آغاز خرید تضمینی گندم در مازندران

۱۳۹۸/۰۳/۱۸ - ۰۰:۰۱:۲۹
کد خبر: ۱۴۵۹۵۳
آغاز خرید تضمینی گندم در مازندران

بر اساس راهبرد کلان اقتصادی کشور، خودکفایی در حوزه تولید محصولات اساسی به عنوان یک استراتژی بنیادین در دستور کار قرار گرفته است؛ محصولاتی که هرچند در حال حاضر مشکلی برای تامین آنها از طریق بازارهای بین‌المللی وجود ندارد؛ اما این احتمال که دشمنان کشور از آنها به عنوان ابزاری برای فشار به مردم ایران استفاده کنند وجود دارد. بنابراین طبیعی است که دولت از طریق روش‌هایی مانند خرید تضمینی و حمایت‌های یارانه‌ای تلاش کند تا میزان وابستگی کشور به واردات این محصول را کاهش دهد.

همزمان با برداشت محصول گندم، کار خرید تضمینی این محصول در ۲۳ مرکز استان مازندران آغاز شد. سید محمد جعفری مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور به مراکز خرید تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: ۲۳ مرکز شامل ۱۴ کارخانه آرد و سیلو و ۹ مرکز تعاون روستایی برای خرید محصول گندم در استان مازندران پیش بینی و از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری تجهیز شد.

وی به مراکزی که از روز گذشته فرآیند خرید گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان را آغاز کردند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به تناسب برداشت گندم مراکز پاک سیلوی گلوگاه، کارخانه مهر خالقی رستمکلا، سیلوی شهید میرزاپور نکا، کارخانه آرد سورک میاندرود، کارخانه آرد دستاس ساری و کارخانه آرد نمونه جویبار برای خرید گندم بازگشایی شدند.

جعفری با اشاره به قیمت تضمینی گندم اظهار داشت: قیمت پایه خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم در سال زراعی جاری براساس ۴ درصد افت مفید و ۱ درصد افت غیرمفید ۱۷ هزار ریال تعیین شده است.وی تصریح کرد: خرید تنها از کشاورزانی صورت می‌گیرد که نام آنها در سامانه پهنه‌بندی سازمان جهاد کشاورزی ثبت شده باشد.جعفری تاکید کرد: در سال جاری هیچ خرید تضمینی گندم از کشاورزانی که در سامانه ثبت نام نکرده‌اند انجام نخواهد شد و گندمکارانی که در سامانه مذکور ثبت نام نکردند باید با مراجعه به جهاد کشاورزی شهرستان‌ها نسبت به ثبت سطح زیر کشت گندم خود در سامانه نظام نوین ترویج اقدام کنند.

 پرداخت ۴۰ درصد از مطالبات کلزاکاران مازندران

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ گفت: از ابتدای فصل خرید دانه روغنی کلزا در سال جاری تاکنون ۱۸ هزار و ۱۴۳ تن کلزا به ارزش ۵۸۶ میلیارد و ۹۹۸ میلیون ریال از کشاورزان مازندرانی خریداری شد که با پیگیری‌های به عمل آمده کشاورزانی که تا ۱ خرداد کلزای خود را به مراکز خرید این شرکت تحویل دادند، مطالبات آنها به مبلغ ۲۳۳ میلیارد و ۳۶۳ میلیون ریال از طریق سامانه خرید تضمینی بانک عامل پرداخت شد.محمد جعفری اظهار امیدواری کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته مطالبات سایر کلزاکاران نیز به زودی پرداخت شود و۱۴ مرکز از ۲۳ مرکز تجهیز شده شرکت غله همچنان به خرید تضمینی کلزا در سطح استان ادامه می‌دهند..

 

ارسال نظر