اخبار

۱۳۹۸/۰۳/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۶۶۴۲

تصویب تعرفه صدور مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نوع و تعرفه خدمت صدور مجوز نماد اعتماد الکترونیکی را با هدف احراز صلاحیت واحدهای کسب‌ وکار الکترونیک تصویب کرد. کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۲۸۸ خود با استناد به تبصره ماده واحده قانون تعیین تعرفه‌های خدمات مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مصوب سال ۹۳، پیشنهاد ‬ وزارت صنعت، معدن و تجارت را بررسی و نوع و تعرفه خدمت صدور مجوز نماد اعتماد الکترونیکی را با شناسه ۱۳۰۶۱۵۶۶۱۰۰ سازمان اداری و استخدامی کشور، تصویب کرد. «مجوز نماد اعتماد الکترونیکی» توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و با هدف شناسنامه‌‌دار کردن و احراز صلاحیت واحدهای کسب‌‌وکار الکترونیکی، پس از احراز هویت مالک کسب‌‌وکار، قانون‌مندی کسب‌‌و‌کار، صحت کدپستی مکان کسب‌‌وکار، رعایت موارد ضروری در بستر الکترونیکی کسب‌‌وکار (ارایه پیش فاکتور یا نمایش سبد خرید، کامل و شفاف بودن فرآیند فروش / ‌ خرید، امکان ثبت شکایت توسط مشتریان، درج اطلاعات مالک کسب‌‌وکار (صاحب امتیاز نماد) و نحوه تماس، درج قوانین و مقررات مربوطه و اعلام صریح تبعیت از قواعد حمایتی مصرف‬ ‌کننده مندرج در قانون تجارت الکترونیکی) صادر می‌شود. منظور از کسب وکار الکترونیکی، کسب‬ ‌وکاری است که از طریق آن عرضه، ارایه یا فروش‬ و‬ خرید کالا یا خدمت در بستر الکترونیکی، با واسطه یا بی‌‌واسطه و با استفاده از وسایل ارتباط از راه دور صورت می‌پذیرد. برمبنای این مصوبه سقف تعرفه صدور و تمدید مجوز نماد اعتماد الکترونیکی، مبلغ یک میلیون و هفتصد و پنجاه هزار ریال تعیین شد. مجوز نماد اعتماد الکترونیکی، به مدت ۲ سال از تاریخ صدور اعتبار خواهد داشت و با درخواست متقاضی به دفعات برای دوره‌های دو ساله قابل تمدید خواهد بود. درهمین حال احراز هویت متقاضیان مجوز نماد اعتماد الکترونیکی، از طریق سامانه شاهکار الزامی است. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز موظف است یک سال پس از ابلاغ این مصوبه، گزارش عملکرد اجرای این مصوبه را برای طرح در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارایه کند.

آیین‌نامه نظارتی تاکسی‌های اینترنتی در راه است

 ایرنا| محسن پورسیدآقایی معاون شهردار تهران از تدوین آیین‌نامه نظارت بر فعالیت تاکسی‌های اینترنتی خبر داد و گفت: «قرار است به زودی آیین‌نامه نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی بین وزارت کشور و وزارت صنایع بطور مشترک تنظیم شود. وی با اشاره به مانع‌تراشی نهادهای مختلف در مسیر نظارت گفت: متأسفانه وزارت صنایع به دلیل حمایت از اتحادیه‌های ذی‌ربط با وزارت کشور همراهی نمی‌کند و در مقابل تنظیم آیین‌نامه‌های نظارتی بر عملکرد شرکت‌های تاکسی اینترنتی مقاومت می‌کند. معاون شهردار تهران، وزارت ارتباطات و فناری اطلاعات را از دیگر نهادهای موافق برای نظارت بر فعالیت تاکسی‌های اینترنتی عنوان کرد و افزود: وزرات ارتباطات موافق است که تاکسی‌های اینترنتی به‌صورت سازمان یافته در شهر تردد کنند و اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده اما معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با نظارت بر تاکسی‌های آنلاین مخالف است. وی دلیل مخالفت این معاونت را تاکید بر وجه استارتاپی این نهادها عنوان کرد و افزود: رییس معاونت علمی و فناوری در بدنه دولت با نظارت بر فعالیت این شرکت‌ها مخالف است و توضیحشان این است که نظارت مانع رشد و شکوفایی این شرکت‌ها می‌شود. اما به این نکته توجه نمی‌کند که بی‌قانونی و نبود یک نهاد ناظر و میدان دادن بی‌قید و شرط به استارتاپ‌ها هم مشکلات جدیدی در کشور ایجاد می‌کند و در برخی مواقع با آثار اجتماعی جبران‌ناپذیری همراه است.

هوش مصنوعی جاسوسی می‌کند

 ورج| براساس گزارش‌های رسیده چند حساب کاربری مبتنی بر هوش مصنوعی در شبکه لینکدین ساخته شده که در واقع به عنوان یک ابزار برای جاسوسی کاربرد داشته است. افزایش استفاده‌های نادرست از ابزار هوش مصنوعی در چند سال گذشته منجر به نگرانی مردم شده است. به تازگی خبری منتشر شده که حاکی از جاسوسی توسط ابزار هوش مصنوعی است؛ براساس گزارش‌های رسیده چند حساب کاربری مبتنی بر هوش مصنوعی در شبکه لینکدین ساخته شده که در واقع به عنوان یک ابزار برای جاسوس از مقامات امریکایی و افراد مشهور این کشور کاربرد داشته است.  کارشناسان فناوری هشدار می‌دهند، توسعه ابزار هوش مصنوعی بدون ایجاد مراقبت‌های لازم زمینه تقلب، جاسوسی و انتشار اطلاعات غلط را فراهم می‌کند.  این خبر توسط آسوشیتدپرس منتشر شده و تأکید می‌کند دلیل استفاده سودجویان از ابزار هوش مصنوعی ساخت عکس‌هایی شبیه به واقعیت است که تشخیص تقلبی بودن آنها نیز کار بسیار دشواری است.  یکی از این حساب‌های کاربری مبتنی بر هوش مصنوعی موفق به ایجاد یک رابطه دوستی با وینفری اقتصاددان امریکایی شده بود؛ وینفری نامزد ریاست فدرال رزرو امریکا و از دستیاران معاون وزارت خارجه این کشور است که این ربات سعی بر تخلیه اطلاعاتی وی داشته است. این حساب کاربری هوشمند و در عین حال تقلبی «کتی جونز» نام دارد و براساس اطلاعات در دسترس با تعدادی از سیاستمداران واشنگتن ارتباط دوستی برقرار کرده است.

 

ارسال نظر