بهترین راه نگهداری دیتا چیست؟

۱۳۹۸/۰۸/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۵۹۲۷
بهترین راه نگهداری دیتا چیست؟

گروه دانش و فن|

مباحث امنیتی مربوط به نگهداشت اطلاعات در وب‌سایت‌ها و شرکت‌ها، این روزها یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها به شمار می‌رود. صاحبان وب‌سایت‌ها و شرکت‌ها می‌خواهند بدانند مناسب‌ترین و کم‌هزینه‌ترین محل برای نگهداری اطلاعاتشان کجاست و اینکه آیا لازم است هر وب‌سایت یا شرکت سروری شخصی را خریداری کند یا می‌تواند از شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات استفاده کند. مسلما برای اینکه کاربران دسترسی مستمری به یک وب‌سایت داشته باشند، اطلاعات وب‌سایت باید روی سرورهایی مشخص، ذخیره‌سازی شود. اینجاست که نقش‌هاستینگ یا میزبانی وب به میان می‌آید. خدمات‌هاست به یک حساب کاربری با مشخصات و حجم فضای دیسک مشخص در یک سرور امن و مطمئن روی شبکه اینترنت در مراکز داده در دنیا گفته می‌شود که می‌توان در این حساب کاربری سرویس‌های مختلفی از میزبانی وب‌سایت تا ایمیل دریافت کرد.‌هاستینگ به عنوان اصلی‌ترین خدمت، وب‌سایت را به‌صورت مستمر در دسترس قرار می‌دهد و همچنین امنیت این دسترسی را فراهم می‌کند.

خدمات میزبانی سرور، امکانی کارآمد برای هر یک از شرکت‌ها، سازمان‌ها و نهادهایی است که مایل به در اختیار داشتن فضایی ایمن و استاندارد برای نگه‌داری سرورهای خود هستند.

این خدمات شامل اختصاص بخشی از فضای مرکز داده‌ به سازمان‌هاست تا بسته به نیاز یک یا چندین سرور اختصاصی خود را در آن نگهداری کنند. استفاده از این سرویس راهکاری موثر و مناسب است که به دارندگان سرورها امکان می‌دهد، با صرف کم‌ترین زمان و هزینه دارای یک مرکز داده اختصاصی شوند.

همچنین محلی برای میزبانی سرور مشترک در مرکز داده موجود است که شرایط استاندارد نگهداری یک سرور نظیر برق بی‌وقفه، اینترنت پهنای باند وسیع، سیستم‌های خنک‌کننده و تامین دمای استاندارد و امنیت فیزیکی سرور مشترک در آن رعایت شده است.

بنابراین شما برای حضور در فضای مجازی وب علاوه بر طراحی سایت نیاز به خرید سرویس «هاست» از شرکت‌های میزبان دارید. «هاست» وب‌سایت روی سرورها در مراکز داده یا همان دیتاسنترها نگهداری می‌شود. در گزارش دیجیاتو به این موضوع پرداخته شده که شرکت‌های خدمات‌هاستینگ چگونه فعالیت می‌کنند و به چه صورت‌هایی می‌توان از خدمات آنها استفاده کرد. این شرکت‌ها در واقع بخشی از سرورهای خود را با مبلغ و مدت زمانی مشخص، به مشتریان اجاره می‌دهند. برای مثال وب‌سایت شما باید ۲۴ ساعته در دسترس باشد اما آیا سیستم شخصی شما امکان میزبانی و نگهداری از اطلاعات وب‌سایت را دارد؟ البته که سیستم‌های شخصی ممکن است به‌صورت مستمر روشن و به اینترنت متصل نباشند؛ همچنین پهنای باند و امنیت پایین در این نوع سیستم‌ها، وب‌سایت شما را در معرض خطر قرار می‌دهد. بنابراین شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات‌هاستینگ، با استفاده از اینترنت نامحدود، ترافیک و امنیت بالا اطلاعات وب‌سایت را ذخیره و امکان دسترسی به آنها را به صورت ۲۴ ساعته برای شما و بازدیدکنندگان فراهم می‌کنند.

نکته مهم دیگر ویژگی‌های یک‌هاست قدرتمند است. سرورها به عنوان محل ذخیره‌سازی و میزبانی از اطلاعات وب‌سایت، باید از چند ویژگی برجسته برخوردار باشند. نخستین ویژگی مهمی که باید به آن اشاره کرد، امنیت بالای یک‌هاست است. سرورهای میزبان وب‌سایت چه به صورت سرور مجازی و چه به عنوان سرورهایی که در دیتاسنترها قابل دسترس هستند، باید از امنیت بالایی برخوردار باشند.

تمامی اطلاعات یک وب‌سایت در سرورهای میزبان یا‌هاست ذخیره‌سازی می‌شوند و بر این اساس است که شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات میزبانی باید امنیت‌هاست را تضمین کنند. از طرفی سرعت دسترسی به اطلاعات یک وب‌سایت تا حد زیادی به ویژگی‌های‌هاست وابسته است.

همچنین حجم دیسک و میزان انتقال داده‌ای که شرکت ارایه‌دهنده‌هاست در اختیار شما قرار می‌دهد، کارکرد وب‌سایت شما را تحت تاثیر قرار ‌خواهد داد. در واقع اگر وب‌سایت شما با توجه به حجم بازدید کاربران به ترافیک بالایی در‌هاست نیازمند است، باید در انتخاب نوع سرور خود، دقت بیشتری به خرج دهید.

  انواع سرویس‌های مرکز داده

سرویس‌های مرکزداده مختلفی وجود دارد که هر کدام ویژگی خاصی دارند. سرویس هم‌مکانی (Colocation) اساسی‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین سرویس ارایه‌شده در هر‌هاستینگ، مربوط به سرور اشتراکی می‌شود. در واقع سرور اشتراکی محدودیت‌هایی در حجم دیسک و ترافیک دارد و منابع RAM و CPU سرور به صورت اشتراکی بین وب‌سایت‌هایی مشخص به اشتراک گذاشته می‌شوند. اگر وب‌سایت شما به تازگی راه‌اندازی شده و تعداد بازدیدهای وب‌سایت شما هنوز محدود و پایین است، پیشنهاد می‌شود به صورت موقت از این نوع سرور برای‌هاستینگ استفاده کنید. استانداردهای زیرساختی دیتاسنتر در این نوع خدمات میزبانی نیز مهم است و نباید هنگام انتخاب‌هاستینگ، این ویژگی‌ها را فراموش کرد.

سرور اختصاصی (Dedicated) از دیگر سرویس‌های موجود است که وب‌سایت‌های پربازدید با حجم اطلاعات بالا که ویژگی سرعت برای آنها حیاتی است باید از این سرورهای اختصاصی بهره‌مند شوند.

در سرور اختصاصی، همانطور که از نامش پیداست، بخشی از سرورهای یک دیتاسنتر به صورت اختصاصی به میزبانی از اطلاعات و نرم‌افزارهای مورد نیاز وب‌سایت شما اختصاص پیدا می‌کند. سرعت و حجم انتقال داده در این نوع‌هاستینگ به مراتب بالاتر از سرورهای اشتراکی است.

 در این نوع خدمات میزبانی، علاوه بر امکانات زیرساختی دیتاسنتر، سرور میزبان وب‌سایت شما باید پاسخگوی نیازهای پرتعداد بازدیدکنندگان باشد وCPU، RAM و HDD بالا از جمله ویژگی و مزیت‌های سرور اختصاصی است.

سرور مجازی اختصاصی (VPS) امکانی است که بین میزبانی اشتراکی و سرور اختصاصی قرار دارد. سرور مجازی اختصاصی از طریق نرم‌افزارهای مجازی‌سازی،‌هاست مجازی را به صورت ویژه و اختصاصی در خدمت وب‌سایت شما قرار می‌دهد. در واقع شما در سرور مجازی اختصاصی هزینه پایین‌تری نسبت به سرور اختصاصی موجود در رک‌های دیتاسنتر پرداخت می‌کنید ولی امکانات شما نزدیک به سرور اختصاصی موجود در دیتاسنتر است.

نکته جالب در تمامی این موارد، اهمیت بالای ویژگی‌های زیرساختی دیتاسنتر مرکز ارایه خدمات میزبانی است. حجم دیسک و محدودیت ترافیک در انتقال داده‌ها نیز دیگر ویژگی است که باید هنگام استفاده از خدمات میزبانی به آن توجه داشته باشید. با توجه به ضرورت استفاده از یک‌هاست برای وب‌سایت، پیشنهاد می‌شود که‌هاستینگ خود را با توجه به ویژگی‌های موردنیاز وب‌سایت خود انتخاب کنید.

 

 

ارسال نظر