امریکا از گود رقابت ارزهای دیجتالی دور ماند

۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۲۱۴۸

اخیرا بانک‌های مرکزی برخی کشورها، تلاش مشترکی برای مطالعات روی ارزهای دیجیتالی آغاز کرده‌اند که در بین آنها نام امریکا دیده نمی‌شود.

رقابت بر سر عرضه ارز دیجیتالی در بین کشورهای جهان شدت گرفته است و پس از آنکه چین اعلام کرد در مراحل نهایی عرضه ارز دیجیتالی خود قرار دارد، اکنون بانک‌های مرکزی کشورهای غربی در بیانیه مشترکی اعلام کردند که در حال تشکیل یک کارگروه مشترک برای امکان سنجی معرفی یک ارز دیجیتالی هستند.

این گروه مشترک در حالی متشکل از بانک‌های مرکزی اروپا، انگلیس، ژاپن، کانادا، سوئد و سوییس خواهد بود که بانک مرکزی امریکا کماکان علاقه‌ای برای ورود به مساله عرضه ارزهای دیجیتالی از خود نشان نداده است.

طبق بیانیه منتشر شده مشترک این کشورها، هدف از ایجاد این کارگروه مشترک ارزیابی زمینه‌های حقوقی و امکان‌سنجی معرفی ارزهای دیجیتالی در تجارت و روابط بانکی و مالی دو و چندجانبه خواهد بود. در حال حاضر قرار است بانک مرکزی سوئد که سابقه چندین سال مطالعه روی ارزهای دیجیتالی را دارد به عنوان محل پایلوت پروژه انتخاب شود.

با وجود گسترش نقش ارزهای دیجیتالی در سال‌های اخیر، ارزهای موجود نظیر بیت‌کوین هیچگاه به عنوان یک ارز مقبول جهانی پذیرفته نشده‌اند چرا که دارای دامنه نوسان بسیار شدیدی هستند. پروژه راه‌اندازی ارز دیجیتالی فیس‌بوک موسوم به لیبرا نیز که قرار است یک رمزارز باثبات با پشتوانه سبدی از ارزهای جهانی باشد تاکنون نتوانسته است عملیاتی شود و با مخالفت‌های صورت گرفته در امریکا و خروج شرکای بزرگ پروژه لیبرا، بعید به‌نظر می‌رسد که لیبرا به‌زودی عملیاتی شود.

تاکنون شرکت‌هایی نظیر ویزا، مسترکارد و پی پال از پروژه لیبرا خارج شده‌اند و در تازه‌ترین دور روی گردانی از این ارز، شرکت وودافون که یکی از بزرگ‌ترین اپراتورهای مخابراتی در اروپاست نیز خبر از خروج خود از پروژه لیبرا را داد.

مقامات امریکایی تاکنون بارها اعلام کرده‌اند که به دلیل ضعف‌های نظارتی، امکان عرضه ارزهای دیجتالی در حال حاضر فراهم نیست. رییس بانک مرکزی امریکا نیز گفته است با توجه به وجود امکانات و ابزارهای پرداختی مطمئن و مناسب در امریکا، در آینده نزدیک نیازی به ارزهای دیجیتالی نیست.

 

ارسال نظر