اصلاح بازار می‌تواند موقتی باشد

۱۴۰۱/۰۱/۲۱ - ۰۱:۴۲:۲۱
کد خبر: ۱۸۸۰۶۹
اصلاح بازار می‌تواند موقتی باشد

شرایط فعلی بازار بیت‌کوین نشان‌دهنده تسلط بیشتر فروشندگان است؛ اما افزایش فشار فروش و اصلاح نزولی قیمت در روزهای اخیر، همچنان موقتی به نظر می‌رسد. علاوه بر این، آوریل و مه (فروردین و اردیبهشت) هم در گذشته دوره ورود خریداران جدید به بازار بوده است.

قیمت بیت‌کوین مدت زیادی است که در یک بازه باریک گرفتار شده است و البته گاهی اوقات نوساناتی را هم تجربه می‌کند. ناحیه حمایتی بیت‌کوین جایی بین ۴۰هزار تا ۴۳هزار دلار است و اصلاح نزولی قیمت در روزهای اخیر می‌تواند در این محدوده تثبیت شود. مقاومت‌های ۴۸هزار و ۵۰هزار دلاری در چهار ماه گذشته مانع از رشد بیشتر قیمت بیت‌کوین شده‌اند که نشان می‌دهد بازار در این مدت در کنترل فروشندگان بوده است. از طرفی هم، اخیراً از شتاب نزولی قیمت کاسته شده است که می‌تواند نشانه‌ای برای تشدید فشار خرید در سطوح پایین‌تر و کف‌های قیمتی باشد. در نمای یک هفته‌ای بازار بیت‌کوین، شاخص قدرت نسبی به زیر محور میانی (سطح ۵۰) سقوط کرده است که اولین کاهش قابل‌توجه شتاب صعودی قیمت از ۲۸ مارس (۸ فروردین) محسوب می‌شود. گفتنی است در ۲۸ مارس قیمت پس از چند هفته مجدداً از مقاومت ۴۰هزار دلاری عبور کرده بود. با توجه به شرایط کلی بازار، اصلاح نزولی اخیر قیمت‌ها همچنان موقتی به نظر می‌رسد؛ درست مانند اتفاقی که در سپتامبر (شهریور) سال گذشته افتاد. این‌بار اما، بازار سهام و ارزهای دیجیتال در ماه‌های آوریل و مه (فروردین و اردیبهشت)، در حال ورود به یک دوره زمانی است که در گذشته همواره با ورود خریداران کوتاه‌مدت همراه بوده است.

  معامله‌گران حرفه‌ای هم خوش‌بین نیستند

آن‌طور که از وضعیت بازارهای آتی بیت‌کوین پیداست، معامله‌گران حرفه‌ای هنگام جهش قیمت در روزهای اخیر، اعتماد چندانی به این روند صعودی نداشتند و اکنون هم این شرایط ادامه دارد. ضمن اینکه تغییر مجدد احساسات معامله‌گران از صعودی به نزولی، استقبال از آلت‌کوین‌های بازار را هم با کاهش مواجه کرده است. عملکرد قیمتی روز گذشته ارزهای دیجیتال، از ارزی به ارز دیگر متفاوت بود و این در حالی است که از اواسط هفته گذشته به نظر می‌رسد فشار فروش در بازار در حال افزایش است. سقوط روز جمعه بیت‌کوین پس از عبور موقتی قیمت از مقاومت ۴۴هزار دلاری اتفاق افتاد. هم‌زمان با کاهش قیمت بیت‌کوین، نیر پروتکل (NEAR Protocol) جهشی ۲۰ درصدی را تجربه کرد و قیمت ویوز (WAVES) و ریپل نیز در این مدت به‌ترتیب ۱۰ و ۳ درصد کاهش یافت. فروکش‌کردن روند روبه‌رشد چند روز اخیر ارزهای دیجیتال نشان‌دهنده بازگشت مجدد احساس بی‌اعتمادی به سرمایه‌گذاران است و تأثیر این تغییر احساسات را می‌توان به‌وضوح در سقوط ۸ درصدی بیت‌کوین در هفت روز گذشته مشاهده کرد. علاوه بر این، با تغییر دوباره احساسات سرمایه‌گذار از صعودی به نزولی، توجه به آلت‌کوین‌های بازار هم کمتر از قبل شده است. شاخص بورسی «S&P500» در روزهای روز گذشته تقریباً بدون نوسان بود و از سوی دیگر، قیمت دلار و طلا در بازارهای جهانی افزایش یافت. بازدهی سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولتی امریکا با سررسید ۱۰ ساله به بالاترین سطح سه سال گذشته خود در ۲.۷ درصد رسیده است. یکی از دلایل اصلی این اتفاق، سرمایه‌گذاری کمتر فعالان بازار در این شکل از اوراق بهادار است. کاهش علاقه سرمایه‌گذاران به اوراق قرضه دولتی امریکا هم عمدتاً تحت‌تأثیر افزایش تورم در ماه‌های گذشته و تصمیم بانک مرکزی برای افزایش نرخ بهره بانکی در ماه‌های آینده است. شرایط در بازارهای آتی (Futures) بیت‌کوین آرام به نظر می‌رسد که نشان می‌دهد جهش ۳۰ درصدی قیمت بیت‌کوین از کف ۳۳هزار دلاری ۲۴ ژانویه (۴ بهمن) کار معامله‌گران بازارهای آنی (Spot) بوده است. قراردادهای آتی باز بیت‌کوین در بورس کالای شیکاگو (CME) هم در هفت روز گذشته با کاهش مواجه شده است. منظور از قراردادهای باز، آن دسته از موقعیت‌های معاملاتی مشتقه است که هنوز تسویه نشده‌اند. گفتنی است از این شاخص به عنوان ابزاری برای سنجش جریان ورود و خروج پول در بازارهای آتی استفاده می‌شود. فعالیت در بازارهای آتی بیت‌کوین از زمان اوج‌گیری در نوامبر (آبان) سال گذشته رو به کاهش بوده است. اوج‌گیری این شاخص در آن دوره، پیش از کاهش ۵۰ درصدی قیمت بیت‌کوین اتفاق افتاده بود و سطوح فعلی نیز همچنان بالاتر از بازه‌ بین مه تا سپتامبر (اردیبهشت و شهریور) سال گذشته است که نشان می‌دهد فعالیت در ماه‌های اخیر به‌نسبت آن زمان بیشتر است. تحلیلگران می‌گویند میزان استفاده از اهرم‌های معاملاتی نیز میان معامله‌گران بازارهای آتی بیت‌کوین کاهش یافته است و همین موضوع نشان می‌دهد که جهش چند روز پیش قیمت از نظر سرمایه‌گذاران چندان مطمئن نبوده است. شاخص «بازده سالانه نرخ پایه با مبنای ۳ ماهه» که اختلاف بین قیمت بیت‌کوین در بازارهای آتی با بازارهای آنی را اندازه‌گیری می‌کند، در طول ۱۴ روز گذشته، در صرافی‌های مطرح ارز دیجیتال رو به کاهش بوده است. این موضوع نشانه‌ای دیگر برای بی‌‌اعتمادی معامله‌گران به آینده قیمتی بیت‌کوین است.

  ارزش بازار ارزهای دیجیتال مجدداً به زیر ۲ تریلیون دلار سقوط کرد

روند نزولی اخیر بیت‌کوین، قیمت این ارز دیجیتال را به پایین‌ترین سطح آن در ۱۷ روز اخیر، یعنی حدود ۴۲,۰۰۰ دلار رسانده است. روند آلت‌‌کوین‌هایی مثل کاردانو، اولنچ، سولانا و دوج‌کوین نیز در این مدت نزولی بوده است. کاهش قابل‌توجه قیمت‌ها در روزهای اخیر باعث شده‌ است که ارزش بازار ارزهای دیجیتال در چهار روز ۲۰۰ میلیارد دلار کاهش یابد و برای اولین‌بار از ماه مارس (اسفند) به زیر ۲ تریلیون دلار سقوط کند. ارزش بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر تقریباً ۱.۹ تریلیون دلار است. قبل از شروع کنفرانس بیت‌کوین ۲۰۲۲ در میامی، بیت‌کوین پس از یک جهش چشمگیر در ماه مارس، اصلاح قیمت متوسط داشت. با توجه به شتاب صعودی اخیر بیت‌کوین در ۳۰ روز گذشته، تحلیلگر برجسته تجارت کریپتو، مایکل ون دی پوپ، یک سطح مقاومت کلیدی برای بیت‌کوین را در ۸ آوریل برجسته و پیشنهاد کرد اگر بیت‌کوین قصد صعود دارد باید تحت این معیار قرار بگیرد. بیت‌کوین در حال نزدیک شدن به سطح حیاتی آزمایشی است تا مشخص شود که آیا می‌خواهد به حرکت صعودی ادامه دهد یا خیر. این تحلیلگر مقاومت را در حدود ۴۶هزار و ۸۸۱ دلار مشخص کرد و گفت: «اگر این سطح را حفظ کنیم همه‌چیز خوب خواهد بود و به نظر می‌رسد بار دیگر برای صعود به سطح ۵۷ هزار دلار آماده می‌شویم و اگر چنین روندی طی نشود، سطحی در حدود ۳۶ هزار دلار را شاهد خواهیم بود.» باارزش‌ترین ارز دیجیتال جهان دوره نادری از ثبات را تجربه می‌کند و اگر اخبار خوب مهمی از بزرگ‌ترین کنفرانس بیت‌کوین جهان منتشر شود، ممکن است ارزش آن تقویت شود. رویداد میامی همان رویدادی است که نایب بوکله، رییس‌جمهور السالوادور سال گذشته اعلام کرد که کشورش بیت‌کوین را به عنوان یک ارز قانونی استفاده خواهد کرد.

 

ارسال نظر