بیت‌کوین بار دیگر به ۴۵ هزار دلار رسید

۱۴۰۰/۰۵/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۱۰۹
بیت‌کوین بار دیگر به ۴۵ هزار دلار  رسید

ارز دیجیتال شماره یک بازار، یعنی بیت‌کوین، روز گذشته در صرافی بیت‌استمپ برای اولین‌بار از ۱۸ مه (۲۸ اردیبهشت)، به ۴۵ هزار دلار رسید. پادشاه ارزهای دیجیتال اکنون نسبت به کف قیمتی ۲۸,۶۲۱ دلاری خود که در ۲۲ جولای (۳۱ تیر) تجربه کرد، ۵۷ درصد رشد کرده است. این صعود قیمتی در بحبوحه اختلاف بر سر اصلاحات مالیاتی ارزهای دیجیتال در لایحه زیرساختی ایالات متحده امریکا رخ داده است. از سوی دیگر، بازیابی هش‌ریت بیت‌کوین، ادامه معاملات در بازارهای همتا‌به‌همتا و حجم قابل توجه معاملات در صرافی‌‌های آسیایی، نشان می‌دهد که تلاش‌های چین برای ممنوع کردن بیت‌کوین تاکنون موثر نبوده است. در روزهای گذشته شاهد افزایش قابل‌توجه قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال بودیم. در این میان، قیمت اتریوم با ۷ درصد، ریپل با ۹ درصد و دوج‌کوین با ۲۶ درصد رشد در ۲۴ ساعت گذشته، برندگان بازار لقب گرفتند. قیمت بیت‌کوین هم توانست از ۴۵ هزار دلار عبور کند. وضعیت تکنیکال مناسب بسیاری از ارزهای دیجیتال باعث رشد اخیر قیمت شده است. عوامل دیگری نظیر به‌روزرسانی اخیر اتریوم هم به عنوان دیگر مواردی عنوان شده‌اند که بر آتش صعودهای اخیر اضافه کرده‌اند. دوج‌کوین که در حال حاضر در رده هفتم بازار قرار دارد، در ۲۴ ساعت موفق به ثبت رشدی ۲۶ درصدی شده است. اتریوم هم که روز پنجشنبه به‌روزرسانی لندن را اجرا کرد، با حدود ۷ درصد رشد، از جمله ارزهای دیجیتالی بود که موفق به ثبت رشد قابل‌توجهی شد. رشد ارزهای دیجیتال در حالی بود که قیمت بیت‌کوین تا هفته پیش زیر ۴۰ هزار  دلار معامله می‌شد. در ۲۴ ساعت اخیر، ۹۵ میلیارد دلار استیبل کوین جابه‌جا شده است که حدود ۸۰ درصد از مجموع معاملات در بازه مشابه است. 

     قیمت اتریوم بعد از سه ماه، از ۳ هزار دلار  عبور کرد

همچنین در ادامه روند صعودی ارزهای دیجیتالی، قیمت اتریوم برای اولین‌بار از زمان سقوط گسترده بازار در اواسط مه (اردیبهشت) به بالای ۳ هزار دلار رسید. با اینکه قیمت دیگر ارزهای دیجیتال بازار هم در روزهای اخیر روندی صعودی داشته است، کارشناسان رشد قیمت اتریوم را به به‌روزرسانی لندن نسبت می‌دهند. به گزارش دیکریپت، قیمت اتریوم پس از راه‌اندازی به‌روزرسانی لندن همواره در حال افزایش بوده و روز گذشته برای اولین‌بار از زمان سقوط بازار در اواسط مه (اردیبهشت) از ۳,۰۰۰ دلار عبور کرد و حتی به ۳۱۰۰ دلار هم رسید. البته اتریوم همچنان از اوج تاریخی ۴,۳۵۷ دلاری خود که در ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) به آن رسیده بود فاصله دارد، با این حال قیمت اتر از ۳ ماه گذشته تاکنون هرگز تا این اندازه بالا نبوده است. از ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت) تاکنون اتریوم همواره زیر ۳,۰۰۰ دلار معامله شده است. در آن زمان بازار ارزهای دیجیتال پس از چند ماه رشد بی‌وقفه، سرانجام وارد یک روند نزولی شده بود. توقف پذیرش بیت‌کوین از سوی تسلا و شک و تردیدهایی که ممنوعیت ارزهای دیجیتال در چین به وجود آورده بود، به عنوان دلایل اصلی سقوط اواسط مه (اردیبهشت) شناخته می‌شوند. 

در آن زمان بیت‌کوین و اتریوم بیش از ۵۰ درصد از ارزش اوج‌های تاریخی خود را که در ماه‌های آوریل (فروردین) و مه (اردیبهشت) به آن رسیده بودند، از دست دادند و به کف‌های قیمتی اخیر سقوط کردند. در ادامه تقریباً تمام ارزهای دیجیتال بازار وارد رکود تابستانی شدند و بخش عمده‌ای از ارزش خود را که در ابتدای سال به آن رسیده بودند از دست دادند. اتریوم در روزهای پایانی این روند نزولی چندین بار به زیر ۲ هزار دلار سقوط کرد که آخرین مورد آن مربوط به ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) است. با این حال قیمت دومین ارز دیجیتال بازار از آن زمان تاکنون پیوسته در حال افزایش بوده، در هفته‌های اخیر بیش از ۵۰ درصد رشد داشته و نهایتاً روز گذشته از ۳ هزار دلار عبور کرده است. با وجود اینکه قیمت ارزهای دیجیتال دیگر هم اخیراً افزایش یافته است، رشد قیمت اتریوم تا حدی به راه‌اندازی به‌روزرسانی لندن نسبت داده می‌شود که کاربران مدت‌ها بود انتظارش را می‌کشیدند. در به‌روزرسانی لندن چندین طرح پیشنهادی برای بهبود که از سوی جامعه اتریوم ارایه شده، پیاده‌سازی شده است. هاردفورک لندن سازوکار محاسبه کارمزد در شبکه اتریوم را تغییر می‌دهد و کاربران با آن می‌توانند اترهای گرانبهای خود را هنگام انجام تراکنش‌ها ذخیره کنند. در سازوکار جدید اتریوم بخشی از کارمزد تراکنش‌ها به جای آنکه به عنوان پاداش به ماینرها تعلق گیرد، سوزانده شده یا به عبارتی از چرخه شبکه خارج می‌شود. اضافه شدن این عنصر ضدتورمی به شبکه اتریوم به تدریج باعث می‌شود تا عرضه اتر هم کاهش پیدا کند. همانطور که در وب‌سایت اترچین آمده است، از زمان راه‌اندازی به‌روزرسانی لندن در ۵ اوت (۱۴ مرداد)، در هر دقیقه بیش از ۱۲ هزار دلار اتر سوزانده می‌شود و تاکنون تنها در عرض ۲ روز بیش از ۸,۶۰۰ اتر به ارزش ۲۵.۸ میلیون دلار از چرخه شبکه خارج شده است. 

     تیر چین به سنگ خورد

شاید بیت‌کوین در چند ماه گذشته هدف بزرگ‌ترین حمله هماهنگ تاریخ خود قرار گرفته باشد، با این حال جامعه سرمایه‌گذاران هنوز تسلیم نشده است. چین پس از به پایان رسیدن مهلت دو هفته‌ای که به ماینرهای بیت‌کوین داده بود، به‌طور آشکار استخراج را در بیشتر مناطق این کشور ممنوع کرد. این امر موجب شد بزرگ‌ترین اصلاح سختی شبکه بیت‌کوین پس از کاهش ۵۰ درصدی هش ریت اتفاق بیفتد. پس از آنکه ایلان ماسک اعلام کرد تسلا به‌دلیل پیامدهای زیست‌محیطی فرآیند استخراج، دیگر بیت‌کوین را در پرداخت‌های خود نمی‌پذیرد، احساسات بازار نسبت به بیت‌کوین خدشه‌دار شد. هنوز مشخص نیست که در این مورد تصمیم چین یا اظهارات ایلان ماسک کدام یک موثرتر بوده است، اما بدون شک این اتفاقات تأثیری منفی بر بازار بیت‌کوین داشته‌اند. چند هفته بعد، در روز ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) چین نمایش نتایج مربوط به صرافی‌های ارز دیجیتال را در موتورهای جست‌وجو مسدود کرد. در همین حال صرافی هوبی هم که از معاملات مشتقات ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند، محدودیت‌هایی را برای معاملات با اهرم خود در نظر گرفت و پذیرش کاربران جدید چینی را متوقف کرد. درنهایت روز ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد)، بانک مرکزی چین به تمامی بانک‌های این کشور دستور داد تا حساب‌های مربوط به میزهای معاملاتی فرابورسی را ببندند و در ادامه حتی حساب‌های آنها در شبکه‌های اجتماعی هم مسدود شد. میزهای فرابورس در چین به عنوان دروازه‌ای برای ورود ارزهای فیات عمل می‌کنند و بدون آنها تبدیل بیت‌کوین به استیبل کوین‌ها کار دشواری است. به‌دنبال این جریانات، برخی تحلیل‌گران تمایل داشتند این تاکتیک‌ها را طوری توصیف کنند که انگار چیزی جز ترس، بلاتکلیفی و تردید بی‌معنی نیستند، اما با نگاهی به گذشته، به نظر می‌رسد که چین یک حمله برنامه‌ریزی‌شده را به شبکه بیت‌کوین و صنعت استخراج تدارک دیده است. تأثیر کوتاه‌مدت ممنوعیت‌های چین را می‌توان به عنوان موفقیتی در حد متوسط در نظر گرفت، چراکه باعث سقوط قیمت بیت‌کوین و افزایش نگرانی‌ها نسبت به وقوع حمله ۵۱ درصد شد. با این حال در نهایت حمله چین شکست خورد.

     بازگشت هش‌ریت بیت‌کوین

هش ریت شبکه بیت‌کوین، معیاری که نشان‌دهنده کل قدرت استخراج شبکه است، پس از رسیدن به اوج ۱۸۶ میلیون تراهش‌برثانیه در روز ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت)، شروع به کاهش کرد. این اتفاق در چند هفته اول به‌دلیل محدودیت‌های اعمال‌شده در مناطقی بود که از زغال‌سنگ برای تأمین انرژی مورد نیاز خود استفاده می‌کردند. تخمین زده شده که ۲۵ درصد از کل استخراج بیت‌کوین مربوط به این مناطق بوده است. با این حال با گسترش محدودیت‌ها به سایر مناطق، این شاخص به ۸۵ میلیون تراهش‌برثانیه رسید که پایین‌ترین سطح در دو سال گذشته بود. اما قدرت پردازش شبکه بیت‌کوین در کمتر از سه هفته مجدداً به ۱۰۰ میلیون تراهش‌برثانیه رسیده است. برخی از استخراج‌کنندگان تجهیزات خود را با موفقیت به قزاقستان منتقل کردند و برخی دیگر هم آنها را به کانادا و امریکا فرستادند.

      معاملات همتا‌به‌همتا همچنان ادامه دارد

اگرچه فعالیت شرکت‌های درگیر در تراکنش‌های ارز دیجیتال در چین ممنوع شده است، اما اشخاص همچنان کار واسطه‌ها را انجام می‌دهند. با توجه به داده‌های به دست آمده از سیستم رتبه‌بندی داخلی صرافی‌ها، برخی از این اشخاص بیش از ۱۰,۰۰۰ تراکنش همتا‌به‌همتای موفق را به ثبت رسانده‌اند. صرافی‌های هوبی و بایننس هر دو بازار مشابهی دارند که در آن کاربران می‌توانند چندین ارز دیجیتال از جمله تتر را معامله کنند. پس از تبدیل کردن ارزهای فیات به استیبل کوین‌ها، انجام معامله در یک صرافی معمولی یا بازار مشتقات امکان‌پذیر می‌شود.

    حجم معاملات صرافی‌های آسیایی  همچنان بالا است

به نظر می‌رسد اعمال محدودیت کامل روی معاملات ارز دیجیتال از سوی مقامات چین، صرافی‌هایی مانند بایننس، اوکی‌اکس و هوبی را هم که قبلاً در این کشور فعالیت می‌کردند هدف قرار داده است. با این حال داده‌های مربوط به حجم معاملات اخیر این صرافی‌ها تأثیر معناداری را نشان نمی‌دهد. سه صرافی آسیایی در حالی در رده‌های برتر قرار گرفته‌اند که حجم معاملات کوین‌بیس، کراکن و بیتفینکس حتی به آنها نزدیک هم نشده است. ممنوعیت استخراج و معاملات بیت‌کوین در چین ممکن است باعث شکل‌گیری وقفه‌های موقتی و تأثیرات منفی روی قیمت این ارز دیجیتال شده باشد، اما تاکنون معیارهای مربوط به شبکه و قیمت بهتر از آنچه که انتظار می‌رفت بازیابی شده است. در حال حاضر راهی برای اندازه‌گیری تراکنش‌های فرابورس که بلاک‌های بزرگ‌تری در آن معامله می‌شود وجود ندارد، اما این شرایط تنها تا زمانی ادامه خواهد داشت که واسطه‌ها ورودی‌ها و روش‌های جدیدی برای پرداخت پیدا کنند.

 

ارسال نظر