ضرورت ساماندهی اشتغال زنان سرپرست خانوار

۱۳۹۶/۰۷/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۱۸۰
ضرورت ساماندهی اشتغال زنان سرپرست خانوار

تا اجرای کامل اقتصاد مقاومتی فاصله زیادی داریم

گروه ایران  

«ضرورت تدوین راهکارهای اجرایی برای ساماندهی اشتغال زنان»؛ یکی از مهم‌ترین موضوعاتی بود که در جلسه روز گذشته ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست جهانگیری درباره آن رایزنی و صحبت شد؛ ضرورتی که بعد از گزارش معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده درخصوص «نرخ بیکاری دختران تحصیلکرده» و نیاز به اشتغال زنان سرپرست خانوار روی ابعاد و زوایای گوناگون آن تاکید شد تا از طریق اشتغال‌زایی برای این قشر، بنیان‌های اقتصادی و معیشتی خانواده‌هایی که زنان سرپرستی آنها را به عهده گرفته‌اند از تلاطم و گرفتاری مصون بماند.

در کنار بحث اشتغال زنان تحلیل گزارش‌های اقتصادی سازمان برنامه و بودجه از شاخص‌های اصلی اقتصاد کشورمان بخش دیگری از محتوای جلسه روز گذشته را تشکیل می‌داد؛ گزارش‌هایی که از منظر جهانگیری نشان‌دهنده جهت‌گیری صحیح اقتصاد ایران است و باید با حمایت‌های مردمی و حاکمیتی استمرار پیدا کند تا با اصلاح نارسایی‌ها اقتصاد ایران آرام‌آرام مراحل توسعه را طی کرده و در جرگه اقتصادهای توسعه یافته قرار بگیرد. ارزیابی ابعاد و زوایای گوناگون طرح تثبیت شغلی و تعیین شناسنامه شغلی از دیگر مواردی بود که در جلسه روز گذشته در دستور کار اعضا قرار گرفت و گزارش‌هایی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه آماده کرده بود، مورد بررسی قرار گرفت.

 تطابق عملکردها با برنامه‌ها

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری، با اشاره به گزارش سازمان برنامه و بودجه درخصوص شرایط موجود اقتصاد ایران گفت: اقتصاد کشور روند خوبی را آغاز کرده و باید این روند استمرار پیدا کند و لازم است که سازمان برنامه و بودجه کشور با حساسیت هرچه بیشتر این موضوع را دنبال کند تا بخش‌هایی که روند مثبت داشته‌اند با سرعت بیشتر به مسیر خود ادامه دهند و ضعف‌های موجود در برخی رشته‌های صنعتی نیز اصلاح شود.

معاون اول رییس‌جمهوری اظهار کرد: باید ارزیابی دقیقی صورت گیرد و بررسی شود که با اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تا چه میزان اقتصاد کشور مقاوم شده است. وی افزود: پس از سخنرانی اخیر ترامپ درباره ایران و برجام، دشمنان ملت ایران تصور می‌کردند که سخنان رییس‌جمهور امریکا تاثیرات اجرایی و روانی مختلفی بر شاخص‌های اقتصاد ایران داشته باشد اما در عمل مشاهده کردیم که مردم ایران هیچ اعتنایی به این سخنان نکردند و در دنیا نیز روند همکاری‌ها و تجارت خارجی کشور تحت‌تاثیر قرار نگرفت که این دستاوردها تا حد زیادی مرهون اتکا به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است و از طرف دیگر نشان می‌دهد که مردم ایران به توانمندی داخلی و آینده کشور امیدوار هستند.

جهانگیری ادامه داد: البته تا رسیدن به نقطه مطلوب و اجرای کامل اقتصاد مقاومتی فاصله زیادی وجود دارد و باید با تمرکز بیشتر و تلاش مضاعف این مسیر را ادامه دهیم.

 برنامه فراگیر اشتغال

معاون اول رییس‌جمهوری همچنین با اشاره به گزارش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اقدامات انجام شده درباره اجرای برنامه اشتغال فراگیر و از آن جمله طرح تثبیت شغل، بر لزوم صیانت از مشاغل موجود تاکید کرد و افزود: موضوع ریزش شغل از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کنار توجه به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، برنامه‌ریزی دقیقی برای تثبیت شغل و صیانت از اشتغال موجود کشور داشته باشیم.

وی با یادآوری اقدامات سال گذشته وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت در جهت اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط که با مشکل مواجه شده بودند و نیز واحدهای تولیدی نیمه‌کاره با بیش از ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی، تصریح کرد: لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور این برنامه را همچنان ادامه دهند چراکه نقش تعیین‌کننده‌یی در تثبیت شغل و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید دارد.

معاون اول رییس‌جمهوری طرح روستا-تعاون و اختصاص منابع مالی برای اعطای وام روستایی در جهت اشتغال‌زایی را طرحی مثبت ارزیابی کرد و از رییس سازمان برنامه و بودجه و وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی خواست این موضوع را با جدیت دنبال و برای تحقق و اجرای این طرح برنامه‌ریزی کنند.

معاون اول رییس‌جمهوری همچنین با اشاره به گزارش معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده درخصوص نرخ بیکاری دختران تحصیلکرده و نیاز به اشتغال زنان سرپرست خانوار بر ضرورت تشکیل جلسه‌یی برای بررسی این موضوع و تدوین راهکارهایی برای ساماندهی اشتغال زنان سرپرست خانوار تاکید کرد.

 طرح تثبیت شغل و تعیین شناسنامه شغلی

در این جلسه که وزرای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، رییس کل بانک مرکزی و رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند، نماینده دفتر امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور، گزارشی از شرایط موجود اقتصاد و آخرین وضعیت شاخص‌های کلان اقتصاد کشور ارائه کرد و به تشریح روند تغییرات فصلی این شاخص‌ها و مقایسه آن با سال‌های گذشته پرداخت.

در این نشست نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای برنامه اشتغال فراگیر و الزامات اجرای این برنامه ارائه کرد و گفت: وزارت تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی برنامه‌های مختلفی را در قالب طرح اشتغال فراگیر در دستور کار دارد که طرح تثبیت شغل و تعیین شناسنامه شغلی برای هر فرد ایرانی از جمله این برنامه‌هاست.

 

ارسال نظر