بازداشت مجری انجام نظرسنجی

۱۳۹۷/۱۲/۲۱ - ۰۰:۰۰:۴۵
کد خبر: ۱۴۱۳۵۱
بازداشت مجری انجام نظرسنجی

گروه دانش و فن |

 جمعه 10 اسفند ماه برخی کاربران تلفن همراه پیامکی را با عنوان “دوست عزیز: رای شما با رای قبلی جایگزین شد “ دریافت کردند، ‌پیامکی که تعجب بسیاری از کاربران را به همراه داشت و کاربران با انتشار این پیامک در فضای مجازی خواستار رسیدگی آن از سوی وزیر ارتباطات شدند، پس از یک تحقیق مشخص شد که پیامک مربوط به نظرسنجی یک جشنواره تلویزیونی است و برخی کاربران رای شان تغییر کرده و برخی نیز در این نظر سنجی شرکت داده شده‌اند و به نفع برنامه‌ای که صدا و سیما تمایل دارد که آن برنده باشد، رای داده‌اند .

وزیر ارتباطات در واکنش به این تقلب واکنش نشان داد و در پستی در فضای مجازی با رسم نمودار و هشتگ

حق‌الناس ادعای کاربران را نه تنها تایید کرد، ‌بلکه نوشت بیش از یک میلیون رای ساعت یک تا 4 بامداد روز شنبه بطور غیرواقعی به نام یک برنامه ثبت شده است. این آمار گویای بخشی از اتفاقاتی است که در نظرسنجی انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال صدا و سیما رخ داده است. این رای‌ها سه روز متوالی انجام شده است و در هر نوبت بیش از یک میلیون کاربر بدون اینکه خود بدانند در نظر سنجی شرکت داده شده‌اند، بعد از این ادعای وزیر ارتباطات دبیر جشنواره خبر از هک شدن داد، مساله‌ای که وزیر ارتباطات آن را رد کرد و گفت عامل یا عاملان را شناسایی کرده و به پلیس فتا معرفی می‌کنیم . در ادامه رشته پست‌های وزیر ارتباطات وی هرگونه هک شدن را رد کرد و گفت: ‌آرا دستکاری شده است و پلیس فتا در حال پیگیری موضوع است .

در همین خصوص رییس پلیس فتا ناجا روز گذشته از شناسایی عامل دستکاری نظر سنجی جام جم خبر داد و در ذکر جزئیات این پرونده گفت: متهم یکی از توسعه‌دهندگان نرم افزار و سامانه کدهای دستوری USSD در شرکت پیمانکار و مجری انجام نظرسنجی بوده است.سردار وحید مجید رییس پلیس سایبری کشور در تشریح این پرونده جنجالی اظهار کرد: به دنبال گزارش رسمی و شکایت واحد حقوقی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و یکی از مدیران و تهیه‌کنندگان تلویزیونی مبنی بر دستکاری و تغییر غیرمجاز آرای یکی از برنامه‌های شرکت‌کننده در پنجمین جشنواره مردمی جام‌جم و نظرسنجی مردمی آن‌که بازتاب‌های گسترده در فضای رسانه‌ای کشور و شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت، کارآگاهان پلیس فتا وارد عمل شدند.

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع، پلیس سایبری کشور ضمن ارایه گزارش به مقام قضایی و تشکیل پرونده، بلافاصله هماهنگی لازم را با دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای ناحیه 31 تهران انجام داد و اقدامات قانونی و بررسی‌های فنی- تخصصی به منظور کشف پرونده را آغاز کرد.

مجید افزود: پس از انجام بررسی‌های میدانی و پی‌جویی قانونی مساله، با حضور کارشناسان فنی و تیم‌های مستندسازی ادله دیجیتال پلیس فتا در اپراتور تلفن همراه و شرکت ارایه‌دهنده خدمات USSD و همچنین شرکت مجری و توسعه‌دهنده نرم‌افزار مربوطه که پیمانکار و مجری فنی و متولی فرآیند سیستمی نظرسنجی مزبور بودند، سامانه‌های اطلاعاتی و سیستم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مورد بررسی قرار گرفت. وی بیان کرد: در نهایت، ادله دیجیتال تکمیل‌کننده تحقیقات جمع‌آوری شد و پس از تحلیل در آزمایشگاه‌های ادله دیجیتال پلیس فتا عامل دستکاری آرا با تلاش فنی کارآگاهان این پلیس مورد شناسایی قرار گرفت و نتیجه پی‌جویی‌ها به همراه گزارش اقدامات جهت سیر مراحل قانونی بعدی به مقام قضایی تحویل داده شد. رییس پلیس فتا ناجا خبر داد: برابر شواهد دیجیتال استخراج و بررسی شده، متهم یکی از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و سامانه کدهای دستوری USSD در شرکت پیمانکار و مجری انجام نظرسنجی بوده است. این مقام ارشد انتظامی در ادامه بیان داشت: این فرد با سوءاستفاده از کدهای برنامه و سورس کد پروژه‌های در اختیار، مستقل از فرآیند اصلی ثبت رای، به صورت اتوماتیک و انبوه، اقدام به تولید و اجرای دستورات USSD روی سرور سامانه نظرسنجی در شرکت مجری آن کرده که موجب تغییر در روند ثبت رای به نفع یکی از نامزدهای جشنواره مذکور شده است.

رییس پلیس سایبری کشور تأکید کرد: تمام اقدامات و مستندات لازم مستقلاً بر مبنای بررسی‌های مستدل فنی و با اشرافیت تخصصی افسران پلیس فتا انجام شده و به علاوه گزارش تهیه شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اخیراً به این پلیس داده شده است که تطابق آن به استحکام مستندات قانونی کمک خواهد کرد.وحید مجید با اشاره به اینکه اقدامات لازم به‌منظور حفظ نظرات واقعی مردمی و حذف نظرات کاذب درج شده در سامانه به صورت کامل به عمل آمده است و هیچ‌گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد، از همکاری مقام قضایی و دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای تهران، تقدیر و تشکر کرد.

 

 

ارسال نظر