نشانه‌های نزولی هنوز در بازار پیداست

۱۴۰۱/۰۴/۰۲ - ۰۱:۵۸:۱۰
کد خبر: ۱۹۰۱۹۳
نشانه‌های نزولی هنوز در بازار پیداست

هرچند معامله‌گران خرد امید زیادی به حفظ محدوده حمایتی ۲۰,۰۰۰ دلاری بیت‌کوین دارند، معاملات معامله‌گران باتجربه بازارهای آتی و اختیار معامله نشان می‌دهد که این دسته از معامله‌گران تا وقتی شرایط ارزهای دیجیتال و شرکت‌های فعال در این صنعت مشخص نشود، به حرکات صعودی مقطعی اعتماد نمی‌کنند. در حال حاضر، سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال با احساسات متفاوتی مواجه هستند. آنها از یک طرف از رکود اقتصادی می‌ترسند و از طرف دیگر نسبت به تقویت حمایت ۲۰,۰۰۰ دلاری بیت‌کوین خوش‌بین هستند؛ چراکه سرمایه موجود در استیبل‌کوین‌ها در نهایت ممکن است وارد بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال دیگر شود‌.

در نمودار ماهانه بیت‌کوین روند نزولی بزرگی وجود دارد. سطح زیر ۱۸,۰۰۰ دلار که در ابتدای هفته جاری به دست آمد، پایین‌ترین قیمتی بود که این ارز دیجیتال از دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۹۹) تجربه کرده است. خریداران بیت‌کوین هم‌اکنون به این امید دارند که بیت‌کوین بتواند محدوده ۲۰,۰۰۰ دلار را به حمایت تبدیل کند. با این حال، شاخص‌های مربوط به بازار مشتقات شرایط کاملاً متفاوتی دارند و نشان می‌دهند که معامله‌گران حرفه‌ای همچنان نسبت به آینده بازار مردد هستند. شاخص S&P 500 در ماه ژوئن (خرداد) ۱۱ درصد کاهش یافت. در این مدت، سهام شرکت‌های چند میلیارد دلاری مثل نتفلیکس، پی‌پل و سزارس انترتینمنت نیز به‌ترتیب ۷۱، ۶۱ و ۶۴ درصد سقوط کرد. کمیته بازار آزاد بانک مرکزی امریکا هم در ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) نرخ بهره بانکی را ۰.۷۵ واحد درصد افزایش داد. علاوه بر این، جروم پاول، رییس فدرال رزرو، اعلام کرد که مقامات امریکا همچنان در تلاش‌اند تا تورم این کشور را مهار کنند و در نتیجه نرخ بهره ممکن است بیش از پیش افزایش یابد. با این حال، سرمایه‌گذاران و تحلیلگران نگران‌اند که این سیاست‌های پولی ریسک رکود را افزایش دهد. بنک آف امریکا در ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) طی یادداشتی به مشتریان خود گفت: «چیزی که درباره فدرال رزرو بیشتر از همه ما را می‌ترساند، اکنون تأیید شده است. آنها از برنامه عقب افتاده‌اند و برای جبران این عقب‌افتادگی بازی خطرناکی را شروع کرده‌اند.» علاوه بر این، به‌گفته تحلیلگران بانک سرمایه‌گذاری جی‌پی‌مورگان چیس، سهم بالای استیبل‌کوین‌ها در بازار ارزهای دیجیتال که به رکورد جدیدی هم رسیده، نشان می‌دهد که بازار وارد منطقه اشباع فروش شده است و از این به بعد می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی رشد کند. طبق گفته‌های این تحلیلگران، اگر سهم استیبل‌کوین‌ها از کل بازار ارزهای دیجیتال کاهش یابد، نشان می‌دهد که بازار پتانسیل محدودی دارد. در حال حاضر، سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال با احساسات متفاوتی مواجه هستند. آنها از یک طرف از رکود اقتصادی می‌ترسند و از طرف دیگر نسبت به تقویت حمایت ۲۰,۰۰۰ دلاری بیت‌کوین خوش‌بین هستند؛ چراکه سرمایه موجود در استیبل‌کوین‌ها در نهایت ممکن است وارد بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال دیگر شود‌. 

پریمیوم معاملات آتی بیت‌کوین برای اولین‌بار در یک سال گذشته منفی شد. معامله‌گران خرد معمولاً از قراردادهای آتی سه‌ماهه به‌خاطر تفاوت قیمتی آنها با بازارهای آنی دوری می‌کنند. با این حال، معامله‌گران حرفه‌ای ترجیح می‌دهند از این نوع معاملات استفاده کنند تا از نوسانات دایمی نرخ‌ تأمین سرمایه دور بمانند. اصطلاح نرخ تأمین سرمایه در بازار قراردادهای آتی به مقدار کارمزدی اشاره دارد که دارندگان قراردادهای لانگ (آنهایی که معتقدند قیمت افزایش پیدا می‌کند) و دارندگان قراردادهای شورت (آنهایی که معتقدند قیمت کاهش پیدا می‌کند) باید به یکدیگر پرداخت کنند تا بازار در تعادل باشد. این قراردادها که دوره ماهانه ثابتی دارند، معمولاً با پریمیوم کمی نسبت به بازارهای آنی معامله می‌شوند، زیرا سرمایه‌گذاران به پول بیشتری برای جلوگیری از تسویه معامله نیاز دارند. این وضعیت تنها مخصوص بازار ارزهای دیجیتال نیست. به‌طور کلی می‌توان گفت که قراردادهای آتی باید با حق پریمیوم سالانه ۵ تا ۱۲ درصد در بازارهای سالم معامله شوند. در حال حاضر پریمیوم معاملات آتی بیت‌کوین نتوانسته است از آستانه خنثای ۵ درصدی بگذرد. این در حالی است که بیت‌کوین تا ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) توانست حمایت ۲۹,۰۰۰ دلاری را حفظ کند. هر زمان که این شاخص کاهش می‌یابد یا منفی می‌شود، شرایط نگران‌کننده‌ای به وجود می‌آید و نشان‌دهنده یک روند نزولی و وضعیتی است که با عنوان وارونگی شناخته می‌شود. برای حذف عوامل خارجی که مخصوص ابزارهای آتی هستند، معامله‌گران باید بازارهای اختیار معامله بیت‌کوین را هم تجزیه‌وتحلیل کنند. به عنوان مثال، شاخص انحراف دلتا ۲۵ درصد (Delta Skew) نشان می‌دهد که میکرهای بازار بیت‌کوین و میزهای معاملاتی آربیتراژی برای اینکه از خودشان در برابر روند صعودی یا نزولی محافظت کنند، حاضرند بیشتر خرج کنند. در بازارهای صعودی، سرمایه‌گذاران احتمال می‌دهند که قیمت ارز دیجیتال موردنظرشان افزایش یابد و در نتیجه شاخص انحراف دلتا به زیر منفی ۱۲ درصد کاهش می‌یابد. از طرف دیگر، وقتی سرمایه‌گذاران از کاهش قیمت‌ها می‌ترسند، شاخص انحراف دلتا به مثبت ۱۲ درصد یا بالاتر از آن می‌رسد. انحراف دلتای ۳۰روزه بازار اختیار معامله بیت‌کوین در ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) به ۳۶ درصد رسید که بالاترین رکورد آن و نشان‌دهنده بازارهای بسیار نزولی است. ظاهراً افزایش ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین از ۱۷,۵۸۰ دلار کافی نبوده و نتوانسته است مجدداً اعتماد معامله‌گران بازار مشتقات را جلب کند. هرچند وضعیت کنونی انحراف دلتای ۲۵ درصد همچنان نشان از خطر کاهش قیمت‌ها دارد، حداقل دیگر منعکس‌کننده بیزاری شدید معامله‌گران نیست.

   تحلیلگران انتظار دارند که  بیشترین خسارت ممکن به وجود بیاید

برخی از شاخص‌ها نشان می‌دهند که بیت‌کوین ممکن است در ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) به کف قیمتی خود رسیده باشد. این نظریه مخصوصاً با شکل‌گیری حمایت ۲۰,۰۰۰ دلار تقویت شده است. از طرف دیگر، مایک آلفرد، تحلیل‌گر بازار ارزهای دیجیتال به‌صراحت گفته است: «بیت‌کوین هنوز سرمایه‌گذاران بزرگ را لیکویید نکرده است. قیمت تا سطحی پایین می‌آید که بیشترین آسیب را به سرمایه‌گذارانی مثل سلسیوس وارد کند که بیش از حد در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند.» تا وقتی که معامله‌گران به‌طور کامل با خطرات ناشی از سرایت سقوط شبکه تِرا به بقیه ارزهای دیجیتال، ورشکستگی احتمالی شرکت سلسیوس و مشکلات نقدینگی‌تری اروز کپیتال آشنا نشوند، احتمال سقوط مجدد قیمت بیت‌‌کوین زیاد است.

  توکن‌های کوچک  بهتر از بیت‌کوین ظاهر می‌شوند

در طول یک ماه گذشته، بسیاری از توکن‌های کوچک و کمترشناخته‌شده بازار عملکردی بهتر از بیت‌کوین داشته‌اند؛ اتفاقی که معمولاً در بازارهای نزولی این‌چنینی رخ نمی‌دهد. سه‌شنبه این هفته، سه روز پس از سقوط بیت‌کوین به پایین‌ترین قیمت ۵۲ هفته گذشته، بازار ارزهای دیجیتال به‌طور کلی روندی صعودی را دنبال می‌کرد. بیت‌کوین و اتریوم هر دو روز گذشته جهشی ۵ درصدی را تجربه کردند. قیمت بیت‌کوین در مقطعی به 700/21 دلار رسید و اتریوم هم حوالی 140/1 دلار معامله می‌شد. جهش هم‌زمان بازارهای مالی باعث شد تا قیمت‌ها در بازار جهانی سهام نیز افزایش یابند. برای مثال، شاخص بورسی نزدک در ۲۴ ساعت گذشته ۲.۸۸ درصد رشد کرده و شاخص «S&P500» نیز که بدترین هفته خود از سال ۲۰۲۰ را پشت سر گذاشته است، جهشی ۲.۷۴ درصدی را تجربه کرده است. محققان مجموعه آرکان ریسرچ می‌گویند پس از پایان پرنوسان‌ترین هفته بازار از مه سال ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰)، احتمالاً افزایش قیمت‌ها در روز سه‌شنبه احساسات معامله‌گران را تا حدی بهتر از قبل کرده است. از طرفی، بانک مورگان استنلی اخیراً در یادداشتی خطاب به مشتریان خود گفته است: «بازار نوزلی تا رسیدن به دوران رکود یا گذر از این خطر، ادامه خواهد داشت.» متئو تاتل، مدیرعامل موسسه سرمایه‌گذاری تاتل کپیتال منیجمنت نیز گفته است افزایش قیمت‌ها در چند روز اخیر «می‌تواند یک جهش کوتاه‌مدت باشد و برای بلندمدت این نگرانی وجود دارد که شاهد موج فروش دیگری در بازار باشیم.» در کنار بیت‌کوین، آلت‌کوین‌های کوچک‌تر بازار نیز روز سه‌شنبه با جهش مواجه شدند که در این میان می‌توان به رشد ۵۱ درصدی قیمت توکن‌های الروند، ساتوشی ویژن و هلیوم اشاره کرد. ارزهای دیجیتال کمترشناخته‌شده بازار این ماه عملکرد بهتری نسبت به بیت‌کوین داشتند؛ هرچند بازار ارزهای دیجیتال به‌طوری کلی یک ماه نزولی را پشت سر گذاشته و این توکن‌های کوچک نیز شرایط مشابهی را تجربه کرده‌اند. شاخص ارزهای کوچک آرکان ریسرچ که عملکرد قیمتی ۵۰ ارز دیجیتال با ارزش بازار نسبتاً کم را بررسی می‌کند، در ماه ژوئن (خرداد) ۲۷ درصد سقوط کرده و این در حالی است که بیت‌کوین در این مدت ۳۵ درصد از ارزش خود را از دست داده و در مقایسه با سایر شاخص‌های بازار ارزهای دیجیتال، بدترین عملکرد را داشته است. در گزارش آرکاین ریسرچ آمده است: «مدت‌ها بود که چنین عملکردی نسبتاً قدرتمندی را از ارزهای کوچک بازار ندیده بودیم. این چیز معمولی نیست که در جریان بازارهای نزولی شاهد برتری توکن‌های کوچک در برابر بیت‌کوین باشیم.»

    خروج ۵۰۰ میلیون دلار  از بزرگ‌ترین ETF بیت‌کوین

جمعه هفته گذشته، بزرگ‌ترین صندوق بورسی (ETF) بیت‌کوین بیش از نیمی از دارایی تحت‌مدیریت خود را از دست داد؛ اتفاقی که احتمالاً تا حدی بر سقوط اخیر بازار بیت‌کوین تأثیر داشته است. محصول معاملاتی «The Purpose Bitcoin ETF» روز جمعه شاهد خروج 510/24 واحد بیت‌کوین بود که بزرگ‌ترین برداشت سرمایه از زمان راه‌اندازی این صندوق کانادایی از آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) محسوب می‌شود. این یعنی آخر هفته گذشته ۵۰۰ میلیون دلار بیت‌کوین از این ETF خارج شده است و فشار فروش را شدیدتر و شرایط بازار را متزلزل‌تر کرده است. وتل لوند، تحلیلگر آرکان ریسرچ در این باره گفته است: «به نظر می‌رسد این برداشت بزرگ به یک فروشنده مربوط باشد که چاره‌ای جز نقدکردن بخش عظیمی از سرمایه خود نداشته است. ضمن اینکه ممکن است همین فروش 000/24 واحدی بیت‌کوین را تا 600/17 دلار پایین کشیده باشد.» 

 

ارسال نظر