یکی دیگر از ارکان قدرت محسوب می‌شود. علوم پیشرفت و های‌تک قدرت‌های جدیدی هستند.

وی همچنین با بیان اینکه این روزها در دنیا همه یکدیگر را تهدید کرده و بعید هم هست کسی از این تهدیدها دست بردارد، گفت: امریکا وقیحانه روسیه را با سلاح اتمی جدید خود تهدید می‌کند. در این شرایط آیا می‌شود ملتی بگوید که اکنون زمان صلح، برادری و همزیستی است و قدرت دفاعی مثل سابق نمی‌خواهیم ما همیشه به قدرت دفاعی نیازمندیم و تا زمانی که تهدید علیه ما وجود دارد باید قدرت دفاعی خود را تقویت کنیم و اگر می‌توانیم خودمان سلاح بسازیم که اکنون اکثر سلاح‌ها را خودمان می‌سازیم و اگر لازم است از بقیه سلاح بخریم.

روحانی تاکید کرد: ما باید آن قدر قدرتمند باشیم که دشمن جرات تجاوز نداشته باشد یا باید دشمن را مایوس کنیم یا به او بفهمانیم که در برابر تجاوز، هزینه بسیار سنگینی می‌پردازد. رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: صلح در سایه قدرت ملی ایجاد می‌شود، قدرت ملی برای بازدارندگی یعنی صلح مقتدرانه است. ما باید آماده باشیم که تهدیدات را دفع کنیم.

 اهمیت قدرت ملی

رییس دولت دوازدهم تاکید کرد: قدرت ملی در چارچوب حزب و جناح نمی‌گنجد و تمام احزاب ذیل این قدرت ملی تعریف می‌شوند. ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس زیر خیمه جناح و حزب نرفته و مربوط به کل ملت است. مگر در جنگ از مردم می‌پرسیدیم چه گرایش حزبی دارند؟ در جنگ همه در کنار هم بودند. امروز هم باید نیروهای مسلح بالای جناح و حزب بایستند. تمام آثار و ارزش‌های دفاع مقدس ما باید فوق اهداف و جناح‌ها باشد. در راهیان نور و موزه‌های دفاع مقدس باید هر ایرانی احترام ببیند و نباید اجازه بدهیم رنگ جناح و حزب دفاع مقدس را تحت تاثیر قرار دهد.

روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه انقلاب اسلامی موضوع بسیار مهم و شاید بی‌نظیر در تاریخ ملت‌های منطقه و جهان بود، گفت: ملت ایران بدون کمک هیچ قدرت خارجی و با وحدت و همکاری انقلاب را به پیروزی رساند. دفاع مقدس نیز دفاع جانانه یک ملت نه فقط در برابر یک رژیم متجاوز بلکه تقریبا در برابر همه قدرت‌های جهان بود.

رییس‌جمهور افزود: در هر جنگی قبل از بحث سخت‌افزار باید به فکر نرم‌افزارهای آن باشیم. نخستین نرم‌افزار یک دفاع، مشروعیت آن است. یعنی باید مردم آگاه شوند که دیگری به کشور تجاوز کرده و ما مدافع هستیم و نمی‌خواهیم به منافع هیچ ملتی تجاوز کنیم و این وظیفه دینی ملی و انقلاب ماست که از سرزمین، شرف و استقلال دفاع کنیم.

وی با اشاره به اینکه اگر این مشروعیت دفاع در ذهن همه مردم روشن نباشد، ملت پای کار نیامده و از جنگ خسته می‌شود، تصریح کرد: اما اگر مشروعیت جنگ روشن شود، اگر جنگ 8 یا 10سال هم طول بکشد، مردم مقاومت می‌کنند. در جنگ تحمیلی فرمانده کل قوا یک مرجع تقلید و رهبر انقلاب بود که مردم به او عشق می‌ورزیدند و همه اقشار مردم هم درک کردند که راهی جز مقاومت در برابر تجاوز وجود ندارد و هیچ کس جز خود آنها نمی‌تواند از سرزمین، شرف و ناموس‌شان دفاع کند. روحانی با بیان اینکه مشروعیت نرم‌افزار اصلی برای دفاع در برابر متجاوز است، اظهار کرد: جنگ فراز و نشیب زیادی دارد، شهید، مجروح، اسیر و ویرانی دارد و اداره آن سخت است اما این مشروعیت سختی‌ها را کم می‌کند. روحانی در ادامه با اشاره به اینکه با شروع جنگ هر روز اعتماد مردم به فرماندهان نظامی و مسوولان سیاسی بیشتر می‌شد، تصریح کرد: عملیات 140 فروند هواپیماهای نیروی دریایی ضربه سخت روحی و روانی به عراق وارد کرد و از سویی برای مردم ما امید و اعتماد به وجود آورد و هر روز این اعتماد بیشتر می‌شد که عملیات شکست حصر آبادان این امیدها را بیشتر کرد.

رییس‌جمهور در پایان با بیان اینکه مشروعیت جنگ و دفاع برای مردم روشن شده بود و مردم به مسوولان سیاسی و نظامی اعتماد داشته و امید آنها هر روز بیشتر می‌شد، گفت: بعد از حمله صدام به کویت مشخص شد که به چه میزان کشورهای منطقه، اروپا، امریکا و شوروی به صدام کمک کرده و چه کشورهایی به او سلاح‌های شیمیایی دادند.

 

 

ارسال نظر