منشا سیگنال‌های مزاحم شناسایی شود

۱۳۹۷/۰۷/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۱۱۷۹
منشا سیگنال‌های مزاحم شناسایی شود

گروه دانش و فن |مرجان محمدی |

 چند هفته‌ای است که اینترنت با اختلال مواجه شده است و بسیاری از کاربران نسبت به مشکلات اخیر اینترنت معترض هستند، اختلال اینترنت در برخی مناطق به قدری گسترده بوده و هست که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران از وجود سیگنال‌های مزاحم خبر داد و گفت این سیگنال‌ها و امواج باعث شده است تا سامانه‌های GPS دچار اختلال شود و اینترنت برخی کاربران نیز در این مناطق دچار قطعی‌های ممتد و طولانی شود .

 وی با اشاره به اینکه این اختلال‌ها نیز از سوی رگولاتوری نیز گزارش شده است و به تایید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز رسیده است که در سامانه GPS در شهر تهران اختلال دارد، گفت: براساس گزارش‌های دریافتی از سیستم‌های نظارتی رگولاتوری، سیگنال مزاحمی در یک منطقه از تهران شناسایی شد که این سیگنال باعث اختلال در سامانه GPS شده بود.

آذری جهرمی توضیح داد: در این زمینه شکایتی به قوه قضاییه ارجاع شده تا با بررسی دستگاه‌های امنیتی مبدا و منشأ این سیگنال شناسایی شود اما هم اکنون این سیگنال غیر فعال است.

هرچند از سوی وزیر ارتباطات اعلام شده است که این سیگنال‌ها غیرفعال شده است، ‌اما به نظر می‌رسد همچنان سیگنال‌های مخالف ارسال می‌شود چرا که برخی مناطق شهر تهران کاربران از قطع و وصل‌های اینترنت خبر می‌دهند، ‌در این خصوص حسین ریاضی عضو سندیکای تولیدکنندگان صنعت مخابرات و مدیرعامل یک اپراتور اینترنت ثابت نسل چهارم (TD-LTE) درباره وجود پارازیت مختل‌کننده GPS که در تهران گزارش شده است، گفت: این سیگنال مزاحم امروز با بالاترین شدت به صورت موقتی پخش می‌شد که منشأ انتشار این امواج هنوز شناسایی نشده‌ است.

ریاضی با بیان اینکه این اختلال امروز در شبکه TD-LTE مبین‌ نت و اپراتور دوم اثر گذاشتن گفت: برخی بانک‌ها نیز اعلام کرده‌اند، جز دیتایی که از ما دریافت کرده‌اند و دچار اختلال شده روی بخشی از شبکه که از کلاکینگ روی GPS استفاده می‌کنند، نیز دچار اختلال شده‌اند. همچنین گزارش شده این اختلالات روی ناوبری هواپیمایی و GPS هواپیما نیز اثر داشته که البته اظهارنظر درباره این موضوع در تخصص من نیست.

عضو سندیکای تولیدکنندگان صنعت مخابرات تصریح کرد: این موضوع را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده‌ایم و آنها نیز سیستم‌های نظارت و پایش فرکانسی را در سطح شهر به محل شناسایی سیگنال پارازیت مختل‌کننده اعزام کرده‌اند، اما وقتی به نزدیکی محل انتشار پارازیت می‌رسند سیگنال‌ها قطع می‌شود و هنوز منشأ اختلاف‌ها تشخیص داده نشده‌ است، علاوه بر این اختلال‌ها هر بار در منطقه‌ای ارسال می‌شوند و مدام در حال جابه‌جایی هستند.

وی با اشاره به اینکه BTS‌ها در شبکه TD-LTE با سیگنال‌های GPS خود را منطبق می‌کنند، افزود: اگر به هر دلیلی سیگنال‌های ماهواره‌ای GPS مختل شوند، BTS‌ها از سرویس خارج می‌شوند. که این اتفاق برای BTS‌های ما و ایرانسل همزمان رخ داد.

ریاضی ادامه داد: ما به سرعت فناوری و تکنولوژی دیگری را جایگزین کردیم تا این اختلالات را به حداقل برسانیم. اگرچه همچنان معتقدیم که تا زمانی که پارازیت‌ها باشند، این اختلالات هم گریبان مشترکین‌مان را خواهد گرفت. که‌ای کاش دیگر چیزی به عنوان پارازیت نداشته باشیم.

وی یکی از راه‌های ارایه سرویس‌های پایدار و بدون اختلال را همکاری با دیگر اپراتورها برشمرد و توضیح داد: طی توافقی که با اپراتور اول داشتیم مقرر شد تا در نواحی که پوشش دهی مناسب و کافی نداریم، مشترکین‌مان از BTS‌های این اپراتور، سرویس اینترنت‌شان را دریافت کنند تا با کمترین کندی و اختلال روبرو شوند.

وی در خصوص کوچ اجباری مشترکین وایمکس به TD-LTE نیز گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به سرویس‌دهندگان اینترنت دستور داد تا برای ارتقاء به تکنولوژی‌های بالاتر، فرکانس‌شان را تغییر دهند، به همین خاطر ما نیز ناچار شدیم تجهیزات وایمکس‌مان را در مناطقی خاموش و جابه‌جا کنیم. از این رو با مهلتی که گرفته‌ایم، مشترکین را تشویق به تغییر سرویس از وایمکس به TD-LTE می‌کنیم تا از تکنولوژی جدیدتر و با سرعت بهتری بهره ببرند. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که حداکثر سرعت در وایمکس 4 مگ است. در حالی که حداقل سرعت در TD-LTE 4 مگ است و تا 40 مگ هم افزایش می‌یابد. که این مهم تفاوت فاحش تکنولوژی را نشان می‌دهد.

وی همچنین درباره اعتراض سرویس‌دهندگان اینترنت به نحوه قیمت دهی برخی دیگر از سرویس‌دهندگان و ادعای به دامپینگ آنها گفت: برخی اپراتورهای تلفن همراه که سرویس اینترنت ثابت ارایه می‌کنند، درآمد خوبی را از ارایه اینترنت و تماس کسب می‌کنند و در عوض سرویس‌های ویدیویی را رایگان ارایه می‌کنند و با این ترفند مشتریان اینترنت ثابت را جذب می‌کنند. ما معتقدیم این کار همان دامپینگ است و بازار رقابتی را از بین می‌برد. این اتفاق درست بعد از اجرای ترابرد پذیری آغاز شد و سناریوی نگهداری و جذب مشترکین با ارایه سرویس‌های رایگان شکل گرفت که لطمه زیادی به سرویس‌دهندگان اینترنت ثابت زد. حال سئوال اساسی این است که در حالی که بازار ICT در دنیا به‌شدت بزرگ شده است و عمده این بازار دربخش برودبند است، پس چرا بازار برودبند در ایران به همان میزان رشد نکرده است؟ یا اینکه چرا شاهد توسعه فیبرنوری در ایران نیستیم؟

وی با اشاره به اینکه اینترنت باید با کیفیت به کاربران ارایه شود، افزود: بلایی که بر سر صنعت خودرو با ارایه خودروهای بی‌کیفیت با قیمت بالا و عرضه بنزین بی‌کیفیت ارزان که باعث لطمات جانی و مالی شده است را بر سر اینترنت نیاوریم.

 

ارسال نظر