بررسی کیفیت مواد غذایی با اسکنر جیبی

۱۳۹۷/۱۰/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۶۹۳۳

گیزمگ |

پژوهشگران آلمانی سعی دارند نوعی اسکنر جیبی ارایه دهند که می‌تواند کیفیت و ماندگاری مواد غذایی را مشخص کند.

هر سال میلیون‌ها تن مواد غذایی در سراسر جهان به خاطر عدم اطمینان از تازگی، دور ریخته می‌شوند. سازمان پژوهشی «جامعه فراونهوفر» در آلمان برای رفع این مشکل، راهی پیدا کرده است. پژوهشگران این سازمان در تلاش هستند تا یک اسکنر جیبی مادون قرمز ابداع کنند که به مصرف‌کنندگان، فروشگاه‌ها و مسوولان شرکت‌های مواد غذایی امکان می‌دهد تازگی مواد غذایی را مشخص کنند.

به گزارش «سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد» یا «فائو»، یک سوم همه غذاهای تولید شده در جهان که حدود ۱.۳ میلیارد تن در هر سال است، دور ریخته می‌شوند. در کشورهای توسعه یافته که بالاترین میزان دور ریختن مواد غذایی را دارند، هر سال ۶۸۰ میلیارد دلار صرف تلفات مواد غذایی می‌شود.

اتلاف مواد غذایی، دلایل بسیاری دارد اما مهم‌ترین عامل این است که مصرف‌کنندگان در تشخیص قابل خوردن بودن مواد غذایی با مشکل مواجه هستند. محصولاتی مانند گوشت، اغلب با توجه به ظاهرشان مورد قضاوت قرار می‌گیرند یا تاریخ فروش آنها با تاریخ استفاده، اشتباه گرفته می‌شود. اسکنر جیبی فراونهوفر طوری طراحی شده که راه کم‌هزینه‌ای برای تعیین قابل استفاده بودن مواد غذایی باشد. این اسکنر، به یک حسگر مادون قرمز با دقت بالا مجهز است. پرتو مادون قرمز به غذا تابیده می‌شود و سپس نور منعکس شده، مورد بررسی قرار می‌گیرد. این ابزار با مقایسه طیف جذب غذا می‌تواند قابل خوردن بودن، رسیده بودن یا حتی تقلبی بودن آن را مشخص کند.

 

ارسال نظر