گفتند تقوی دارد هاشمی‌زدایی می‌کند

۱۳۹۶/۰۵/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۶۰۴
گفتند تقوی دارد هاشمی‌زدایی می‌کند

چند وقتی است که گمانه‌زنی‌ها به استعفای دو نفر از ائمه جمعه بالا گرفته و خیلی‌ها استعفای آنها را نه به خواسته خود بلکه تحت فشارهای سیاسی عنوان کرده‌اند. نخستین استعفا مربوط به آیت‌الله جعفری امام جمعه کرمان بود که پس از انتشار خبر استعفای او واکنش‌ها به آن آغاز شد تا جایی که اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری در یکی از شبکه‌های اجتماعی از استعفای یار دیرین امام و انقلاب ابراز نگرانی کرد. اما نکته قابل‌توجه تقدیر از امام جمعه کرمان چند روز قبل از استعفایش بود. زیرا رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه و محمود علوی وزیر اطلاعات، برای تجلیل از آیت‌الله جعفری و رونمایی از کتاب «مبارزات آیت‌الله جعفری به روایت اسناد ساواک» به کرمان سفر کردند. آیت‌الله جعفری در حالی از سوی وزیر اطلاعات تقدیر شد که خبری از حجت‌الاسلام تقوی رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در مراسم نبود. پس از برگزاری این مراسم، شنیده شد که درخواست استعفای امام جمعه کرمان مطرح شده است و به این ترتیب برخی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب و اصول‌گرا همچون حجتی کرمانی و آیت‌الله موحدی کرمانی به موضوع ورود کردند تا ایشان را از استعفا منصرف کنند و حتی تعدادی از روحانیون کرمان با ایشان دیدار داشتند اما گفته شد تصمیم به استعفا قطعی شده است.

اما هنوز مدتی از استعفای امام جمعه کرمان نگذشته بود که حجت‌الاسلام علی رضایی بیرجندی نیز استعفای خود از امامت جمعه بیرجند را به شورای سیاست‌گذاری امامان جمعه تحویل داد و این شورا خبر استعفای حجت‌الاسلام بیرجندی را تایید کرد. حال در بحبوحه شایعات مختلف درخصوص استعفای دو امام جمعه‌یی که گفته می‌شود نظرات‌شان به حسن روحانی نزدیک‌تر است، رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه نشستی خبری با رسانه‌ها برگزار کرد و در این باره توضیح داد. حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی که در مراسم تقدیر از امام جمعه کرمان حضور نداشت و تعجب همگان را برانگیخته بود درخصوص استعفای ائمه جمعه گفت: گفتند که تقوی به اینها فشار آورده و دارد هاشمی‌زدایی می‌کند و می‌خواهد طرفداران مصباح را بیاورد. نمایندگان ولی‌فقیه برای شخص رهبری است؛ بودن یا نبودن اینها به عهده رهبری است ما نمی‌توانیم دخالت کنیم. آقای شبستری که امام جمعه تبریز بود و اخیرا کنار رفت، آیا هاشمی‌زدایی بود؟ اینها مسائل معمولی است.

 آقای جعفری به خاطر کهولت سن استعفا کرد

قائم‌مقام جامعه روحانیت مبارز در ادامه این نشست و درباره حواشی پیرامون استعفای امام جمعه کرمان گفت: آقای جعفری یک شخصیت محترم و مخلص و انقلابی از ابتدای انقلاب امام جمعه بوده و ۸۶سال سن دارد؛ گاهی اوقات کهولت سن خطبه‌خوانی و سفر به شهرها را مشکل می‌کند؛ آقای جعفری استعفا داد و به من گفت به رهبری بگویید که من به خاطر کهولت سن استعفا می‌دهم. تقوی ادامه داد: یک مطلب خلاف واقع را در فضای مجازی ایجاد می‌کنند که حالا ما باید بیاییم از خود دفاع کنیم. مثلا می‌گویند چرا در سال حمایت از تولید ملی باید برای حج چنین پولی خرج کنیم؟ اما وقتی سالی ۷ میلیون به آنتالیا و دوبی می‌روند، یک نفر نمی‌گوید که این پول‌ها کجا می‌رود؛ حالا وقتی یک پیرمرد یا پیرزنی می‌خواهد واجب خود را به‌جا بیاورد، بحث فقرا و مستضعفان گل می‌کند. یک طراحی وجود دارد که همه سازمان‌ها و نهادهای متعلق به رهبری مورد هجمه قرار بگیرند.

 اینها طبیعی نیست. تقوی ادامه داد: اعضای شورای سیاست‌گذاری از سوی رهبری انتخاب می‌شوند و عزل و انتخاب آنها در شورا بررسی می‌شود. این ائمه جمعه

حقوق‌بگیر نیستند. اینها شهریه طلبگی دارند؛ شهریه‌یی که طلاب در حوزه می‌گرفتند قطع می‌شود به خاطر همین شهریه‌یی از سوی رهبری حدود ۲۰۰هزار تومان به اینها تعلق می‌گیرد. وی تصریح کرد: امامان جمعه مدیران بخش قند و شکر و برق و آموزش‌وپرورش نیستند؛ روحانی متعلق به مردم است، بخشی از امکانات اینها مردمی است. برخی ائمه جمعه استاد دانشگاه یا حوزه هستند یا برای مسجدی نماز می‌خوانند و چون آن مسجد موقوفی است، سازمان اوقاف به آن امام جمعه کمکی می‌کند. وی همچنین درباره اینکه مواضع نظام چیست، گفت: براساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی مواضع نظام توسط رهبری اعلام می‌شود؛ یکی از این مواضع استکبارستیزی است؛ امام جمعه نمی‌تواند از این موضع تخطی کند. ما براساس دریافت‌های خود از اسلام، ائمه، امام و رهبری با مستکبرین نمی‌توانیم سر سازش داشته باشیم. هر مسوولی که بخواهد سازش کند، از مدار خارج شده است.

 انتخاب نمایندگان ولی‌فقیه برای رهبری است

رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در نشست خبری با اهالی رسانه ادامه داد: تریبون نظام و متعلق به حاکمیت است و متولی اصلی آن امام معصوم است اما در زمان غیبت، ولی فقیه که زمام امور را به دست دارد، متولی نماز جمعه است. حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی افزود: انتخاب نمایندگان ولی فقیه برای شخص رهبری است؛ بودن یا نبودن اینها به عهده رهبری است ما نمی‌توانیم دخالت کنیم و ائمه جمعه نیز حقوق‌بگیر نیستند بلکه شهریه طلبگی دریافت می‌کنند.  وی با اشاره به شرایط گزینش ائمه جمعه، گفت: ما گرایش‌های حزبی را در این زمینه اصلا دخالت نمی‌دهیم؛ اما امام جمعه باید طرفدار سیاست‌های نظام و علاقه‌مند به رهبری باشد. اینکه یک نفر بگوید اصل ولایت فقیه را قبول ندارم ما اینها را گزینش نمی‌کنیم. کسی که می‌خواهد گزینش شود باید طرفدار خط امام و رهبری باشد. تقوی ادامه داد: نیروهای ما به‌عنوان امام جمعه در حوزه‌های علمیه تربیت می‌شوند که سن اینها باید بالای ۲۵ سال و حدود ۳۰ سال باشد، متاهل باشند، باید ۲ سال درس خارج را رفته باشند یعنی اگر بخواهم به‌صورت دانشگاهی سخن بگویم، باید فوق‌لیسانس و در آستانه ورود به دکترا باشند. وی افزود: مدارک اینها از حوزه‌های علمیه گرفته می‌شود، علاوه بر این یک امتحان ورودی دارند، استعلامات مختلف و تحقیقات میدانی انجام می‌شود، پرونده که آماده شد، به من تحویل می‌دهند و بعد از بررسی در شورای سیاست‌گذاری اعلام می‌کنیم که امام جمعه به کدام نقطه از کشور برود.

تقوی خاطرنشان کرد: موضع دیگر نظام، ضداشرافی‌گری است. اگر اشرافی‌گری تبدیل به فرهنگ شود، به صورت موریانه بنیان‌های نظام را پوک و پوچ می‌کند. ما در شورای سیاست‌گذاری سعی می‌کنیم که ائمه جمعه بنابر منطق، اشرافی‌گری را نقد کنند. وی درباره موضع ائمه جمعه نسبت به حج تاکید کرد: ممکن است در موضوع حج ائمه جمعه به سازمان حج هشدار بدهد که مبادا حجاج ما تحقیر شوند. این به معنی زیر سوال بردن برادران ما در سازمان حج نیست. نظام تصمیم گرفته از ایران حاجی ارسال شود و ما هم مدافع سیاست‌های نظام هستیم.

 

ارسال نظر